English

Nová řada Scania: Více místa i ticha

Auto.cz

Během několikerého střídání nových vozidel Scania na dálnici, místních silnicích i polygonu nás zaujaly hlavně tři skutečnosti ohledně motorů a kabiny.

More from Auto.cz

Mar 16

Scania dodala první dvoukloubové autobusy pro Brazílii

Auto.cz

Společnost Scania ve spolupráci s výrobcem karoserií Caio připravila velkokapacitní dvoukloubové autobusy, které míří k dopravci v brazilském městě Curitiba.

Dec 11

Autobusy Scania Citywide pro Český Těšín

Auto.cz

Hromadnou dopravu v Českém Těšíně bude od 1. ledna roku 2019 zajišťovat společnost Arriva Morava, která si pro tyto městské linky nově vybrala autobusy společnosti Scania.

Dec 8

Scania dodá nová nákladní vozidla pro elektrifikované dálnice v Německu

Auto.cz

Scania pro projekt vývoje a testování německé elektrifikované dálnice připraví patnáct vozidel s hybridním pohonným ústrojím na základě své nové generace nákladních automobilů.

Nov 17

Scania dodala nové tahače R 450 pro společnost TQM – holding s.r.o.

Auto.cz

Společnost TQM – holding s.r.o., která provozuje mimo jiné nákladní i autobusovou dopravu, zařadila do svého vozového parku šest nových těžkých nákladních vozidel značky Scania.

Sep 27

Scania uvádí novou generaci hybridních nákladních vozidel

Auto.cz

Scania odhaluje nová hybridní a plug-in hybridní nákladní vozidla, která nejsou pouhými vývojovými prototypy, ale míří na trh.

Aug 1

Scania poskytuje kabiny nákladních vozidel pro nácvik vyprošťování

Auto.cz

Vozidla značky Scania vynikají vysokou mírou bezpečnosti, ale i jejich řidiči se mohou při nehodě dostat do situace, kdy zůstanou uvězněni v kabině. Právě za účelem jejich rychlé záchrany mohou hasiči využívat pro nácvik kabiny přímo od…

Nov 24

Scania je dodavatelem podvozků pro ruské autobusy LiAZ

Auto.cz

Společnost Scania Rus LLC uzavřela smlouvu s ruským koncernem GAZ Group na dodávku 541 podvozků pro výrobu autobusů LiAZ Voyage.

Sep 11

Scania předala autobusy Interlink prvnímu dopravci v České republice

Auto.cz

První autobusy Scania Interlink budou v České republice jezdit na jižní Moravě. Společnost BORS Břeclav a.s. převzala tři nová vozidla.

Aug 12

Scania a její patrové CNG autobusy pro Nottingham

Auto.cz

Nottingham proslavila po celém světě legenda o Robinu Hoodovi a nyní se toto anglické město hodlá zviditelnit i největší flotilou CNG autobusů na světě.

Jun 17

Scania: Nákladní doprava směřuje k jízdě v konvojích

Auto.cz

Scania patří k průkopníkům konceptu Platooning, což znamená jízdu nákladních vozidel v konvojích s minimálními rozestupy mezi nimi. Na evropských dálnicích se jich můžeme dočkat během příštích deseti let.

Jan 12

První CNG autobusy Scania Citywide LE v České republice

Auto.cz

Moravskoslezská společnost 3ČSAD rozšířila svůj vozový park o dvojici nových autobusů Scania Citywide LE na stlačený zemní plyn (CNG). Ty míří na příměstské linky mezi Ostravou, Havířovem a Orlovou.

Nov 28

Scania: Autobusy s pohonem CNG

Auto.cz

Švédský výrobce jako jediný posílá do pohonu na zemní plyn pětiválec. Uplatňuje se ve dvou modelových řadách.

Nov 21

MAN: Autobusy s pohonem CNG

Auto.cz

Pět délek nabízí německý výrobce u autobusů s pohonem na zemní plyn. Jde o ryze městský typ Lion´s City poháněný objemným šestiválcem.

Oct 12

Scania stvořila hodiny z nákladních automobilů (+videa)

Auto.cz

Scania na opuštěném letišti uprostřed země nikoho vytvořila obří hodiny, jejichž ručičky byly tvořeny novou generací nákladních vozidel této švédské značky.

Jul 8

Scania představí novou generaci nákladních vozidel

Auto.cz

Scania oficiálně oznamuje termín, kdy se odehraje světová premiéra prvních zástupců zcela nové generace nákladních vozidel této švédské značky.

Jun 9

Scania předvedla nákladní vozidla s autonomním řízením

Auto.cz

Společnost Scania představila v rámci předváděcí akce autonomní nákladní automobily, které se předvedly spolu se dvěma spolupracujícími vozidly.

Dec 15

Scania a CNG autobusy pro Kolumbii

Auto.cz

Celkem 147 autobusů Scania s motory spalujícími stlačený zemní plyn zamíří do provozu v rámci nového systému hromadné dopravy v kolumbijské Cartageně.

Oct 25

Scania představuje hybridní nákladní vozidlo

Auto.cz

Scania uvádí na trh těžký nákladní automobil s hybridním pohonem, který je určen především pro využití ve městech.

Oct 22

Scania uvádí novou modelovou řadu autobusů Interlink

Auto.cz

Společnost Scania na letošním veletrhu Busworld představila novou rodinu autobusů. Díky této univerzální novince má švédská značka nejširší nabídku autobusů ve své historii.

Jul 14

Autobusy Scania CNG míří do Norska

Auto.cz

Scania rozšiřuje působení svých autobusů s motory spalujícími stlačený zemní plyn do Norska.