English

Fotky: Munice pro Kyjev se v USA vyrábí skoro stejně jako za korejské války

Seznam Zprávy

V továrně v pensylvánském rodišti amerického prezidenta Joea Bidena se munice vyrábí už od 50. let. Tenkrát pomáhali dělníci ze Scrantonu zásobovat Koreu. Některé dnes používané stroje nejsou o moc mladší.

More from Seznam Zprávy

Apr 18

Rozkol u Kennedyů. Rodina podpoří Joea Bidena

www.seznamzpravy.cz

Členové klanu Kennedyů plánují využít odkazu slavné demokratické rodiny a podpoří Joea Bidena na čtvrteční předvolební akci ve Filadelfii.

Apr 16

Fotky: Hodiny pro Fialu od Joea Bidena ukazují český i americký čas

Seznam Zprávy

Návštěva Petra Fialy v USA skončila. Kromě návštěvy Bílého domu se stihl podívat také na hokej nebo do amerického Kongresu. Podívejte se na dva americké dny českého premiéra.

Mar 13

V boji o post amerického prezidenta se znovu utká Biden s Trumpem

www.seznamzpravy.cz

V rámci procesu primárek oba získali dostatečný počet delegátů, aby si prezidentské nominace zajistili. Trump i Biden své oponenty v nominačním procesu porazili naprosto jednoznačně.

Sep 14

Syn amerického prezidenta Bidena byl obviněn ze tří případů lhaní

www.seznamzpravy.cz

Hunter Biden se stal prvním potomkem úřadujícího prezidenta, který byl kdy trestně stíhán.

Sep 12

Prezident Biden bude čelit vyšetřování

Seznam Zprávy

Předseda sněmovny reprezentantů, republikán Kevin McCarthy, oznámil, že navrhne zahájení vyšetřování prezidenta Joea Bidena. Podle něj má být vyšetřován kvůli kvůli obchodním aktivitám své rodiny.

Mar 9

Speciální živé vysílání: Inaugurace prezidenta Petra Pavla

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy přinášejí speciální vysílání pořadu Ptám se já k inauguraci prezidenta Petra Pavla.

Feb 20

První fotky Bidena v Kyjevě: „Ukrajina drží a my držíme s Ukrajinou“

www.seznamzpravy.cz

Podle korespondenta Financial Times dorazil americký prezident do Kyjeva vlakem brzy ráno. Se svým ukrajinským protějškem se setkal v chrámu svatého Michala a znovu ho ujistil o podpoře v boji proti ruskému agresorovi.

Feb 10

Americký prezident Biden přiletí do Polska. Setká se tam i se zástupcem Česka

www.seznamzpravy.cz

Americký prezident Joe Biden bude od 20. do 22. února v Polsku, píše Reuters s odkazem na Bílý dům.

Jan 29

Kdy bude inaugurace a kde bude prezident bydlet? Odpovídá hradní protokolář

Seznam Zprávy

Protokolář Miroslav Sklenář v rozhovoru pro Seznam Zprávy popisuje, co čeká nového prezidenta Petra Pavla v příštích týdnech. Spolupracovat bude s odcházející garniturou Miloše Zemana.

Dec 22

Fotky z návštěvy plné emocí: Zelenskyj rozesmál Bidena a nadchl Kongres

Seznam Zprávy

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj „zaútočil“ na americká srdce, jak sám řekl. Ve Spojených státech zdůrazňoval hrdinný příběh země, která navzdory očekáváním nepadla, ale „je naživu a kope“, vzdoruje tyranovi.

Oct 21

Americké volby ovlivní fenomén Trump. Prezident Biden má důvod bát se o práci

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Za necelé tři týdny proběhnou ve Spojených státech všeobecné volby, jejichž hlavním tématem je inflace a ekonomika. Pokud se k moci dostanou republikáni, zbylé dva roky Bidenova období budou pro demokraty bolestivé.

Feb 21

Biden slíbil boj s klimatickou krizí. V cestě má Kongres

Seznam Zprávy

Svůj ambiciózní plán pro boj s klimatickou změnou představil už během předvolební kampaně. Teď má Joe Biden Bílý dům pod kontrolou už déle než rok. A naplnění svých slibů se ani zdaleka nepřiblížil.

Nov 2

Video: Jenom malý šlofíček. Joea Bidena klimatická konference zmohla

Seznam Zprávy

Ve skotském Glasgow se odehrává klíčový summit, na němž státníci a odborníci řeší, jak čelit hrozbě klimatické změny s možnými katastrofálními dopady. O nechtěný rozruch se na začátku akce postaral prezident USA.

Jun 17

Od královny k „carovi“. Podívejte se na první evropskou cestu Joea Bidena

Seznam Zprávy

Šéf Bílého domu vyrazil – poprvé od lednové inaugurace – utužovat pošramocené vztahy se starými spojenci. Zúčastnil se summitů G7, NATO a Evropské unie, aby na závěr svedl diplomaticky obtížný taneček s ruským prezidentem.

Apr 29

Dvě překvapení Joea Bidena. U jednoho navíc nejde proti Trumpovi

Seznam Zprávy

V čele Spojených států stojí Joe Biden skoro 100 dní. „V zahraniční politice udělal zajímavé kroky. U té domácí se najde spousta kritiků, již by očekávali, že těch kroků bude víc a budou už prosazené,“ říká amerikanista Jan Beneš.

Jan 23

Hitem americké inaugurace jsou Bernieho palčáky

Seznam Zprávy

Internet má po středeční inauguraci amerického prezidenta Joea Bidena nového krále memů. Je jím „nevrlý“ demokratický senátor Bernie Sanders.

Jan 19

Generální zkouška a pak už naostro. Tak se chystá velký den Joea Bidena

Seznam Zprávy

Bílý dům obehnaný plotem i ostnatým drátem. Centrum města prakticky uzavřené. Ve Washingtonu DC panuje napjatá atmosféra, zbývá poslední den do samotné inaugurace Bidena.

Aug 19

Fotky z noci, kdy se začaly plnit sny Joea Bidena

Seznam Zprávy

Virtuální sjezd americké Demokratické strany oficiálně jmenoval Obamova viceprezidenta Joea Bidena demokratickým kandidátem do listopadových prezidentských voleb.

Aug 12

Není to dobrá zpráva, lekl se Trumpův tým nové pravé ruky Joea Bidena

Seznam Zprávy

Dlouho se spekulovalo, koho si demokratický kandidát na amerického prezidenta Joe Biden vybere jako „running mate“ neboli viceprezidenta. Vědělo se, že chce ženu. A nyní je jasné i jméno - Kamala Harrisová.