English

Vondra: Zeman ani Babiš nedokážou rozbít demokratický systém

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman ani vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš nedokážou rozbít demokratický systém v Česku.

More from Týden.cz / Domácí

Oct 27

Prezident Zeman přijme v neděli v Lánech Babiše, oznámil Hrad bez podrobností

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman přijme v neděli odpoledne na zámku v Lánech expremiéra a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Bez dalších podrobností to ve čtvrtek na twitteru uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Následující den, v pondělí 31. října, má…

Aug 18

ANO má případně další dva kandidáty na prezidenta, uvedl Babiš

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO má případně další dva kandidáty, kteří by se mohli ucházet o post prezidenta. Na čtvrteční tiskové konferenci po jednání stínové vlády hnutí ANO to řekl bývalý premiér Andrej Babiš.

Sep 2

Andrej Babiš mladší konfrontoval svého otce na zahájení volební kampaně ANO v Ústí

Andrej Babiš mladší ve čtvrtek oslovil svého otce při zahájení volební kampaně ANO v Ústí nad Labem. Oznámil mu, že je psychicky v pořádku, a zeptal se ho, jak se cítí on.

Jun 2

Babiš: Zásadně odmítám, že mi jdou ministři ANO s něčím na ruku

Premiér Andrej Babiš v úterý označil za nesmysl tvrzení, že mu zákon o evidenci skutečných majitelů, který v pondělí schválila vláda, má pomoci ve sporu o střet zájmů.

Jun 6

Působení v nové vládě. Babiš s ministry za ANO ještě nemluvil

Ministři v demisi zatím s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, kterého ve středu prezident Miloš Zeman podruhé jmenuje premiérem, o svém případném působení v nové vládě nemluvili.

May 14

Jména ministrů uslyší jako první prezident, prozradil Babiš

Týden.cz / Domácí

ANO nezveřejní jména svých ministrů v případné vládě s ČSSD před vnitrostranickým referendem v sociální demokracii, které začne příští týden. Při návštěvě Ústeckého kraje to řekl novinářům premiér v demisi Andrej Babiš (ANO).

Apr 3

Babiš musí vést vládu! trvá na svém ANO. S ČSSD řeší ministry

Hnutí ANO dál trvá na postu premiéra pro svého šéfa a předsedu vlády v demisi Andreje Babiše. S ČSSD se stále rozchází i v názoru na to, kolik resortů by v případné koaliční vládě měla sociální demokracie obsadit a které by to mohly být.

Feb 5

"Takové loutky ministři ANO nejsou." Lidovci o vládě bez Babiše

Lidovci se neobávají toho, že kdyby šéf vítězného hnutí ANO Andrej Babiš nebyl ve vládě, řídil by ji zpovzdálí jako loutkový kabinet. Dál trvají na své podmínce, že do vlády nepůjdou s trestně stíhaným politikem.

May 22

Ministři ANO nevědí, zda je Babiš ve vládě naposledy

Týden.cz

Ministři za ANO nevědí, zda se předseda hnutí Andrej Babiš v pondělí účastní naposledy jednání vlády v roli ministra financí, anebo bude přítomen i příští týden.

May 16

Hnutí ANO má podle Babiše tři kandidáty na ministra

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO má podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) další kvalitní kandidáty na ministra financí. Ministr to v úterý uvedl na tiskové konferenci k EET s tím, že hnutí může nyní nabídnout tři kandidáty.

May 6

ANO má kandidáta na ministra financí, když Zeman Babiše odvolá

Týden.cz

Hnutí ANO má kandidáta na ministra financí, pokud prezident Miloš Zeman z této funkce odvolá vicepremiéra a šéfa hnutí Andreje Babiše. Babiš to řekl České televizi. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nesmí být tento kandidát spjat s…

Mar 16

TÝDEN S PREZIDENTEM: Babiš by musel schválit odvolání Babiše

Týden.cz

Startuje nový pravidelný diskusní pořad s prezidentem republiky. Hlava státu komentuje v hlavním vysílacím čase na TV Barrandov každý čtvrtek podstatné události týdne. Tentokrát se Miloš Zeman zaměřil na koaliční hádky a možné odvolání…

Mar 14

Lex Babiš na druhou! diví se lidovci návrhu šéfa ANO

Týden.cz / Domácí

Vicepremiér Andrej Babiš se změnou zákona, která by dodatečně zdanila korunové dluhopisy, snaží řešit svou osobní situaci, míní vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Lidovci jsou podle něj z Babišova pozměňovacího návrhu k…

Feb 23

Poslanci ANO chtějí, aby Ústavní soud zrušil část lex Babiš

Týden.cz / Domácí

Poslanci hnutí ANO žádají Ústavní soud o zrušení tří paragrafů zákona o střetu zájmů, které omezují právo firem vlastněných členem vlády získat státní dotace a zakazují členům vlády vlastnit média.

Dec 8

"Lex Babiš" je protiústavní! řekl Babiš Zemanovi

Prezident Miloš Zeman při schůzce s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) vicepremiérovi vytkl, že rozpočet na příští rok málo myslí na investice. Babiš je přesvědčen, že peněz je dost, záležet podle něj bude na jednotlivých…

Nov 29

Lex Babiš prošel. Premiér lhal, chce mě vyštvat z politiky! zuří ministr

Týden.cz / Domácí

Firmy ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše se už brzy nebudou moci ucházet o nenárokové dotace, veřejné zakázky a investiční pobídky. Vyplývá to z novely o střetu zájmů, kterou potvrdila sněmovna v senátní verzi.

Nov 29

ANO: Lex Babiš je zmetek, uvažujeme o Ústavním soudu

www.tyden.cz

Části novely zákona o střetu zájmů nazývané "lex Babiš" jsou podle hnutí ANO legislativním zmetkem, mění pravidla hry uprostřed soutěže a odporují ústavě.

Oct 19

Senátoři vrátili lex Babiš poslancům

Týden.cz

Zpřísnění zákona o střetu zájmů, které má omezit podnikání členů vlády, má podle Senátu platit až od září příštího roku, nikoliv od ledna. Horní komora to schválila výraznou většinou hlasů. Změnu, s níž za předkladatele souhlasil ministr…

Jun 13

Babiš: Zeman vyzval ministry ANO, aby neodcházeli z vlády

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman navrhl k reorganizaci policie společnou schůzku s vicepremiérem a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a ministrem vnitra za ČSSD Milanem Chovancem. Po večerní schůzce se Zemanem to řekl Babiš.

Mar 26

Autor lex Babiš: ČSSD neustoupí

Týden.cz

V posledních dnech se stal "slavným". Poslanec ČSSD Jan Chvojka totiž připravil návrh zákona, jenž by ministrům zakázal podnikat a vlastnit média. Hnutí ANO kvůli němu hrozí koncem koalice. "Není to lex Babiš. ČSSD určitě neustoupí," tvrdí…