English

CEFC napumpovala do fotbalové Slavie 300 milionů, většina šla na hráče

iDNES.cz / Sport

Čínská společnost CEFC vložila do fotbalové Slavie, kterou více než rok vlastní, už skoro 300 milionů korun. Klub většinu této částky využil nebo využije na posílení kádru a platy hráčů. Zároveň za sezonu 2015/2016 vykázal ztrátu ve výši…

More from iDNES.cz / Sport

Dec 13

Miliardář Tykač chce od Číňanů koupit fotbalovou Slavii. Klub komentář odmítl

iDNES.cz / Sport

Fotbalová Slavia by měla mít nového majitele. O koupi klubu od čínských investorů usiluje miliardář Pavel Tykač, jeden z nejbohatších Čechů. Samotný klub zatím spekulace konkrétně komentovat nehodlá.

Sep 9

Majitel fotbalového Baníku: Poháry by byly krásným vyvrcholením sta let klubu

www.idnes.cz

Hostinec U Dubu. Tam vše začalo. Tam dvacet otců zakladatelů 8. září 1922 podepsalo listinu o vzniku SK Slezská Ostrava, dnešního Baníku. Tam, nedaleko Slezskoostravského hradu, nově stojí pamětní kámen, jelikož původní restaurace je už…

Nov 27

Miliardář pro Zbrojovku? Prodej brněnského fotbalového klubu neklapl

iDNES.cz / Sport

Brněnský fotbal minula velká šance postavit se na nohy. Vizi, jak na to, má průmyslník Igor Fait. Jenže se s majitelem Zbrojovky Václavem Bartoňkem nedohodl.

May 26

Nový start fotbalového Mostu, klubu po sloučení šéfuje Skýpala

www.idnes.cz

Fotbalový Most v bodě nula. Město se podepsalo pod restart sloučením dvou klubů a do čela nového oddílu nainstalovalo sportovního ředitele Jana Skýpalu.

Feb 12

Dejan Drenovac, chorvatská stopa v plzeňském fotbalovém klubu

iDNES.cz / Sport

Chorvatský tým potkávají fotbalisté Viktorie Plzeň v evropských pohárech poprvé. V přípravě se ale s Dinamem Záhřeb střetli nedávno, v roce 2010 vyhráli viktoriáni na letním soustředění v rakouském Langefeldu 2:1, když vítězný gól dal pět…

Dec 4

Krob už není generálním ředitelem fotbalové Slavie, v klubu zůstává

iDNES.cz / Sport

Ve funkci generálního ředitele fotbalové Slavie končí Martin Krob. Jeho pravomoci převezme předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík. Krob v klubu i nadále zůstává.

Oct 28

Tragédie v Leicesteru. Majitel klubu pád vrtulníku nepřežil, potvrdil klub

iDNES.cz / Sport

Fotbalový klub z Leicesteru v neděli večer potvrdil, že jeho majitel Vičaj Srivadtanaprapcha zahynul ve vrtulníku, který se v sobotu večer zřítil u stadionu. Na palubě bylo pět lidí, nikdo z nich tragickou nehodu nepřežil.

Oct 24

Čech majitelem anglického klubu? Kellner pokukuje po Chelsea

iDNES.cz / Sport

Fotbalová Chelsea by mohla mít českého spolumajitele. Petr Kellner, nejbohatší Čech, se údajně zajímá o koupi akcií klubu. Chelsea vlastní od roku 2003 ruský miliardář Roman Abramovič.

