English

Írán vyhrožuje Izraeli útokem na jaderná zařízení

EuroZprávy.cz

Generál íránských Revolučních gard Ahmad Haghtalab ve čtvrtek pohrozil, že pokud Izrael zaútočí na íránská jaderná zařízení, Teherán v odvetě zaútočí na izraelské.

More from EuroZprávy.cz

Apr 19

Írán popřel zprávy o útoku Izraele. Za výbuchy stály drony z vnitrozemí

EuroZprávy.cz

Íránská média v pátek popřela tvrzení o napadení země ze zahraničí. Reagují tak na zprávy amerických médií o izraelském nočním útoku na Írán.

Apr 18

Írán vyhrožuje Izraeli útokem na jaderná zařízení

EuroZprávy.cz

Generál íránských Revolučních gard Ahmad Haghtalab ve čtvrtek pohrozil, že pokud Izrael zaútočí na íránská jaderná zařízení, Teherán v odvetě zaútočí na izraelské.

Apr 14

Izraelská armáda odpoví na noční útok Íránu "činy a ne slovy"

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda odpoví na noční útok Íránu "činy a ne slovy". Vyplývá to z oficiálního účtu izraelských obranných sil (IDF) na sociální síti X s tím, že se tak bez další podrobností vyjádřil mluvčí IDF v rozhovoru pro íránskou exilovou…

Apr 14

Část z dronů, kterými Írán v noci útočil na Izrael, sestřelili Britové

EuroZprávy.cz

Britské stíhačky sestřelily část z dronů, kterými Írán v noci na neděli útočil na Izrael. Řekl to v neděli britský premiér Rishi Sunak.

Apr 14

Izrael oznámil, že zničil 99 procent z 300 íránských dronů a raket

EuroZprávy.cz

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu oznámil, že jeho zemi se podařilo odrazit íránský útok. IDF tvrdí, že bylo vypuštěno asi 300 střel a dronů, z nichž 99 procent bylo zničeno. Teherán již dříve uvedl, že drony a rakety dosáhly svých cílů.

Apr 14

Američané sestřelují íránské drony, Hizballáh útočil na severu Izraele

EuroZprávy.cz

Situace mezi Izraelem a Íránem se hrotí a zapojuje se i Hizballáh. Ten proti severnímu Izraeli vypálil rakety Kaťuša z druhé světové války. Spojené státy se zapojily do sestřelování dronů.

Apr 14

Na Izrael míří přes sto dronů. Panují obavy z íránského raketového útoku

EuroZprávy.cz

Patrně začala válka mezi Íránem a Izraelem. Zatímco Izraelci původně varovali před zhruba stovkou dronů, existují už i informace o vypálení prvních raket z území Íránu. Situace nadále pozorně sledujeme.

Apr 13

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA | Íránská armáda zaútočila na Izrael

EuroZprávy.cz

Írán vyslal na Izrael bezpilotní letouny poté, co sliboval odvetu za útok na íránský konzulát v Damašku, který byl připisován židovskému státu. Uvedla to izraelská armáda, informuje server Politico.

Nov 25

Izraelská loď se během příměří stala terčem útoku íránského dronu

EuroZprávy.cz

V Indickém oceánu došlo v pátek navzdory platnému příměří k útoku bezpilotního stroje na kontejnerovou loď izraelského miliardáře. Informovala o tom agentura AP s odkazem na vyjádření zástupce Pentagonu.

Oct 18

Izrael podle médií s obavami sleduje útoky íránských dronů na Ukrajinu

Izrael pozorně sleduje ruské útoky na Ukrajinu íránskými bezpilotními letadly a obává se, že bude příštím cílem těchto strojů. Z Libanonu by jimi mohl začít na Izrael útočit íránský spojenec - libanonský Hizballáh, napsal server The Times…

Nov 29

Odplata za vraždu jaderného fyzika: Íránský tisk navrhuje útok na izraelskou Haifu

Íránští poslanci dnes podepsali výzvu k pomstě za smrt jaderného fyzika Mohsena Fachrízádeho. V pátek zemřel po atentátu u Teheránu a většina íránských představitelů útok připsala Izraeli. Státní list Kejhán napsal, že pokud se vina…

Apr 27

Izraelská armáda bombardovala oblasti u Damašku, zahynuli tři civilisté

Tři civilisté dnes ráno přišli o život při izraelském bombardování oblasti nedaleko Damašku. Informovala o tom podle agentury AFP syrská státní televize.

Apr 18

Íránská armáda má nové bojové drony. Doletí 1500 kilometrů, mohou nést bomby

Íránská armáda má nově k dispozici tři bojová bezpilotní letadla s doletem 1500 kilometrů a schopná nést bomby. Oznámil to dnes íránský ministr obrany Amír Chátamí.

Aug 25

Izraelská letadla udeřila u Damašku, měla zmařit útok vražedných dronů

Izraelská letadla v sobotu večer udeřila poblíž Damašku na íránské síly, které se podle mluvčího izraelské armády chystaly vypustit ozbrojené bezpilotní letouny na cíle v Izraeli.

Dec 26

Syrská armáda sestřelila u Damašku izraelské rakety

Izraelská armáda oznámila, že aktivovala protivzdušný systém proti raketám vystřeleným ze Sýrie. Krátce předtím syrská státní tisková agentura SANA informovala, že její protivzdušná obrana sestřelila "nepřátelské" rakety.

Sep 28

Írán: Izrael jako jediný na Blízkém východě má jaderné zbraně

eurozpravy.cz

Svět by se měl více zabývat jaderným programem Izraele, jelikož je to jediný stát na Blízkém východě s jadernými zbraněmi. V reakci na čtvrteční projev izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před Valným shromážděním OSN to uvedl na…

May 1

Izrael potvrdil íránský jaderný program, míní Paříž

Paříž - Izraelské informace o íránském jaderném programu jsou částečným potvrzením toho, co Evropská unie zjistila v roce 2002, zároveň dokládají význam mezinárodní dohody s Teheránem o jeho nukleárním vývoji. Dnes to podle agentury…

Feb 10

Sýrie sestřelila izraelskou stíhačku, Izrael íránský dron. Přišla mohutná odveta

Damašek/Jeruzalém - Izraelský vojenský vrtulník dnes brzo ráno sestřelil íránské bezpilotní letadlo vyslané ze Sýrie nad Izrael. Letectvo pak zaútočilo na íránské cíle v Sýrii a syrská armáda kvůli tomu zaktivovala protivzdušnou obranu.

Dec 7

Izraelská armáda zaútočila na vojenské letiště v Damašku

Damašek - Izraelská armáda zaútočila na vojenské letiště v damašské části Mazza. Nikdo nebyl zraněn.

Jun 11

Jaderné rozhovory s Íránem pod útokem hackerů. Práce Izraele?

Moskva - Ruský výrobce antivirového softwaru Kaspersky Lab uvedl, že hotely, ve kterých se vedla jednání o íránském jaderném programu, se staly terčem útoku hackerů. Měl v tom prsty Izrael?