English

Štáchová se stala pro fanoušky nesmrtelnou

sedmicka.tyden.cz

Zpráva o smrti legendární loutkoherečky Heleny Štáchové zasáhla nejen veřejnost, ale také její známé. Mezi ně patřila i slavná česká ilustrátorka Lucie Seifertová. Ta na ředitelku Divadla Spejbla a Hurvínka zavzpomínala společně s manželem.

More from tyden.cz

Feb 3

Spejbl a Hurvínek letos promluví novým hlasem

www.tyden.cz

Na květen chystá Divadlo Spejbla a Hurvínka premiérový titul Hurvínek a král Blecha, v němž poprvé zazní hlas Jiřího Škorpíka coby nového interpreta postav Hurvínka i Spejbla.

Apr 13

Člen Národního divadla Orozovič na facebooku pokřtil CD jubilanta Spejbla

Týden.cz

Člen Činohry Národního divadla v Praze Igor Orozovič v pondělí na facebooku v roli kmotra on-line pokřtil CD Ať žije Spejbl! vydané ke 100. narozeninám slavné loutky. Vznikla v plzeňské dílně řezbáře Karla Noska, jenž ji vyřezal podle…

Mar 5

Helena Zeťová v ohrožení! Co se jí stalo?

sedmicka.tyden.cz

Zpěvačce Heleně Zeťové se noční můra všech pěnic stala realitou. Přichází o hlas a ruší vystoupení.

Oct 29

Ve věku 78 let zemřela herečka a dabérka Jana Drbohlavová

sedmicka.tyden.cz

Ve věku 78 let zemřela divadelní a filmová herečka Jana Drbohlavová. Serveru Blesk.cz to potvrdil její bývalý manžel Ladislav Županič. Diváci si herečku asi nejvíce pamatují jako učitelku v komedii Dívka na koštěti.

Jan 29

Michaela Nosková se po 10 letech vrátila do karlínského divadla

sedmicka.tyden.cz

V Hudebním divadle Karlín měla premiéru jedna z nejslavnějších operet všech dob, Veselá vdova, v níž zazářila nejen známá pěvkyně, ale také Michaela Nosková. O vtipné vsuvky se postaral především Dalibor Gondík.

Dec 24

Před deseti lety zemřel Harold Pinter, průkopník absurdního divadla

www.tyden.cz

Jeden z nejvýraznějších dramatiků druhé poloviny 20. století Harold Pinter, zesnulý před deseti lety, 24. prosince 2008, byl dlouholetým přítelem Václava Havla a patřil mezi průkopníky absurdního divadla.

Dec 11

Nová hra plzeňského Divadla Alfa shrnuje sto let republiky

www.tyden.cz

Nejvýznamnější události československých, respektive českých dějin za posledních sto let shrnulo do autorské hry plzeňské Divadlo Alfa. Představení pro dospívající diváky nazvané Kde domov můj je dílem osvědčených hostujících autorů,…

Oct 19

Divadlo Spejbla a Hurvínka chystá speciální představení pro dospělé

Týden.cz

Dejvické Divadlo Spejbla a Hurvínka letos oslavuje 45 let působení Martina Kláska na scéně. V rámci jubilea uvede 7. listopadu a 5. prosince jeho první představení pro dospělé s názvem S+H - "Ve dvou se to lépe...".

Aug 2

V 88 letech zemřel člen Divadla na Vinohradech Ilja Racek

Týden.cz

Ve věku 88 let zemřel herec Ilja Racek, dlouholetý člen Divadla na Vinohradech. S odvoláním na jeho syna Ilju Racka mladšího to uvedl server iDNES.cz. Herec s těžko zaměnitelnou image hrál často i ve filmu, během své kariéry ztvárnil…

