English

RECENZE: Pírko alibisticky balí brutální znásilňování do ztráty iluzí

iDNES.cz / Kultura

Naivka prodaná pasákům. Tak se dá shrnout příběh filmu Pírko, který po úterní pražské premiéře vejde do kin. Provází jej doporučení „nevhodný mládeži do 15 let“.

More from iDNES.cz / Kultura

Sep 7

Archeologové našli v Judské poušti čtyři římské meče staré dvě tisíciletí

iDNES.cz / Zprávy

Nebývalý nález objevili izraelští archeologové v jeskyni nedaleko národního parku u Mrtvého moře. Jedná se o 1 900 let staré římské meče ve velmi dobrém stavu. Odborníci se domnívají, že je židovští povstalci ukořistili během povstání Bar…

Nov 23

RECENZE: Dětem bezmasou pohádku, rodičům zakletý zámek bohémy

iDNES.cz / Kultura

Pokud se premiérové snímky Kvík a Dreaming Walls: Hotel Chelsea sejdou ve vícesálovém kině, poskytnou rodinným výpravám možnost k oddělenému zážitku: mohou si vybrat mezi animací pro menší a dokumentem pro dospělejší adresáty.

Nov 18

RECENZE: Princezna zakletá do Bradavic. Z pohádky je fantasy

iDNES.cz / Kultura

Hlavní hrdinové i tým režiséra Petra Kubíka zůstali na svém místě, přesto příběh Princezna zakletá v čase 2 za první dílem kulhá. Od veselé pohádky přešel k tuctové fantasy, píše Mirka Spáčilová.

Aug 18

VIDEO: V ukázkách se vracejí slavní piloti i Princezna zakletá v čase

iDNES.cz / Kultura

Dva české snímky zveřejnily své ukázky. Dokument o našich válečných pilotech Good Old Czechs jde do kin 15. září, pohádka Princezna zakletá v čase 2 má premiéru 17. listopadu.

Jun 3

RECENZE: Jak Zakletá jeskyně používá Popelku, Sůl nad zlato i Nšo-či

iDNES.cz / Kultura

Novinka českých kin Zakletá jeskyně přesně zapadá do tradice „té třetí“ na vánoční obrazovce, tedy pohádky slovenské, ve které krásy přírody zpravidla vítězí nad příběhem.

Apr 24

VIDEO: Do kin míří pilot Cruise, Zakletá jeskyně a pistole z bondovky

iDNES.cz / Kultura

Pozvánka domácí pohádky Zakletá jeskyně, zbraň z bondovky v tuzemském thrilleru Promlčeno a film o filmu Top Gun, v němž se coby pilot vrátí Tom Cruise. To jsou nové ukázky z brzkých filmových premiér.

Dec 24

PRVNÍ DOJMY: Jak si nevzít protivnou princeznu, zase už zakletou v čase

iDNES.cz

Ještě před dvěma lety mohla štědrovečerní premiérová pohádka Jak si nevzít princeznu působit originálně. Ale po Hodinářově učni a zejména po Princezně zakleté v čase ztratila nárok.

Nov 27

TELEVIZIONÁŘ: Princezna zakletá v čase odstartuje adventní pohádky

iDNES.cz / Kultura

Svižná pohádka s prvky sci-fi Princezna zakletá v čase měla loni smůlu, do kin se po odkladu jarní premiéry kvůli pandemii vklínila jen nakrátko před druhou vlnou covidu. Zato při nedělní televizní premiéře na Primě může rozbít bank.

Nov 11

Vánoce na Primě předznamená Princezna zakletá v čase i pohádka s Gottem

iDNES.cz

Pohádkový maraton adventní Primy odstartuje 28. listopadu televizní premiérou filmové Princezny zakleté v čase. V neděli 5. prosince naváže pohádka Když draka bolí hlava, v níž jednu z hlavních rolí vytvořil Karel Gott.

Sep 17

RECENZE: Pohádka Princezna zakletá v čase umí dovedně opisovat

iDNES.cz / Kultura

Sice nepokrytě vykrádá zahraniční vzory založené na časové smyčce, přesto premiérová Princezna zakletá v čase patří mezi novodobými českými pohádkami k filmům z rodu povedenějších i pohlednějších.

Sep 17

Převahu dokumentů v kinech udolá pohádka Princezna zakletá v čase

iDNES.cz / Kultura

Hollywood si opět vybírá koronavirovou pauzu, takže premiérovou nabídku kin zachraňuje domácí tvorba. Za vítěze nadcházejícího víkendu lze předem tipovat pohádku režiséra Petra Kubíka Princezna zakletá v čase.

Jan 6

Troškova pohádka Zakleté pírko odstartovala až na pátém místě

iDNES.cz / Kultura

První novoroční víkend stylově přinesl vítězství slovensko-české romantické komedii Šťastný nový rok, na kterou se do našich kin vypravilo na 59 tisíc zájemců. Naproti tomu premiérová pohádka Zdeňka Trošky Zakleté pírko skončila při svém…

Jan 2

RECENZE: Estrádní vodník a místní Popelka, co se pro Zakleté pírko uběhá

iDNES.cz / Kultura

První domácí distribuční premiérou roku se stalo Zakleté pírko, v pořadí již devátá pohádka režiséra Zdeňka Trošky; rozhodně ne však jeho nejlepší.

Oct 26

To mám ale kliku. Oltová hraje zakletou ženu, okolo které praskají žárovky

iDNES.cz / Kultura

Do žánru magického realismu se prý diváci ponoří v nedělní premiéře pražského Divadla Ungelt, která nese název To mám ale kliku a jejímž autorem je současný americký dramatik Robert Caisley.

May 14

Troška natáčí pohádku Zakleté pírko. Vodníka si zahraje Pavlásek

iDNES.cz / Kultura

Zdeněk Troška začíná koncem května natáčet pohádku Zakleté pírko. Hlavní nadpřirozenou postavou bude tentokrát vodník, jehož hraje herec a komik Lukáš Pavlásek. Pohádka by se do kin měla dostat začátkem příštího roku.

Jan 17

RECENZE: Pírko alibisticky balí brutální znásilňování do ztráty iluzí

iDNES.cz / Kultura

Naivka prodaná pasákům. Tak se dá shrnout příběh filmu Pírko, který po úterní pražské premiéře vejde do kin. Provází jej doporučení „nevhodný mládeži do 15 let“.

Jan 11

Film o nejhrubším sexuálním násilí je kontroverzní, vědí tvůrci Pírka

iDNES.cz / Kultura

Z dětského domova jde za milencem, který ji prodá k nejhrubšímu sexuálnímu násilí. Taková je cesta hrdinky snímku Pírko, jenž jde do našich kin 19. ledna.

Oct 26

VIDEO: Sexuální násilí, život na ulici. Syn Karla Svobody točil Pírko

iDNES.cz / Kultura

Ponižování, násilí, zneužívání, znásilňování, drogy, bezmoc. Pak útěk a naděje. Taková je cesta, jíž projde hrdinka snímku Pírko, který režíroval syn skladatele Karla Svobody se svou partnerkou, Petr a Lucie Klein Svobodovi. Do našich kin…

Jun 14

RECENZE: Válka dala Muse jejich patrně nejtvrdší desku

iDNES.cz / Kultura

Sedmé studiové album pojali britští Muse jako koncepční protiválečnou nahrávku. Upozorňují na ní na zrůdnost zabíjení na dálku pomocí dronů, které připomíná videohru. A hrají ostřeji, než měli poslední léta ve zvyku.