English

Datart má jediného majitele. HP Tronic vykoupil podíl fondu Genesis

Seznam Zprávy

HP Tronic posiluje – nově je jediným majitelem prodejce elektroniky Datart. S fondem Genesis Private Equity Fund III se dohodl na odkupu čtvrtiny akcií.

More from Seznam Zprávy

Apr 22

Datart má jediného majitele. HP Tronic vykoupil podíl fondu Genesis

Seznam Zprávy

HP Tronic posiluje – nově je jediným majitelem prodejce elektroniky Datart. S fondem Genesis Private Equity Fund III se dohodl na odkupu čtvrtiny akcií.

Jun 22

Jak investovat do fondu? Napoví, kdo už akcie má

www.seznamzpravy.cz

Češi se naučili posílat volné peníze do investičních fondů. Aktuálně v nich mají přes bilion. Od covidu do nich přiteklo 400 miliard. Vyberte fond i podle toho, kolik akcií jeho management sám drží, radí investor Daniel Gladiš.

Jun 21

Kolik posílat do penzijního fondu, aby stát přidal maximum

Seznam Zprávy

Z pohledu státního příspěvku bude od ledna nejvýhodnější spořit 1700 korun. Z pohledu absolutní výhodnosti, včetně slev na dani, pak 5700 Kč měsíčně, spočítal prezident Asociace penzijních společností Aleš Poklop.

May 16

Maďarsko zablokovalo finanční pomoc Ukrajině z evropského fondu

www.seznamzpravy.cz

Maďarská vláda v čele s Viktorem Orbánem opět komplikuje pomoc Ukrajině. Tentokrát Maďarsko zablokovalo vyplacení další části vojenské pomoci.

Feb 7

Seznam Zprávy bodují v ratingu Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy získaly v aktualizovaném vydání MediaRatingu Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky nejvyšší hodnocení A. Rating pravidelně vyhodnocuje, jak největší české on-line servery dodržují novinářské standardy.

Aug 23

Končí šéf zemědělského fondu, přes který šly dotace k Babišovi

Seznam Zprávy

Martin Šebestyán skončí po vzájemné dohodě s ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou, a to 31. srpna.

Jan 10

Karel Janeček a spol. se odstřihli od fondu na ostrově Mauricius

Seznam Zprávy

Byznysmen Karel Janeček opustil se svými společníky podnikání na ostrově Mauricius, kvůli němuž v minulosti čelil kritice a podezření z daňových úniků. O Janečkovi se mluví jako o jednom z možných kandidátů na prezidenta.

Nov 1

Advokáti zahájili hon na tisíce klientů fondu stíhaného za podvody

Seznam Zprávy

Advokátní kanceláře dávají dohromady klienty fondu Growing Way, který je podezřelý z podvodu. Soud rozhodl, že o své peníze můžou čtyři tisícovky investorů usilovat jen prostřednictvím zmocněnce.

Aug 11

Evropská komise zamítla žádost o dotace pro firmu z Babišova svěřenského fondu

Seznam Zprávy

Evropská komise zamítla žádost o proplacení dotace pro plastikářskou firmu Fatra ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO), informoval dnes server iRozhlas.cz

Aug 7

Dotace po tornádu váznou. „K podpisu máme 100 smluv,“ slibuje šéfka fondu

Seznam Zprávy

Úředníci proplácejí dotace pro lidi zasažené tornádem zatím pomalu. Ředitelka státního fondu slibuje výrazné zrychlení od příštího týdne.

May 7

Kliniky, které patří do Babišova fondu, nedostaly povolení pro očkování

Seznam Zprávy

Dochází k tomu výjimečně. Přesto rovnou dvě žádosti o vybudování očkovacích míst, které podala zdravotnická zařízení patřící firmě FutureLife, byly odmítnuty.

Apr 9

Umělci dnes nahráli stream na podporu nadačního fondu Český mozek

www.seznamzpravy.cz

V pražském hotelu Don Giovanni dnes on-line zahráli Věra Martinová, Anna Julie Slováčková, Michaela Nosková, houslový virtuos Jaroslav Svěcený a klarinetista Felix Slováček jr.

Feb 24

Prvním počinem Nadačního fondu Arnošta Lustiga je vydání sbírky jeho nepublikovaných prací

www.seznamzpravy.cz

Nadační fond Arnošta Lustiga (NFAL) vznikl loni v létě a letos přišel s první aktivitou. Vydal knihu Vlny štěstí Arnošta Lustiga aneb My jsme chtěli jiný svět.

Feb 6

Raiffeisenbank koupila od fondu AnaCap Equa bank

Seznam Zprávy

Skupina Raiffeisenbank International koupila sto procent akcií Equa bank od fondu AnaCap Financial Partners.

Nov 2

Zakladatel „Babišova“ fondu se nakazil koronavirem

Seznam Zprávy

Jozef Janov stojí v čele firmy, kterou vložil premiér Andrej Babiš do svěřenského fondu a do které dříve dal své soukromé peníze.

Oct 5

Slovensko připravilo program reforem, peníze chce z fondu obnovy

Seznam Zprávy

Nové reformy na Slovensku si vyžádají miliardy eur. Jde o například změny v penzijním systému, ve vzdělávání, zdravotnictví či opatření ke zlepšení životního prostředí.

Oct 2

Firma Hartenberg z Babišova fondu kupuje květinářství na Slovensku

Seznam Zprávy

Investiční skupina Hartenberg, součást svěřenských fondů Andreje Babiše, rozšiřuje svůj květinářský byznys na Slovensko. „Stejně jako v Česku se i na Slovensku chceme stát jedničkou na trhu,“ říká šéf skupiny Jozef Janov.

Jun 26

Trh je příliš napřed, říká šéf největšího světového investičního fondu

Seznam Zprávy

Larry Fink, šéf investičního fondu BlackRock, se obává, že akciový trh svojí rychlou obnovou předběhl čas. Varuje před krachem malých a středních podniků. Podle něj si svět zvyká na pandemii a volí pragmatickou cestu.

Jun 22

První pokus o zrušení Babišova svěřenského fondu

Seznam Zprávy

Okresní soud ve Vsetíně rozhodoval o návrhu, který na zrušení svěřenského fondu podal senátor za Piráty Lukáš Wagenknecht. Nakonec jej zamítl.

Apr 6

Klinika z Babišova fondu se může rozrůst. Ministerstvo dalo své požehnání

www.seznamzpravy.cz

Klinika Iscare by mohla brzy rozšířit portfolio svých služeb. Komise, která zasedala na ministerstvu, vše schválila. Teď už stačí dohodnout smlouvy se zdravotními pojišťovnami.