Hlavní obsah

Řidič porsche se ozval: Je mi to líto, rodině nabízím pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič elektrického vozu Porsche Taycan, který ve středu večer srazil v pražských Vysočanech maminku s kočárkem, se ozval v pátek redakci Novinek. V SMS zprávě napsal, že k nehodě došlo kvůli jeho zdravotní indispozici, ale dále se k věci nemůže vyjadřovat kvůli probíhajícímu vyšetřování. Postižené rodině nabízí podporu a pomoc.

Dopravní nehoda v ulici U Elektry, kde elektrické porsche srazilo maminku s kočárkem.Video: Václav Burian, Novinky

 
Článek

„Z důvodu probíhajícího prověřování se k věci nemohu vyjadřovat. Uvedu jen, že k nehodě došlo z důvodu mé zdravotní indispozice,“ napsal Novinkám podnikatel A. C.

„Celé věci je mi velice líto. Rodině nabízím maximální podporu a pomoc,“ uvedl devětatřicetiletý řidič, který podle policie v ulici U Elektry ve středu před sedmou hodinou večer vyjel mimo vozovku, přeletěl s vozem přes chodník, na kterém srazil ženu s kočárkem, a skončil odhozený ve svahu. Žena utrpěla velmi vážná zranění hlavy a skončila v nemocnici. Dítě vyvázlo bez viditelných zranění.

A. C. po nehodě policistům tvrdil, že usnul nebo skončil v krátkodobém bezvědomí. Podle informací Novinek jde o podnikatele, který se aktivně angažoval při loňských prezidentských volbách, organizoval sbírku ve prospěch Petra Pavla.

Podle informací Novinek byl u nehody také primář z motolské nemocnice, který se podle svědků na místě snažil záchranáře pražské záchranné služby přemluvit, aby řidiče převezli do Fakultní nemocnice Motol. Ti s tím ale nesouhlasili a stěžovali si na místě přítomným policistům. Trvali na tom, aby byl standardně převezen do nejbližší nemocnice, v tomto případě na Bulovku. Na dotaz Novinek ohledně údajného tlaku na odvoz do Motola záchranáři zatím nereagovali.

„Nehodu prověřujeme jako podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekl ve čtvrtek Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský. Trestní zákoník uvádí u tohoto paragrafu podle závažnosti činu od dvou do osmi let vězení.

Nad nehodou řidiče porsche, který srazil ženu s kočárkem, visí otazníky

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám