English

Ruský soud pozastavil činnost jehovistů

Ruský nejvyšší soud potvrdil rozhodnutí soudu nižší instance o pozastavení činnosti společnosti Svědkové Jehovovi. Rozhodnutí je součástí širšího řízení, v němž ministerstvo spravedlnosti usiluje o definitivní zákaz skupiny v Rusku.

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 3

Ministerstvo zahraničí vyzvalo české občany, aby opustili Rusko

Ministerstvo zahraničí v pondělí vyzvalo české občany, aby opustili Rusko kvůli hrozbě zhoršení bezpečnosti v zemi v souvislosti s invazí na Ukrajinu. Česká diplomacie zároveň varovala před cestami na ruské území.

Apr 7

Kyjev: Rusko chce celou Ukrajinu; teď vyčkává a hledá způsob, jak vyhrát

Dlouhodobým záměrem Ruska je zmocnit se celé Ukrajiny, ačkoliv nyní je jeho pozornost upřena na východ země. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek řekla náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová.

Feb 25

Rusko chce dobýt celou Ukrajinu, první den invaze se mu nedařilo, míní Wallace

Týden.cz

Rusko má v úmyslu zabrat při své invazi celou Ukrajinu, ruské armádě se však nepodařilo v první den výpadu splnit žádný ze stanovených hlavních cílů.

Mar 28

Ať to zveřejní celé. Rusko chce vidět Muellerovu zprávu

Týden.cz

Rusko se připojilo k žádostem amerických kongresmanů, aby byla zveřejněna závěrečná zpráva z vyšetřování údajného vlivu Moskvy na prezidentské volby v USA v roce 2016.

Mar 27

Po celém Rusku se konají pietní akce za oběti požáru

V Rusku se po celý den konaly spontánní i oficiální pietní shromáždění za více než šest desítek obětí nedělního požáru v obchodním centru v sibiřském městě Kemerovo. Akce, které nebyly vždy organizované ruskými úřady, se podle ruských…

Mar 3

Putin: Celé 21. století bude ve znamení vítězství Ruska!

Ruský prezident Vladimir Putin svým příznivcům na moskevském stadionu Lužniky přislíbil "desetiletí zářných vítězství", pokud 18. března vyhraje prezidentské volby.

Apr 20

Rusko zakázalo činnost Svědkům Jehovovým

Ruský nejvyšší soud ve čtvrtek zakázal činnost společnosti Svědkové Jehovovi na celém území Ruské federace. Organizaci přitom označil za extremistickou. Podle agentury TASS tak soud vyhověl návrhu ruského ministerstva spravedlnosti.

Apr 11

Rusko stíhá dva muže za činnost v ukrajinském Pravém sektoru

Ruské úřady začaly stíhat dva občany Ruska kvůli podezření, že se účastnili konfliktu na východě Ukrajiny v jednotkách ukrajinského Pravého sektoru.

Apr 3

Ministerstvo po útoku v Rusku: Zda jsou Češi mezi oběťmi, to nevíme

Pracovníci českého ministerstva zahraničí se v souvislosti s explozí v petrohradském metru snaží kontaktovat ruské úřady. "Zda jsou Češi mezi oběťmi nebo zraněnými, to v tuto chvíli zatím nevíme," řekla mluvčí Černínského paláce Michaela…

Feb 10

Hackeři napadli i italské ministerstvo. Stojí za tím zase Rusko?

Týden.cz

E-maily italského ministerstva zahraničí se loni staly po dobu asi čtyř měsíců cílem hackerských útoků. Britský deník The Guardian předtím napsal, že panuje podezření, že za útoky stojí Rusko.

Jul 12

Indie si chce od Ruska pronajmout jadernou ponorku. Už druhou

Rusko a Indie se přiblížily k dohodě o pronájmu druhé ruské jaderné ponorky. Napsal to obvykle dobře informovaný ruský list Kommersant. Indie už má od Rusů pronajatou jadernou ponorku Něrpa, kterou překřtilo na Čakra, a stejného typu má…

Jul 4

Rusko v Polsku nechceme. Máme NATO

Kdyby šlo vše podle Poláků, mělo by být radši trochu více NATO: od varšavského summitu aliance očekávají viditelné posílení východního křídla. Vedle konfliktu na Ukrajině hraje roli také historická nedůvěra vůči Moskvě.

Feb 20

Putin: Rusko chce řešit krizi v Sýrii politicky

Týden.cz

Rusko chce vyřešit krizi v Sýrii pomocí politických a diplomatických nástrojů, řekl dnes ruský prezident Vladimir Putin. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov předtím, po odmítnutí ruského návrhu rezoluce v Radě bezpečnosti OSN, uvedl, že Rusko…

Feb 13

NATO: Nechceme válku, ale odpověď Rusku musí být tvrdá

Rusko destabilizuje Evropu a ohrožuje její bezpečnost. Severoatlantická aliance na to musí reagovat posílením své obrany, ale musí i jednat s Moskvou. Na Mnichovské bezpečnostní konferenci to prohlásil generální tajemník NATO Jens…

Feb 2

Pentagon chce víc peněz na zastrašení Ruska

Týden.cz

Pentagon chce mít v příštím roce asi čtyřikrát více peněž než letos na americké jednotky a jejich výcvik v Evropě. Plánuje to v rámci zvýšeného úsilí odradit Rusko od agrese, řekl americký ministr obrany Ash Carter.

Dec 9

Kerry: Rusko se chová konstruktivně. Chce jednat s Putinem

Americký ministr zahraničí John Kerry navštíví v nadcházejícím týdnu Moskvu, aby zde jednal o řešení krizí na Ukrajině a v Sýrii. Kerry cestu, jejíž datum neupřesnil, ohlásil v Paříži, kde se účastní klimatické konference OSN.

Oct 20

Jižní Osetie chce připojení k Rusku. Plánuje referendum

Gruzínská separatistická provincie Jižní Osetie plánuje vyhlásit referendum o připojení k Rusku. Prezident provincie Leonid Tibilov v tiskovém prohlášení uvedl, že plán na všelidové hlasování už v pondělí probral s jedním z nejbližších…

Jul 9

Řecko chce plynovod z Ruska. Ukázalo miliardové plány

Řecko představilo podrobnosti k plánovanému projektu výstavby plynovodu z Ruska v hodnotě dvou miliard eur (asi 55 miliard Kč). Projekt by mohl zvýšit napjaté vztahy mezi Aténami a Bruselem v době, kdy Řecko usiluje o třetí záchranný…

Jan 21

Lavrov: Rusko nechce studenou válku

www.tyden.cz

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov ve středu opět ujišťoval, že Moskva udělá vše, co je v jejích silách, pro vyřešení ukrajinské krize.

Dec 17

Rusko neuspělo s odvoláním stran Jukosu. Udělá ale, co chce

www.tyden.cz

Evropský soud pro lidská práva zamítl odvolání Ruska vůči rozhodnutí, že má zaplatit odškodné 1,9 miliardy eur (52,4 miliardy Kč) akcionářům zaniklého ropného gigantu Jukos za vyvlastnění firmy.