English

„Rusko se Kyjeva nevzdalo.“ Velitel gruzínské legie na Ukrajině chválí českou iniciativu a slovenskou sbírku

Deník N / Česko

Pokud nebude mít Ukrajina do léta dost zbraní a munice, Rusové otevřou novou frontu, obává se velitel gruzínské legie na Ukrajině Mamuka Mamulašvili. Moskva se podle něj stále nevzdala ambice obsadit Kyjev.

More from Deník N / Česko

May 31

Česko a Rusko si navzájem od invaze na Ukrajinu téměř neudělují...

Deník N

Česko a Rusko si navzájem od invaze na Ukrajinu téměř neudělují víza, a tak se navzájem diplomaticky snaží vyhladovět. Praha však tento boj začíná prohrávat.

Oct 2

Dnešní jednání ministrů zahraničí EU v Kyjevě nebylo pouze symbolické, Ukrajina...

Deník N

Dnešní jednání ministrů zahraničí EU v Kyjevě nebylo pouze symbolické, Ukrajina ještě nějakou dobu bude potřebovat pomoc, řekl ministr zahraničí Jan Lipavský. (ČTK)

May 18

Česko chce po Rusko zaplatit nájem za pozemky, Moskva mluví o vydírání

Deník N / Česko

Za vydírání označila mluvčí ruské diplomacie požadavek Česka, aby Moskva platila nájem, a to i zpětně, za pozemky u diplomatických objektů v Česku.

Mar 9

Rusko označilo dnešní útok na Ukrajinu za odvetu, kterou reagovalo...

Deník N

Rusko označilo dnešní útok na Ukrajinu za odvetu, kterou reagovalo na údajný průnik ukrajinských diverzantů do Brjanské oblasti. Ukrajinu dnes masivně ostřelovalo. (TASS)

Mar 2

Rusové v Česku chtěli projevit solidaritu s Ukrajinou a ukázat, že ne všichni...

Deník N

Rusové v Česku chtěli projevit solidaritu s Ukrajinou a ukázat, že ne všichni Rusové podporují putinovský režim. Výstava s názvem Rusové celého světa podporují Ukrajinu však vyvolala nevoli.

Oct 26

Rusové i český web viní Ukrajinu z užití kazetové munice. Důkaz chybí

Deník N / Svět

Nejdříve ruské ministerstvo zahraničí a pak i český web Novinky obvinily Ukrajinu z užití kazetové munice, která je v mnoha zemích zakázaná. Neexistuje pro to důkaz, záběry na videu zveřejněném Rusy odpovídají úplně jinému typu munice.…

Oct 7

Fialova vláda zamíří na Ukrajinu. Čeká ji společné zasedání s ukrajinskými ministry v Kyjevě

Deník N / Svět

Vláda Petra Fialy bude mít na konci října společné zasedání s ukrajinským kabinetem v Kyjevě. Aktuálně se ladí konkrétní obsah jednání i formát. Není prozatím jasné, kteří ministři do Kyjeva zamíří.

Aug 31

Útok Ruska na Ukrajinu byl podle premiéra Petra Fialy stejným...

Deník N

Útok Ruska na Ukrajinu byl podle premiéra Petra Fialy stejným přelomovým okamžikem pro svět jako teroristické útoky v USA v roce 2001. Řekl to na úvod Fora 2000. (ČTK)

Aug 10

Pointa N: Zatímco Rusko pustoší Ukrajinu, představitelka ruské propagandistické televize se...

Deník N

Pointa N: Zatímco Rusko pustoší Ukrajinu, představitelka ruské propagandistické televize se usídlila v Praze. A vicepremiér Rakušan musí vysvětlovat, proč jmenoval šéfem rozvědky Mlejnka, který udržoval pravidelné kontakty s obviněným…

Jun 11

Na Donbasu ve válce Ruska s Ukrajinou v pátek zřejmě padl první...

