Hlavní obsah

Společenství vlastníků, družstva či školy mohou získat desetitisíce na stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až padesát tisíc korun mohou získat spolky, neziskové organizace, společenství vlastníků jednotek, družstva, školy nebo obce na výsadbu stromů a keřů. K tomu lze dostat dalších padesát tisíc na adaptační opatření typu obnovy polních cest, tvorby travních pásů či úpravy vodních toků a studánek nebo tříletou péči o vysázené dřeviny.

Foto: Archiv Nadace Partnerství – Jan Miklín

Z výsadby stromů v rámci projektů Nadace Partnerství v jabloňové aleji Klentnice

Článek

V rámci výzvy Sázíme budoucnost je poskytne Nadace Partnerství. „Cílem je posílit odolnost naší krajiny a měst vůči dopadům klimatické změny,“ uvedla vedoucí iniciativy Anna Poledňáková.

V rámci výzvy se rozdělí až dva miliony korun, peníze jdou od drobných dárců nebo firemních partnerů nadace. Žádosti lze podávat elektronicky přes online systém Grantys na www.nap.grantys.cz do 31. července.

Je přitom jedno, jestli se žádost odešle už nyní, nebo až koncem července. Podle nadace to nemá na rozhodnutí vliv. Zveřejnění výsledků pak bude v polovině září. Podrobnosti jsou na webu www.nadacepartnerstvi.cz.

„Pro zájemce o další environmentální témata jsme připravili také AI Čendu: chatbota, který za pomoci umělé inteligence připraví grantovou nabídku na míru,“ dodala nadace.

Češi chtějí letos za dovolenou utratit do 20 tisíc

Finance

Výběr článků

Načítám