English

Poškodí obvinění z podvodů Fiat Chrysler? Akcie zatím oživují

Týden.cz / Byznys

Akcie italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zahájily výrazným vzestupem. Oživují tak ze čtvrtečního propadu, který vyvolalo obvinění Washingtonu z toho, že některé naftové vozy skupiny obcházejí emisní testy.

More from Týden.cz / Byznys

Apr 13

Automobilové klenoty opět zazáří

Týden.cz / Auta

Poslední dubnovou sobotu 29. 4. 2023, 10-17 hodin se v areálu Galerie Golf Hostivař Praha opět představí top výběr vzácných historických osobních automobilů.

Dec 21

Zájem o státní dluhopisy pro občany v páté emisi stoupl

Týden.cz / Byznys

Lidé si v páté emisi objednali státní dluhopisy určené pouze pro fyzické osoby za zhruba 1,6 miliardy korun. Vyplývá to z údajů, které v pátek poskytlo ministerstvo financí. V předchozí emisi si lidé objednali a koupili dluhopisy za 1,2…

Dec 18

Představenstva PSA a Fiatu Chrysler schválila fúzi

Týden.cz / Byznys

Představenstva francouzské automobilky PSA a italsko-americké Fiat Chrysler Automobiles (FCA) schválila fúzi. Firmy to dnes uvedly ve společném oznámení. Jejich spojením vznikne čtvrtá největší automobilka na světě podle objemu prodeje a s…

Apr 26

Pražská burza oslabila, ztratila většinu hlavních emisí

Týden.cz / Byznys

Pražská burza ve čtvrtek po ztrátách většiny hlavních emisí oslabila. Index PX klesl o 0,31 procenta na 1085,62 bodu. Zlevnily i akcie energetické firmy ČEZ a část bankovních emisí. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Jan 10

Legendární newyorský mrakodrap Chrysler Building je na prodej

Týden.cz / Byznys

Legendární newyorský mrakodrap, téměř devadesátiletý Chrysler Building, je na prodej. Agentuře Reuters to řekl jeden z jeho majitelů.

Sep 5

Snižování emisí? Výrobci aut varují před dopady

Týden.cz / Byznys

Návrhy Evropské komise (EK) ohledně snižování automobilových emisí oxidu uhličitého by mohly vést k úbytku pracovních míst v automobilovém průmyslu. Uvedlo to Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA), které se odvolává na zprávu…

Jul 25

Marchionne, který postavil Fiat na nohy, po odstoupení zemřel

Týden.cz / Byznys

Bývalý generální ředitel automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Sergio Marchionne (66) zemřel. Oznámila to ve středu rodina Agnelliových, která ve FCA vlastní kontrolní podíl. Automobilka o víkendu oznámila, že Marchionneho…

Jul 21

Šéf Fiatu odstoupí z funkce ze zdravotních důvodů

www.tyden.cz

Generální ředitel automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Sergio Marchionne (66) se chystá ze zdravotních důvodů odstoupit.

May 3

Bývalý šéf VW Winterkorn byl kvůli emisím obviněn v USA

Týden.cz / Byznys

Bývalý generální ředitel automobilky Volkswagen Martin Winterkorn byl ve Spojených státech obviněn v souvislosti s emisním skandálem. Vyplývá to z dokumentů, které zpřístupnil soud v Detroitu. Obvinění čelí i pětice někdejších manažerů.

Feb 26

Zaměstnanci v automobilkách berou nadprůměrné peníze

Týden.cz / Byznys

Průměrná mzda v automobilovém průmyslu loni stoupla o sedm procent na 37 399 korun. Počet pracovníků v odvětví se pak zvýšil o šest procent na 126 375 lidí. Oznámilo to v pondělí Sdružení automobilového průmyslu.

Feb 21

Šéf Fiatu Chrysler si loni vydělal skoro deset milionů eur

Týden.cz / Byznys

Generální ředitel italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchionne si za loňský rok vydělal zhruba 9,7 milionu eur (téměř 246 milionů korun). Plat se mu tak snížil pouze nepatrně z 9,9 milionu eur, které si…

Dec 6

Výrobce smartphonů Xiaomi připravuje primární emisi akcií

Týden.cz / Byznys

Čínský výrobce chytrých mobilních telefonů Xiaomi jedná s bankami o možné primární emisi akcií (IPO). Mohlo by jít o největší technologickou primární emisi akcií v příštím roce.

Jul 7

Tesla už není nejhodnotnější automobilkou v USA

Týden.cz / Byznys

Cena akcií amerického výrobce elektromobilů Tesla v pátek pokračovala v poklesu. Firma tak přišla o pozici nejhodnotnější automobilky ve Spojených státech, na kterou se vrátila společnost General Motors (GM).

May 24

Pokuta pro Fiat Chrysler nepřekročí miliardu dolarů, míní analytici

Týden.cz / Byznys

Jakákoli pokuta, kterou by případně platila italsko-americká automobilka Fiat Chrysler Automobiles ve sporu s USA, nepřevýší jednu miliardu dolarů. Její případ se jeví jako méně závažný než kauza Volkswagenu.

Jan 13

Poškodí obvinění z podvodů Fiat Chrysler? Akcie zatím oživují

Týden.cz / Byznys

Akcie italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zahájily výrazným vzestupem. Oživují tak ze čtvrtečního propadu, který vyvolalo obvinění Washingtonu z toho, že některé naftové vozy skupiny obcházejí emisní testy.

May 23

Akcie Fiatu oslabují po zprávě o možném zákazu prodeje v Německu

Týden.cz / Byznys

Cena akcií italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles se propadla o více než pět procent. Investoři tak reagovali na víkendovou zprávu německého listu Bild, podle které by firmě mohl hrozit zákaz prodeje aut v Německu,…

Dec 11

Fiat Chrysler zaplatí americké vládě pokutu 70 milionů dolarů

Týden.cz / Byznys

Italsko-americká automobilová skupina Fiat Chrysler Automobiles zaplatí americké vládě pokutu 70 milionů dolarů (1,7 miliardy Kč). Firma totiž v uplynulých více než deseti letech neposkytovala požadované údaje o bezpečnostních problémech,…

Oct 21

Daňové výhody pro Fiat a Starbucks odporují pravidlům EU

Týden.cz / Byznys

Daňové výhody poskytnuté Fiatu v Lucembursku a společnosti Starbucks v Nizozemsku odporují pravidlům EU o státní pomoci. Rozhodnutí Evropské komise oznámila eurokomisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová.

May 24

Šéf Fiatu navrhl automobilce GM fúzi, Američané odmítli

Týden.cz / Byznys

Šéf italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Sergio Marchionne navrhl v březnu vedení největšího amerického automobilového výrobce General Motors vzájemné spojení obou společností. Šéfka GM Mary Barraová ale návrh na schůzku, který jí…

May 2

Budoucnost automobilového průmyslu

www.tyden.cz

V posledních desetiletích se automobilky soustředily zejména na zvyšování bezpečnosti, spolehlivosti a také úspornosti vyráběných vozů. Toto období by se dalo označit za určitou evoluci, postupný vývoj k lepšímu produktu.