Copperfield měl při kouzlení sexuálně zneužít 16 žen. Nyní popsaly zkušenosti se slavným mágem

David Copperfield má na krku závažná obvinění.

Copperfield měl při kouzlení sexuálně zneužít 16 žen

Slavného kouzelníka Davida Copperfielda obvinilo ze sexuálního obtěžování šestnáct žen. Řada z nich tvrdí, že v době, kdy k incidentům došlo, byly nezletilé. Tři z nich pak uvedly, že byly zdrogované. Iluzionista i jeho právníci veškerá obvinění popírají. Šokující odhalení ve středu zveřejnil list The Guardian.

Všechny údajné incidenty se měly odehrát v období mezi koncem osmdesátých let až rokem 2014. Více než polovina žen vypověděla, že se s umělcem seznámila během jeho vystoupení, napsal server The Guardian.

ČTĚTE TAKÉ: Děti nejčastěji sexuálně zneužívají blízcí. Znaky problému se skrývají za pubertou, líčí expert

Čtyři ze šestnácti žen tvrdily, že je známý kouzelník osahával na pódiu při živých vystoupeních. Další popsala, že ji Copperfield vzal za ruku a položil si ji na zadek, přičemž ji nutil, aby stiskla. Tři pak řekly, že je kouzelník omámil drogami, než s nimi měl sex. Údajně byly ve stavu, kdy nebyly schopné vyjádřit souhlas se sexuálním stykem.

Sedmašedesátiletý mág prostřednictvím svých právníků popřel veškerá obvinění z nevhodného chování a zdůraznil, že nikdy s nikým nejednal nevhodně, natož s nezletilými.

Právní zástupci Copperfielda označili tvrzení šestnácti žen za nepravdivá a zcela nepodložená. Dodali, že nevhodné chování vůči ženám je opakem všeho, co kouzelník představuje a pro co tvrdě pracuje, uvedl web BBC.

Slíbil, že se vrátí a pak měl školačku připravit o panenství

Jedna z obětí, Carla, zmínila, že se s Copperfieldem seznámila v roce 1991, když byla pozvána na pódium na jednom z představení v Georgii. Tehdy jí bylo pouhých šestnáct let. Kouzelník jí měl dát valentýnský dárek s přiloženým vzkazem: „Za dva roky se vrátím.“

Svůj slib měl Copperfield údajně dodržet. O dva roky později se měl vrátit a mladou ženu připravit o panenství. „Byla jsem mladá školačka, která se zamilovala do slavného muže. Myslím, že toho využil ve svůj prospěch,“ řekla Carla. „Proč by mě v těch letech oslovoval, kdyby se na mě nechtěl vrhnout, jakmile mi bude osmnáct?“ Copperfieldovi právníci popřeli, že by Carlu do něčeho tlačil s tím, že měli „dobrovolný vztah“.

Dívku měl osahávat na pódiu před zraky rodiny

Další poškozenou je Lily, které v době incidentu bylo 14 či 15 let. Jak uvedla na dotaz deníku The Guardian, iluzionista ji měl osahávat na prsou na jevišti před zraky jejího otce a sestry. Příbuzní její výpověď potvrdili a doplnili, že představení sledovali s hrůzou.

„Nechal mě se otočit a stál za mnou. Objímal mě rukama a oba jsme drželi provaz. Zatímco jsem držela provaz, jeho předloktí mi jezdila nahoru a dolů po hrudi, tvrdě. On mezitím mluvil a prováděl trik. Ztuhla jsem. Cítila jsem se nechutně trapně,“ vzpomínala Lily.

Právníci iluzionisty popřeli, že by trik s lanem zahrnoval jakýkoliv nezákonný dotyk.

Po vystoupení měl dvě ženy zdrogovat

Obětí Copperfielda se stala také Gillian. Když na začátku devadesátých let navštívila kouzelníkovu show v Caesars Palace v Las Vegas, bylo jí dvacet let. Mágovi pomáhala při jednom triku na pódiu. Poté byla Gillian s kamarádkou jedním z kouzelníkových asistentů požádány, aby si po skončení vystoupení daly s Copperfieldem skleničku.

Později téhož večera měl kouzelník Gillian i její kamarádku pozvat do svého hotelového apartmá. Obě na pokoji vypily malou skleničku sambucy. Pak se Gillian začala cítit fyzicky divně.

„Od toho momentu to mám všechno rozmazané. Na chvíli jsem doslova ztratila vědomí, což se mi nestává,“ vyprávěla. Z onoho večera si pamatuje jen záblesky, třeba jak Copperfield souloží s ní i s její kamarádkou v posteli. „Je mi už 56 let. Nikdy v životě se mi nestalo, že bych si vědomě nepamatovala nějaký časový úsek,“ nastínila. „Nikdy bych tohle nikomu nesvěřila, kdybych opravdu nevěřila, že jsem v té době byla zdrogovaná,“ dodala.

Gillianino obvinění právníci kouzelníka popřeli s tím, že drogy nikdy nebyly ani nejsou součástí jeho světa.

Šest někdejších spolupracovníků mága pro list The Guardian uvedlo, že své asistenty žádal, aby oslovovali atraktivní mladé ženy z publika a pozvali je na pódium nebo aby se dokonce ke Copperfieldovi připojily po jeho vystoupení.

Ovšem několik jiných bývalých zaměstnanců sdělilo, že nikdy neviděli, že by se jejich šéf dopustil sexuálního zneužití či nevhodného chování.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Spor Hanychové a Soukupa o dceru skončil. O den dříve padl verdikt i v procesu s Prachařem

Tagy: