English

Britský parlament schválil žádost Mayové o předčasné volby

Lidovky.cz / Zprávy ze světa 16 sources

Britská Dolní sněmovna ve středu podpořila záměr premiérky Theresy Mayové vypsat předčasné parlamentní volby na 8. června. Pro hlasovala podle očekávání i velká část opozice. Výsledný poměr hlasů činil 522 ku 13.

Předčasné volby v Británii se uskuteční 8. června, souhlasili poslanci

Britská Dolní sněmovna ve středu podpořila záměr premiérky Theresy Mayové vypsat předčasné parlamentní volby na 8. června. Pro hlasovala i část opozice. Dvoutřetinová hranice, která umožňuje vypsání voleb, byla překonána bez nejmenších…

Předčasné volby v Británii. Parlament schválil návrh Mayové

Britská Dolní sněmovna podpořila záměr premiérky Theresy Mayové vypsat předčasné parlamentní volby na 8. června. Pro hlasovala podle očekávání i velká část opozice. Výsledný poměr hlasů činil 522 ku 13.

Britský parlament schválil žádost Mayové o předčasné volby

Echo24.cz / Svět

Britská Dolní sněmovna dnes podpořila záměr premiérky Theresy Mayové vypsat předčasné parlamentní volby na 8. června. Pro hlasovala podle očekávání i velká část opozice. Výsledný poměr hlasů činil 522 ku 13.

Britští poslanci schválili předčasné volby, průzkumy favorizují Mayovou

Deník.cz / Ze světa

Poté, co včera britská premiérka Theresa Mayová oznámila rozhodnutí uskutečnit v červnu předčasné parlamentní volby, se pozornost zaměřuje na aktuální rozložení politických preferencí v ostrovním království. Podle posledních průzkumů…

Britský parlament schválil návrh premiérky Mayové na předčasné volby

Předčasné parlamentní volby s ebudou konat 8. června.

Britský parlament schválil předčasné volby, Mayová může drtivě vyhrát

iDNES.cz / Zprávy

Britští poslanci podpořili vyhlášení předčasných parlamentních voleb. Premiérka Theresa Mayová oznámila, že se během kampaně nebude účastnit televizních debat. Podle posledních průzkumů by její konzervativci mohli v parlamentu získat…

Britský parlament schválil předčasné volby

Londýn - Britská Dolní sněmovna dnes drtivou většinou podpořila předčasné parlamentní volby. Ty premiérka Theresa Mayová vypsala na 8. června.

Parlament vyslyšel Mayovou. Británii čekají předčasné „brexitové“ volby

Blesk.cz

Britská Dolní sněmovna ve středu drtivou většinou podpořila záměr premiérky Theresy Mayové vypsat předčasné parlamentní volby na 8. června. Pro hlasovala podle očekávání i velká část opozice. Výsledný poměr hlasů činil 522 ku 13.

Top Related Stories
85

Apr 19

Předčasné volby v Británii se uskuteční 8. června, souhlasili poslanci

Britská Dolní sněmovna ve středu podpořila záměr premiérky Theresy Mayové vypsat předčasné parlamentní volby na 8. června. Pro hlasovala i část opozice. Dvoutřetinová hranice, která umožňuje vypsání voleb, byla překonána bez nejmenších…

Apr 19

MACHÁČEK: Proč Mayová chystá předčasné volby

Lidovky.cz open event

Britská premiérka Theresa Mayová vyhlásila předčasné parlamentní volby už na začátek června letošního roku. Je tedy jasné, že letošek vejde do historie jako supervolební rok pro Evropu.

Apr 19

Mayová se nebude účastnit předvolebních televizních debat

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová odmítla účast na televizních debatách před plánovanými červnovými předčasnými parlamentními volbami.

Apr 19

Mayová může podle průzkumů v parlamentních volbách získat drtivou většinu

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová může v předčasných červnových volbách v Dolní sněmovně získat drtivou většinu 114 poslanců. Vyplývá to z průzkumu agentury YouGov pro deník The Times.

Apr 19

Volby v Británii: toryové obdarovaní Corbynem

Britská premiérka Theresa Mayová se krajanům postarala o předprázdninové povyražení, na osmý červen vyhlásila volby do Dolní sněmovny. Vzrušující drama se ale od toho zápasu moc čekat nedá, konzervativci v průzkumech výrazně vedou,…

Apr 18

Konec pracovníků z východní Evropy? Rozhodnou předčasné volby v Británii

Blesk.cz open event

Britská premiérka Theresa Mayová dnes překvapila prohlášením, že hodlá počátkem června uspořádat předčasné parlamentní volby. Jak vysvětlila, chce tak posílit pozici vlády pro nadcházející vyjednávání o brexitu s Evropskou unií. Jaké…

Apr 18

Britská premiérka šokovala zemi oznámením předčasných voleb. Britové mají opět hlasovat o brexitu

Britská premiérka Theresa Mayová chce, aby Britové dali v předčasných volbách souhlas s jejím plánem vyjednat tak zvaný tvrdý brexit.