Deník N

Na Donbasu ve válce Ruska s Ukrajinou v pátek zřejmě padl první český dobrovolník, který se zapojil do pomoci ukrajinským ozbrojeným silám. České ministerstvo zahraničí informaci obdrželo a prověřuje ji, řekla dnes mluvčí ministerstva…

Jun 9

Pointa N: Ukrajina denně přichází až o stovku zabitých vojáků a Rusové znovu...

Deník N

Pointa N: Ukrajina denně přichází až o stovku zabitých vojáků a Rusové znovu dobyli Severodoneck. Podle expremiéra Andreje Babiše jsme ale Vladimira Putina už zastavili. A jak to vypadá s kandidáty-nekandidáty na Hrad?

Jun 7

České úřady se zajímají o ruského kolaboranta, kterého Rusové dosadili jako...

Deník N / Česko

České úřady se zajímají o ruského kolaboranta, kterého Rusové dosadili jako šéfa okupované Chersonské oblasti na Ukrajině. V Česku má podíl v jedné firmě.

Apr 28

Bývalého starostu ukrajinského Chersonu jmenovali Rusové šéfem celé okupované oblasti....

denikn.cz

Bývalého starostu ukrajinského Chersonu jmenovali Rusové šéfem celé okupované oblasti. V Česku má proruský politik podíl v jedné firmě, jeho společník se ho už roky marně snaží zbavit.

Mar 12

Po invazi Ruska na Ukrajinu desetinásobně vzrostl počet Čechů, kteří...

denikn.cz

Po invazi Ruska na Ukrajinu desetinásobně vzrostl počet Čechů, kteří chtějí vstoupit do aktivních záloh. Zájem má denně stovka lidí, nicméně musí počítat s tím, že projdou náročným výcvikem. (ČT24)

Mar 9

Rusové se před zahájením invaze na Ukrajinu pokusili odvézt z...

Deník N / Česko

Rusové se před zahájením invaze na Ukrajinu pokusili odvézt z Česka koně čečenského vůdce a Putinova spojence Ramzana Kadyrova. Neuspěli kvůli sankcím zavedeným v roce 2014. (iRozhlas)

Mar 3

Akademie věd ČR v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu...

Deník N / Česko

Akademie věd ČR v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu ukončí či přeruší smlouvy o vědecké spolupráci s institucemi z Ruska a Běloruska. (ČTK)

Feb 24

Poslanci se dnes mimořádně sejdou kvůli útoku Ruska na Ukrajinu....

denikn.cz

Poslanci se dnes mimořádně sejdou kvůli útoku Ruska na Ukrajinu. Mimořádné jednání začne v 16 hodin. (PS)

Feb 22

Rusko dál stupňuje tlak na Ukrajinu. Stejně tak Ukrajina čím...

denikn.cz

Rusko dál stupňuje tlak na Ukrajinu. Stejně tak Ukrajina čím dál hlasitěji žádá o reakce západních zemí. V složité situaci se objevují první politické pohyby, které nemusí odpovídat tomu, co Putin zamýšlel. Hlavní pondělní události vybrala…

Feb 18

Českého ministerstvo zahraničí odsoudilo provokace Ruska a zároveň Moskvu vyzvalo,...

denikn.cz

Českého ministerstvo zahraničí odsoudilo provokace Ruska a zároveň Moskvu vyzvalo, aby přestala šířit dezinformace o dění na Donbasu. „Stojíme za Ukrajinou,“ uvedlo ministerstvo na Twitteru. Proruští separatisté ohlásili evakuaci kvůli…

Feb 6

Zeman neočekává ruský útok na Ukrajinu. "Rusové by na tom...

denikn.cz

Zeman neočekává ruský útok na Ukrajinu. „Rusové by na tom výrazně prodělali v podobně nejrůznějších sankcí,“ řekl prezident. Místo darování české munice Ukrajině by ji raději prodal. Ukrajina by neměla být členem NATO, když na ní probíhá…