English

Pokud neprojdou zvýšené poplatky, třetina pořadů nevznikne, říká šéf ČT

Seznam Zprávy

Třetina pořadů České televize, na které jsou diváci zvyklí, od příštího roku nebude, pokud neprojde zvýšení koncesionářských poplatků. Vyráběli bychom třeba levnější seriály, řekl v rozhovoru ředitel České televize Jan Souček.

More from Seznam Zprávy

Apr 29

Ředitel České televize Souček: ČT zruší zhruba 90 pracovních míst

www.seznamzpravy.cz

Část lidí v České televizi přijde o práci. O tom, kterých sekcí se to bude týkat, by mělo být podle generálního ředitele Jana Součka jasno do začátku léta a propouštět by se mělo na přelomu léta a podzimu. Řekl to webu E15.

Mar 27

Ředitel ČT: Navrhnu nové členy Etického panelu

Seznam Zprávy

Další neklid po nástupu nového generálního ředitele České televize Jana Součka. Rezignovalo pět osobností z Etického panelu ČT. Souček vzkazuje, že všechny přivedl jeho předchůdce Petr Dvořák. A že si navrhne nová jména.

Jan 26

V sedmnácti letech je klavírista Jan Schulmeister českou elitou

www.seznamzpravy.cz

Vloni získal Jan Schulmeister ocenění na prestižní světové klavírní soutěži The Cliburn International Piano Competition v americkém Dallasu. Na začátku tohoto týdne mu v pražské Kunsthalle dlouho tleskala i podnikatelská elita ČR.

Jun 7

U Reportérů ČT je namístě restart, říká nový ředitel České televize

Seznam Zprávy

Novým ředitelem České televize bude od října šéf brněnského studia Jan Souček. V tajné volbě porazil stávajícího ředitele Petra Dvořáka poměrem 11 ku 4 hlasům.

Jun 7

Dvořák končí v čele ČT. Nahradí ho jeho podřízený

Seznam Zprávy

Finále o šéfa veřejnoprávní televize nakonec svedli dva kandidáti - současný ředitel Petr Dvořák a šéf brněnského studia Jan Souček.

Apr 19

V boji o post ředitele ČT bude mít Dvořák sedm konkurentů

Seznam Zprávy

O vítězi rozhodne Rada ČT v tajném hlasování letos v červnu. Seznam uchazečů zveřejnila ve středu.

Apr 3

O post generálního ředitele České televize bude usilovat šéf studia Brno Souček

www.seznamzpravy.cz

Ředitel studia Brno Jan Souček je druhým známým kandidátem na post generálního ředitele České televize. O znovuzvolení bude usilovat i dosavadní šéf ČT Petr Dvořák.

Mar 24

Petr Dvořák bude obhajovat post šéfa České televize

Seznam Zprávy

Před Českou televizí jsou podle Dvořáka nové výzvy, kterých se chce účastnit.

Jan 4

Česká televize dočasně stahuje Marka Wollnera z moderování Reportérů ČT

www.seznamzpravy.cz

Česká televize dostala na začátku prosince od jedné ze zaměstnankyň divize zpravodajství podnět na možné nevhodné chování Marka Wollnera. Novinář nařčení odmítá.

Sep 30

Česká ekonomika ve druhém čtvrtletí stoupla o 3,7 procenta

www.seznamzpravy.cz

Česká ekonomika v letošním druhém čtvrtletí podle zpřesněných údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) meziročně stoupla o 3,7 procenta. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím byl hrubý domácí produkt (HDP) vyšší o 0,5 procenta.

Jul 6

Jak se Jan Hus a věrozvěsti dostali do českých a slovenských ulic a náměstí

Seznam Zprávy

Místopisné názvy v českých a slovenských městech či obcích odrážejí běh dějin leckdy výstižněji než kapitoly učebnic. V Čechách Husův odkaz rezonuje silněji než na Moravě, na Slovensku jsou ulice s jeho jménem ojedinělé.

Apr 21

V Brně chystají českou premiéru muzikálu Jane Eyrová

www.seznamzpravy.cz

Městské divadlo Brno připravuje první české uvedení muzikálu Jane Eyrová podle slavného románu Charlotte Brontëové. Premiéra se měla konat 23. dubna. Pro veřejnost však zatím hrát nelze kvůli opatřením proti šíření koronaviru.

Mar 24

Ředitel Dvořák není ve střetu zájmů, rozhodla Rada ČT

Seznam Zprávy

Opačný názor mělo pouze pět radních. Střet zájmů se měl týkat údajného protežování galerie, kterou vede partnerka ředitele ČT Petra Dvořáka, v produkci veřejnoprávní televize.

Feb 11

Ostravské studio ČT představí vynálezy osmi českých vědců

www.seznamzpravy.cz

Ostravské studio České televize připravilo pokračování dokumentární série České zázraky. Osm dílů přinese další příběhy českých vědců a jejich vynálezů či objevů, které zásadně změnily život lidí na celém světě k lepšímu.

Nov 19

Dvořák o změnách v ČT: Není to dobrá zpráva. Dochází k další destabilizaci

Seznam Zprávy

Ředitel České televize Petr Dvořák v rozhovoru pro Seznam Zprávy komentoval poslední personální změny v radě a dozorčí komisi televize. Jsou to podle něj špatné signály, svým možným odvoláním se prý nyní netrápí.

Nov 16

Brněnská Česká televize natočila cyklus o sexuální revoluci

www.seznamzpravy.cz

Na sexuální revoluci, kterou prošla česká společnost od 19. století, upozorňuje nový třídílný dokument vyrobený v brněnském studiu České televize.

Nov 9

Fakta: V jaké kondici šla česká ekonomika do druhé vlny koronaviru

www.seznamzpravy.cz

Česká ekonomika vstoupila do druhého lockdownu oslabená. Jaký vliv měla jarní vládní opatření na vybrané ekonomické ukazatele?

Sep 11

Brněnský písničkář Jan Fic vydal druhé řadové album nazvané Potom

www.seznamzpravy.cz

Brněnskému písničkáři Janu Ficovi dnes vyšlo druhé řadové album nazvané Potom. Podle vydavatelství Indies Scope jde o „westernový příběh s bluesovým hrdinou a otevřeným koncem“.

May 13

Rozhodnutí o maturitě udělalo z českých maturantů studenty druhé kategorie

www.seznamzpravy.cz

Dodělávají si maturitu kvůli tomu, aby si udrželi práci. Teď ale dálkaři neví, jestli zvládnou dostudovat. Mimo práce a rodiny mají v nouzovém stavu najít čas ještě na učení. Přitom jejich slovenští kolegové odmaturovali úředně.

Mar 12

Druhý muž Českých drah opouští vedení. Zapletl se do kartelu s Rakušany

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy zveřejnily, jak odcházející místopředseda představenstva státní firmy v roce 2015 tajně vyjednával s rakouskou firmou ÖBB. Oba dopravci teď čelí podezření z kartelu. Radek Dvořák od dubna přejde do dceřiné firmy ČD Cargo.