May 18

Slavia reaguje na problémy CEFC. Situace se nás nedotýká, zní z klubu

iDNES.cz / Sport

Čtvrteční pokus společnosti J&T o převzetí CEFC Europe se fotbalové Slavie Praha, kterou čínská firma vlastní, nijak nedotýká. Klub podle svého mluvčího funguje normálně a připravuje se na sobotní domácí ligový zápas s Jabloncem. Pro…

Feb 28

Číňané ručí bance i stadionem Eden. Běžný postup, uvedla skupina CEFC

iDNES.cz / Ekonomika

Čínská investiční skupina CEFC ručí bance J&T svými nemovitostmi včetně stadionu fotbalové Slavie. Podle informací Radiožurnálu se na nich bankovní zástava objevila kvůli půjčce, kterou si Číňané v Česku vzali. CEFC v reakci uvedla, že jen…

Feb 24

Ostravští usilují o záchranu, majitel klubu vzhlíží k další sezoně

iDNES.cz

Jedna velká bída je tato sezona basketbalistů NH Ostrava. Tým, který do v Národní basketbalové lize začal obstojně, se postupně propadl na předposlední místo.

Jan 11

Čínský investor přinesl do fotbalového klubu peníze i stín sázkařské mafie

iDNES.cz / Sport

Ve světě fotbalu působil donedávna klub z Mohelnice na Šumpersku rozruch nanejvýš netypickou fialovou barvou dresů. Od léta se zde však odvíjí příběh se zápletkou, která už si pozornost rozhodně zaslouží. Roli v něm hrají miliony, tajemný…

May 25

Co se Schickem? Podle majitele Sampdorie ještě v klubu rok zůstane

iDNES.cz / Sport

Český útočník Patrik Schick zůstane ještě rok v Sampdorii. Prohlásil to majitel italského klubu Massimo Ferrero, který však nevyloučil, že by jednadvacetiletý fotbalista mohl v létě přestoupit, ale v následující sezoně ještě působit v…

Apr 17

Hotovo. Čínští majitelé Slavie potvrdili koupi stadionu v Edenu

iDNES.cz / Sport

Čínská společnost CEFC oficiálně potvrdila, že k fotbalové Slavii kupuje rovněž stadion v Edenu. Vršovický tým bude hrát poprvé „doma“ poslední dubnový víkend proti Jablonci.

Apr 13

Čínská CEFC k fotbalové Slavii přikoupila i stadion v Edenu

iDNES.cz / Sport

Stadion v Edenu už patří čínské společnosti CEFC, jež vlastní i fotbalovou Slavii Praha. Informují o tom Hospodářské noviny. CEFC ani Slavia, která v Edenu hraje, to však zatím oficiálně nepotvrdily.

Dec 8

Čínští majitelé Slavie koupí Eden, už se dohodli s vlastníkem stadionu

iDNES.cz / Sport

Fotbalová Slavia a stadion v Edenu budou už brzy patřit stejnému majiteli. Čínská společnost CEFC se ve středu dohodla s majitelem Eden Arény. Oficiálně bude obchod potvrzen v následujících měsících.

Mar 30

Čínský majitel Slavie získá stadion v Edenu, počítá s rekonstrukcí

iDNES.cz / Sport

Čínská společnost CEFC bude po fotbalové Slavii vlastnit i její stadion v Edenu. Arénu se chystá zrekonstruovat, aby z ní vznikl Národní stadion. Celková investice by se měla vyšplhat k padesáti milionům eur (1,34 miliardy korun).

Mar 16

Čínský majitel Slavie koupí stadion v Edenu, naznačil Tvrdík

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté nejspíš už brzy nebudou na stadionu v Edenu jen v nájmu. Čínská společnost CEFC, která je majoritním vlastníkem vršovického klubu, chce arénu koupit. Její zástupce Jaroslav Tvrdík naznačil, že uzavření obchodu už je…

Jan 24

Čínské znaky, název majitele klubu. Tvrdík představil dres Slavie

iDNES.cz

Čínské znaky a název společnosti, která je majitelem a generálním partnerem klubu zároveň. Tak bude vypadat dres slávistických fotbalistů pro jarní část sezony.

Oct 20

Valná hromada klubu potvrdila změny ve fotbalové Slavii

iDNES.cz / Sport

Fotbalová Slavia má oficiálně nové vedení. Na úterní hromadě bylo zvoleno nové představenstvo a dozorčí rada poté, co v září došlo ke změně majitele klubu.