Jun 27

Ve věku 82 let zemřel člen Divadla Járy Cimrmana Bořivoj Penc

sedmicka.tyden.cz

Ve věku 82 let zemřel v úterý v pražské nemocnici herec Bořivoj Penc, který byl 35 let členem Divadla Járy Cimrmana. Dnes to potvrdil spoluzakladatel divadla Zdeněk Svěrák. Penc hrál ve většině her tohoto souboru, ještě před 14 dny se…

Apr 23

Ředitelka divadla po Brzobohatém na Gregorovu poštvala právníka

sedmicka.tyden.cz

Válka mezi bývalou ředitelkou Divadla Radka Brzobohatého Hanou Gregorovou a její nástupkyní Romanou Goščíkovou pokračuje. Současná ředitelka nyní vydala prohlášení, aby vyvrátila řadu spekulací. Situaci s Gregorovou řeší její právník.

Aug 30

Film s Hurvínkem a Spejblem vidělo první publikum

www.tyden.cz

V koprodukci s partnery v Belgii a Rusku a rozpočtem 170 milionů korun vznikl animovaný film Hurvínek a kouzelné muzeum.

Mar 22

Štáchová se stala pro fanoušky nesmrtelnou

sedmicka.tyden.cz

Zpráva o smrti legendární loutkoherečky Heleny Štáchové zasáhla nejen veřejnost, ale také její známé. Mezi ně patřila i slavná česká ilustrátorka Lucie Seifertová. Ta na ředitelku Divadla Spejbla a Hurvínka zavzpomínala společně s manželem.

Mar 22

Zemřela Helena Štáchová, hlas Lízy Simpsonové i Máničky

Týden.cz

Ve věku 72 let zemřela v noci na středu loutkoherečka, scenáristka, režisérka, dabérka, interpretka Máničky a Bábinky a od roku 1996 ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová.

Feb 3

První ukázka animovaného Hurvínka. Film vznikal sedm let!

Týden.cz

Trvalo to více než sedm let, ale konečně se fanoušci legendárního Spejbla a Hurvínka mohou podívat na jejich moderní animovanou verzi! Film Hurvínek a kouzelné muzeum zamíří do kin 31. srpna. Tady je alespoň malá ochutnávka!

Aug 31

Ředitelka kladenského divadla Bendlová končí, nahradí ji Krafka

www.tyden.cz

Ředitelka kladenského divadla Blanka Bendlová končí ke čtvrtku po dohodě s vedením radnice po 14 letech ve funkci. Nahradí ji herec Jan Krafka, který bude zatím pověřený vedením divadla. Informoval o tom primátor Kladna Milan Volf (Volba…

Jun 30

John Mayall se po dvou letech vrátí do Divadla Archa

Týden.cz

Britský bluesman John Mayall se 2. března příštího roku v rámci svého turné Livin ́& Lovin ́The Blues 2017 po dvou letech vrátí do pražského Divadla Archa. Mayall, zpěvák hrající na klávesy a foukací harmoniku, tehdy v Praze absolvoval…

Apr 21

Devadesátiletý Hurvínek přivítá spoustu gratulantů

www.tyden.cz

K oslavám loutkové postavičky Hurvínka, které připomene 2. května koncert v pražském Foru Karlín, se připojila spousta gratulantů. V Praze se uskuteční dvě výstavy, přímo v den jubilea otevřou další v Muzeu loutkářských kultur v Chrudimi.

Apr 18

Hurvínek oslaví devadesátiny dobročinným koncertem

Týden.cz

Nezbedný synátor pana Spejbla Hurvínek oslaví 2. května už 90. narozeniny. Koncert pro největšího Čecha Karla IV. a nejmenšího Čecha Hurvínka Prvního bude v den Hurvínkova jubilea snímat v pražském Foru Karlín Česká televize.

Mar 13

Okrádala seniory. Bývalá ředitelka domova dostala šest let

www.tyden.cz

Šest let vězení za podvody dostala v pátek bývalá šéfka domova pro seniory v Šestajovicích u Prahy sedmatřicetiletá Petra Brožová.