English

Scania testuje rychlé bezdrátové nabíjení v hromadné dopravě (+video)

Auto.cz

Scania je první společností ve Švédsku, která zde testuje rychlé bezdrátové dobíjení plug-in hybridních městských autobusů přímo v linkovém provozu.

More from Auto.cz

Mar 16

Scania dodala první dvoukloubové autobusy pro Brazílii

Auto.cz

Společnost Scania ve spolupráci s výrobcem karoserií Caio připravila velkokapacitní dvoukloubové autobusy, které míří k dopravci v brazilském městě Curitiba.

Dec 11

Autobusy Scania Citywide pro Český Těšín

Auto.cz

Hromadnou dopravu v Českém Těšíně bude od 1. ledna roku 2019 zajišťovat společnost Arriva Morava, která si pro tyto městské linky nově vybrala autobusy společnosti Scania.

Dec 8

Scania dodá nová nákladní vozidla pro elektrifikované dálnice v Německu

Auto.cz

Scania pro projekt vývoje a testování německé elektrifikované dálnice připraví patnáct vozidel s hybridním pohonným ústrojím na základě své nové generace nákladních automobilů.

Nov 17

Scania dodala nové tahače R 450 pro společnost TQM – holding s.r.o.

Auto.cz

Společnost TQM – holding s.r.o., která provozuje mimo jiné nákladní i autobusovou dopravu, zařadila do svého vozového parku šest nových těžkých nákladních vozidel značky Scania.

Sep 27

Scania uvádí novou generaci hybridních nákladních vozidel

Auto.cz

Scania odhaluje nová hybridní a plug-in hybridní nákladní vozidla, která nejsou pouhými vývojovými prototypy, ale míří na trh.

Aug 1

Scania poskytuje kabiny nákladních vozidel pro nácvik vyprošťování

Auto.cz

Vozidla značky Scania vynikají vysokou mírou bezpečnosti, ale i jejich řidiči se mohou při nehodě dostat do situace, kdy zůstanou uvězněni v kabině. Právě za účelem jejich rychlé záchrany mohou hasiči využívat pro nácvik kabiny přímo od…

Aug 12

Scania a její patrové CNG autobusy pro Nottingham

Auto.cz

Nottingham proslavila po celém světě legenda o Robinu Hoodovi a nyní se toto anglické město hodlá zviditelnit i největší flotilou CNG autobusů na světě.

Jun 17

Scania: Nákladní doprava směřuje k jízdě v konvojích

Auto.cz

Scania patří k průkopníkům konceptu Platooning, což znamená jízdu nákladních vozidel v konvojích s minimálními rozestupy mezi nimi. Na evropských dálnicích se jich můžeme dočkat během příštích deseti let.

Mar 1

Scania Czech Republic uvádí online konfigurátor nákladních vozidel (+video)

Auto.cz

Společnost Scania Czech Republic se stala jednou z prvních v regionu z řad producentů nákladních vozidel, která svým zákazníkům nabízí možnost využít online konfigurátor.

Nov 28

Scania: Autobusy s pohonem CNG

Auto.cz

Švédský výrobce jako jediný posílá do pohonu na zemní plyn pětiválec. Uplatňuje se ve dvou modelových řadách.

Nov 17

První Scania nové generace ze stavebnice Lego (+video)

Auto.cz

Společnost Scania představuje špičkovou práci svého fanouška a nadšeného stavitele v podobě modelu nové generace nákladních vozidel z kostek stavebnice Lego.

Nov 7

Scania si poradí i s transportem domů (+video)

Auto.cz

Malé švédské hornické město Malmberget severně od polárního kruhu ustupuje zdejšímu dolu, ale jeho nejstarší budovy potkalo namísto demolice stěhování.

Oct 16

Scania: Jak se testovala nová generace náklaďáků (+video)

Auto.cz

Scania poodhalila kde a za jakých podmínek probíhalo testování vývojových prototypů nové generace těžkých nákladních vozidel této švédské značky.

Oct 12

Scania stvořila hodiny z nákladních automobilů (+videa)

Auto.cz

Scania na opuštěném letišti uprostřed země nikoho vytvořila obří hodiny, jejichž ručičky byly tvořeny novou generací nákladních vozidel této švédské značky.

Sep 14

Scania: Výroba kabin jako z budoucnosti (+video)

Auto.cz

Uvedení nové generace nákladních vozidel značky Scania doprovázely i značné investice do výrobních podniků. Závod na výrobu kabin patří nyní díky tomu k nejmodernějším zařízením svého druhu.

Jul 8

Scania představí novou generaci nákladních vozidel

Auto.cz

Scania oficiálně oznamuje termín, kdy se odehraje světová premiéra prvních zástupců zcela nové generace nákladních vozidel této švédské značky.

Jun 9

Scania předvedla nákladní vozidla s autonomním řízením

Auto.cz

Společnost Scania představila v rámci předváděcí akce autonomní nákladní automobily, které se předvedly spolu se dvěma spolupracujícími vozidly.

Dec 15

Scania a CNG autobusy pro Kolumbii

Auto.cz

Celkem 147 autobusů Scania s motory spalujícími stlačený zemní plyn zamíří do provozu v rámci nového systému hromadné dopravy v kolumbijské Cartageně.

Oct 25

Scania představuje hybridní nákladní vozidlo

Auto.cz

Scania uvádí na trh těžký nákladní automobil s hybridním pohonem, který je určen především pro využití ve městech.

Jul 14

Autobusy Scania CNG míří do Norska

Auto.cz

Scania rozšiřuje působení svých autobusů s motory spalujícími stlačený zemní plyn do Norska.