Hlavní obsah

V Krušných horách shořelo auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jáchymov

Na silnici mezi Jáchymovem a Božím Darem v Krušných horách na Karlovarsku během posledních jedenácti dnů shořelo již druhé osobní vozidlo. V obou případech šlo pravděpodobně o technickou závadu. Hasiči vyzývají, aby v případě zpozorování kouře vycházejícího z auta vozidlo posádka co nejrychleji opustila.

Foto: HZS KK

Požár osobního vozidla na silnici mezi Jáchymovem, Božím Darem a státní hranicí s Německem

Článek

„Osobní auto začalo hořet na silnici z Jáchymova směrem na Boží Dar,“ uvedl v sobotu mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „Na prakticky stejném místě zasahovali hasiči u požáru auta před jedenácti dny,“ doplnil.

„Plameny vůz zcela zničily, všichni cestující stihli včas vystoupit, událost je tak bez zranění,“ dodal Kasal s tím, že na místě zasahovali hasiči ze dvou jednotek, přičemž provoz byl kolem místa události řízen kyvadlově. „Pravděpodobnou příčinou je podle vyšetřovatele požárů technická závada,“ dodal mluvčí.

Již začátkem května hasiči motoristy upozorňovali, že rozvoj požáru osobních automobilů je velmi rychlý. „Příčinou je množství hořlavých materiálů, navíc akceleranty v podobě provozních náplní,“ konstatoval Kasal.

V případě, že zpozorujete zvýšenou teplotu, či dokonce již kouř vycházející z vozidla, je nutné co nejrychleji odstavit vozidlo a opustit ho. A ihned volat na tísňovou linku hasičů,“ doporučil mluvčí.

Porsche při průjezdu lesem pohltily plameny, řidič byl pod vlivem drog

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám