English

Bílá kniha, bible brexitu. Vláda připravuje pro parlament publikaci

Britská vláda ve čtvrtek vydá takzvanou bílou knihu o plánovaných podmínkách odchodu země z Evropské unie, kterou slíbila parlamentu.

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Aug 26

EU očekává, že Británie zaplatí dluh i po brexitu bez dohody

Evropská unie očekává, že Británie dodrží všechny své finanční závazky, které učinila během členství v bloku. Obzvlášť to platí pro případ, že z EU nakonec odejde bez dohody. Uvedla to mluvčí Evropské komise (EK).

Jul 18

Parlament zkomplikoval budoucí vládě prosazení brexitu bez dohody

Britský parlament zkomplikoval budoucí vládě prosazení odchodu z Evropské unie bez dohody s Bruselem. Zákonodárci se obávali, že nový premiér se je pokusí obejít, což nyní výrazně ztížili, když rozhodli, že jejich schůze potrvá až do konce…

Jun 12

Parlament odmítl snahu opozice zamezit brexitu bez dohody

Dolní komora britského parlamentu ve středu poměrně těsně odmítla usnesení předložené labouristickou opozicí, jež mohlo být počátkem snahy vyloučit brexit bez dohody s Evropskou unií, i kdyby tuto variantu prosazoval nový premiér.

Apr 12

Britská vláda zastavuje přípravy na brexit bez dohody

Britské úřady po odsunutí odchodu Británie z Evropské unie na konec října upouštějí od příprav na brexit bez dohody. S odvoláním na zdroje ve vládě o tom informuje televize Sky News. Postupné zastavení prací souvisejících s hrozbou…

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Mar 3

Možné scénáře brexitu: odchod bez dohody či předčasné volby

Týden.cz

Británie má Unii opustit již 29. března. Konečná podoba brexitu je však stále v nedohlednu a nálada v království je velmi vypjatá. Pokud nedojde ke schválení dohody o podmínkách odchodu s unijními vyjednávači, nabízejí se různé alternativy…

Feb 1

Rakouská ministryně čeká britský odchod z EU bez dohody

Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová je přesvědčena, že Británie na konci března opustí EU brexitem, jehož okolnosti nebude upravovat vzájemná dohoda obou stran.

Jan 16

Brexit bez dohody může omezit část nákladní dopravy do Británie

Takzvaný tvrdý brexit, tedy odchod Velké Británie z EU bez dohody, může omezit část tuzemské nákladní dopravy směřující na ostrovy.

Jan 16

Britští ministři hovořili se zástupci firem o brexitu bez dohody

Představitelé nejdůležitějších podnikatelských svazů a desítky šéfů firem působících v Británii se v úterý večer účastnili konferenčního hovoru s trojicí ministrů v reakci na hlasování o brexitové dohodě v britském parlamentu.

Jan 4

Britské univerzity se obávají následků brexitu bez dohody

Počet studentů ze zemí Evropské unie, kteří se zapsali ke studiu na předních britských univerzitách v akademickém roce 2018/2019, klesl o tři procenta. Informovala o tom v pátek skupina Russell Group, která sdružuje 24 prestižních vysokých…

Nov 25

Brexit: ve hře je referendum, volby, hrozí odchod bez dohody

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 21

Mayová: Smetení dohody ohrozí odchod Británie z EU

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová se na půdě parlamentu vrátila k dřívějšímu tvrzení, že odmítnutí navrhované brexitové dohody by mohlo ohrozit odchod Británie z Evropské unie jako takový.

Jul 7

Británie se preventivně připravuje na brexit bez dohody s EU

Vláda britské premiérky Theresy Mayové se pátek shodla na tom, že bude usilovat o vytvoření zóny volného obchodu s Evropskou unií po opuštění tohoto společenství.

Jan 8

Mayová zřídí nový post v britské vládě pro brexit bez dohody s EU

Britská premiérka Theresa Mayová se chystá jmenovat ministerského náměstka, jehož agendou bude vytvořit scénář vystoupení Británie z Evropské unie, pokud se Londýn s Bruselem nedohodnou. Náměstek v nově vzniklé funkci bude spadat do…

Oct 25

Davis: Odchod Británie z EU bez dohody je možnost

Odchod Británie z Evropské unie bez dohody o podmínkách brexitu je možnost, ale není to scénář, jemuž Londýn dává přednost, uvedl britský ministr pro brexit David Davis při slyšení v poslaneckém výboru pro rozluku s EU.

Jul 10

Evropský parlament kritizuje britský návrh ohledně brexitu

Evropský parlament jako diskriminační kritizuje britský návrh přístupu k unijním občanům poté, co Spojené království opustí Evropskou unii.

Mar 29

EU versus brexit. Co nás čeká po odchodu Británie?

Týden.cz

Británie odchází z EU. Tak rozhodlo referendum, které se uskutečnilo před více jak devíti měsíci. Pokud vše půjde podle plánu, k brexitu by mělo oficiálně dojít na jaře v roce 2019.

Feb 16

Schulz: Schválení dohody Británie s EU v parlamentu zaručit nelze

Evropský parlament začne co nejrychleji projednávat právní předpisy spojené s případnou dohodou Británie s Evropskou unií, jejich schválení ale zaručit nemůže. Po jednání s britským premiérem Davidem Cameronem to uvedl předseda parlamentu…