Hlavní obsah

Izraelská policie provedla razii v kanceláři zrušené Al-Džazíry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Katarská televizní stanice Al-Džazíra ukončí své vysílání v Izraeli. V neděli o tom na sociální síti X informoval izraelský premiér Benjamin Netanjahu s tím, že vláda rozhodla jednomyslně. Zákaz má okamžitou platnost. Izraelská policie následně v kanceláři televizní stanice provedla razii.

Razie v kancelářích Al-Džazíry v JeruzaléměVideo: Reuters

 
Článek

„Vláda, v jejímž čele stojím, jednomyslně rozhodla: Podněcující kanál Al-Džazíra bude v Izraeli ukončen,“ napsal Netanjahu na X.

Rozhodnutí ukončit vysílání katarské televize v zemi nabývá okamžité platnosti, dodal na X izraelský ministr komunikací Šlomo Kar’i, který příslušná nařízení podepsal.

Izraelský armádní rozhlas uvedl, že Kar’iho nařízení zakazující vysílací provoz kanálu je platné 45 dní. Ministr k tomu využil v dubnu schválený zákon, který vládě umožňuje uzavřít zahraniční vysílací stanice považované za hrozbu pro národní bezpečnost.

Pár hodin po zrušení vysílání televize se na internet dostalo video z razie v hotelovém pokoji, jejž Al-Džazíra využívala jako svou kancelář. Na něm lze vidět policisty v civilu, jak rozebírají kamerové vybavení.

Izrael obviňuje Al-Džazíru z toho, že svým zpravodajstvím podporuje palestinské hnutí Hamás, s nímž od 7. října 2023 Izraelci vedou válku kvůli jeho rozsáhlému teroristickému útoku na izraelské území.

Izrael zavře izraelskou pobočku Al-Džazíry

Blízký a Střední východ

Výběr článků

Načítám