English

Všude jsou výkaly a odpadky, je to nesnesitelné, tyfus, tuberkulóza... Migranti zaplavili Paříž, lidé a úřady volají o pomoc

EuroZprávy.cz

Paříž - Situace ve Francii se ani po likvidaci migračního tábora poblíž přístavního města Calais nezlepšuje. Podle řady tamních obyvatel je tomu spíše naopak. Paříž se potýká s náporem tisíců migrantů a lidé mají strach ze závažných chorob…

More from EuroZprávy.cz

Jan 16

Atentát na Tuska? Polská policie zadržela podezřelého muže

Policie v severopolském přístavním městě Gdaňsku dnes zadržela muže, kterého podezřívá, že po telefonu hrozil atentátem na šéfa Evropské rady a někdejšího polského premiéra Donalda Tuska. Uvedla to polská tisková agentura PAP. Ministr…

Jun 5

Belgie vydala do Francie teroristu Atara, je podezřelý z atentátů v Paříži

Brusel - Belgie vydala do Francie muže podezřelého z podílu na teroristických útocích v Paříži z 13. listopadu 2015. Belgičan Yassine Atar (31) je bratrem Oussamy Atara, jednoho z hlavních organizátorů pařížských atentátů.

May 4

Švédská policie zadržela osobu podezřelou z plánování atentátu

Stockholm - Švédská policie dnes na jihu země zadržela osobu podezřelou z přípravy teroristického činu. S odvoláním na státní zastupitelství o tom informovala agentura AP. Už v pondělí ve Švédsku zadrželi kvůli podezření z plánování…

Oct 7

Francouzský soud obvinil podezřelé z přípravy útoku v Paříži

Paříž - Vyšetřující soudce vznesl obvinění vůči třem podezřelým z přípravy teroristického útoku v Paříži. Muži ve věku 28 až 30 let byli zadrženi v pondělí po objevení plynových lahví v jedné budově v pařížském 16. obvodu.

Aug 18

Francie opět zakročila proti migrantům. Policie na severu Paříže vyklidila další tábořiště

Paříž - Policie dnes ve Francii vyklidila další tábořiště migrantů. Na severu hlavního Paříže opustilo tábor nejméně 2400 lidí. Uvedla to agentura AFP.

Aug 6

Policie zastavila atentát v centru Paříže

EuroZprávy.cz

Paříž - V Paříži byl v sobotu krátce před půlnocí zatčen muž, který u bezpečnostních kontrol před Eiffelovou věží vytáhl nůž a křičel Alláhu akbar (v arabštině Bůh je veliký).

Jul 31

Francie otevře nová centra pro migranty, aby odlehčila Calais

Paříž - Dvě střediska pro uprchlíky budou během deseti dnů otevřena na severu Francie, oznámila dnes francouzská vláda.

Jul 6

Belgie má strach z atentátu, policie hledá další podezřelé teroristy

Brusel - Belgická policie i po včerejší razii stále pátrá po dalších možných teroristech. V poutech skončili dva muži ze severoafrického motorkářského gangu, kteří dle úřadů připravovali atentát.

Feb 10

Ve Francii zatkli podezřelé islamisty včetně 16leté dívky, chystali atentát v Paříži

Paříž - Francouzská policie dnes zatkla tři muže a jednu dívku ve městě Montpellier a jeho okolí, jsou podezřelí z plánování sebevražedného útoku na turistický cíl v Paříži.

Dec 12

Francouzská policie zatkla 11 lidí kvůli atentátu z Nice

Paříž - Ve Francie bylo dnes zatčeno 11 lidí, kteří mají dle policie spojitost s teroristickým útokem v Nice, při němž v červnu zahynulo 86 osob.

Oct 28

Migranti z Džungle u Calais se přemístili do Paříže

Paříž - Řada migrantů z provizorního tábořiště nedaleko severofrancouzského města Calais se od začátku týdne, kdy začala evakuace tábora přezdívaného Džungle, přemístila do Paříže.

Aug 29

Pusťte migranty z Calais do Británie. Takhle to dál nejde, není tu bezpečno, zní z Francie

Paříž/Londýn – Bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy, který se opět chce ucházet o post v Elysejském paláci, volá po změně dohody Le Touquet, která upravuje to, že se britské hraniční kontroly provádí už na březích Francie.

Aug 12

Soud ve Francii nechce zrušit nelegální obchody migrantů u Calais

Lille (Francie) - Francouzský soud dnes zakázal úřadům zavřít desítky malých provozoven, které vznikly bez úředního povolení v přistěhovaleckém táboře u Calais na severu Francie.

Jun 30

Británie se bojí následků brexitu. Vypustí Francie migranty z Calais?

Calais – Někteří Britové se už začínají obávat, jak jejich odchod z Evropské unie dopadne na jejich každodenní život. Hlasitě se spekuluje, že by Francouzi mohli pustit stavidla a nechat do země odejít migranty čekající v Calais. Podle…

Jun 27

Víme, že nás nechcete, ale Francie nás už nezadrží. Migranti z Calais se chystají do Británie

Calais – Natacha Bouchartová, starostka severofrancouzského města Calais, u kterého leží velký tábor plný migrantů přezdívaný „Džungle“, už vyzvala v důsledku brexitu k tomu, aby byla změněna dohoda, na základě které jsou chráněny hranice…

Dec 22

Francouzská policie zmařila připravovaný atentát

Paříž - Francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve dnes oznámil, že policie zmařila atentát, když zatkla dva mladíky, kteří ho připravovali. Podle zdrojů agentury AFP byl jeden ze zatčených původem z Maroka, druhý z Toga.

Nov 14

Belgická policie zatýkala kvůli atentátům v Paříži

Paříž/Brusel - Belgická policie v bruselské čtvrti Molenbeek zatkla několik lidí v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži.

Nov 11

Z Džungle v Calais mizí migranti. Francie prý má tajný plán

Calais – Poslední dny v uprchlickém táboře v Calais byly poněkud rušné. Při střetech mezi uprchlíky a policií bylo zraněno několik policistů. Bezpečnostní složky varovaly, že situace na místě začíná být hodně napjatá. Francouzské orgány se…

Sep 2

Při požáru v centru Paříže zemřelo osm lidí, policie zadržela podezřelého

EuroZprávy.cz

Paříž - Osm lidí, a to bohužel včetně dvou dětí, zahynulo při požáru obytného domu v centru Paříže. Hořet začalo ve středu ráno v přízemí pětipatrového činžáku. Další čtyři lidé, z toho dvě děti, skončili v nemocnici. Spekuluje se, že by…

Jun 2

Policie rázně zasáhla proti tábořištím imigrantů v Paříži a Calais

Paříž - Běženci, kteří se valí do Evropy, představují závažný problém taky pro cestovní ruch. Stěžuje si Řecko, ale i Francie. Tamní policie dnes v Paříži a v přístavu Calais evakuovala tři tábořiště se stovkami imigrantů.