English

Babišův úřad se chystá osvobodit nevidomé od EET. Dočasně

Týden.cz / Byznys

Ministerstvo financí připravuje se startem třetí a čtvrté fáze elektronické evidence tržeb (EET) dočasné zproštění nevidomých a slabozrakých z povinnosti evidovat tržby. Třetí fáze EET začne v březnu příštího roku a čtvrtá v červnu 2018.

More from Týden.cz / Byznys

Dec 14

Proti zrušení elektronické evidence tržeb je polovina Čechů, ukázal průzkum

Týden.cz / Byznys

S koncem elektronické evidence tržeb (EET), o němž ve středu bude hlasovat Senát, nesouhlasí 48 procent lidí. Naopak pro zrušení EET je 32 procent lidí a pětina respondentů pak neví nebo nemá názor.

Oct 30

Podnikatelé si od povinnosti elektronické evidence tržeb oddychnou až do konce roku 2022

Týden.cz

Odklad elektronické evidence tržeb (EET) se prodlouží až do konce roku 2022. Prezident Miloš Zeman tuto změnu zákona podepsal, informoval o tom v pátek jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

May 26

Elektronická evidence tržeb bude přerušena jen do konce letošního roku

Týden.cz

Elektronická evidence tržeb (EET) bude přerušena jen do konce letošního roku. Sněmovna odmítla snahu Senátu o odklad EET pro další odvětví vyjma ubytovacích a stravovacích služeb a obchodu až do konce června 2023.

Oct 17

Čtvrtá dražba Poldi proběhne elektronicky

Týden.cz / Byznys

Kladenskou huť Poldi čeká 16. listopadu další dražba, tentokrát exekutorská elektronická za přísnějších podmínek. Její vyhlášení schválili věřitelé, informoval insolvenční správce Adam Sigmund v insolvenčním rejstříku. Odhadní cena Poldi…

Jul 13

Slováci "kopírují" Česko. Zavedou elektronickou evidenci tržeb

Týden.cz / Byznys

Slovensko plánuje v příštím roce zavést plnohodnotnou elektronickou evidenci tržeb (EET) podnikatelů.

Nov 28

EET platí rok. Ministerstvo financí našlo inspiraci v Chorvatsku

Týden.cz / Byznys

Zavedení EET patří mezi stěžejní projekty dosluhujícího kabinetu, o "efektivní kontrole vykazovaných tržeb z maloobchodního prodeje zboží a služeb" hovořila již koaliční smlouva z prosince 2013 i o dva měsíce později přijaté programové…

May 24

Babiš odmítl zvýšit obchodníkům kompenzace za EET

Týden.cz / Byznys

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) odmítl v dopise požadavek Asociace českého tradičního obchodu (AČTO), aby nejmenší obchody s jedním pokladním místem mohly získat od státu kompenzaci nákladů za zavedení elektronické evidence tržeb 10…

Mar 2

EET eviduje tržby zhruba 119 tisíc podnikatelů

Týden.cz / Byznys

Finanční správa eviduje od počátku zahájení elektronické evidence tržeb v prosinci 2016 do středečních 11.00 zhruba 119 tisíc evidujících podnikatelů, kteří do systému poslali přibližně 310 milionů účtenek.

Dec 9

EET nesouvisí s listopadovým růstem inflace, tvrdí Babiš

Týden.cz / Byznys

Zavedení elektronické evidence tržeb nemohlo ovlivnit listopadový růst inflace, protože funguje až od prosince. Řekl to ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Oct 9

Nejlepší ministr financí evropských zemí? Andrej Babiš

Týden.cz / Byznys

Ministr financí Andrej Babiš získal cenu mezinárodního časopisu Emerging Markets za nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských zemí za rok 2016. Vyhlášení ceny se uskutečnilo v noci na neděli ve Washingtonu u příležitosti…

Aug 21

Lidé už vymýšlejí, jak obcházet elektronickou evidenci

Týden.cz / Byznys

Elektronická evidence tržeb pomalu klepe na dveře. První fáze se sice spouští až 1. prosince, ale už od září podnikatelům začnou povinnosti. Výjimky a odklady jsou jen spekulace, tvrdí ministerstvo.

Aug 15

"Dýško" obsluze nebude podléhat evidenci, tvrdí Babiš

Týden.cz / Byznys

Spropitné, které si ponechá barman nebo číšník, nebude podléhat elektronické evidenci tržeb. Na svém blogu to uvedl ministr financí Andrej Babiš.

Jun 29

Babišův úkrok. Odloží elektronickou evidenci tržeb?

Týden.cz

Ministerstvo financí zvažuje odložení startu elektronické evidence tržeb (EET) na začátek roku 2017. Řekl o ministr financí Andrej Babiš (ANO). O termínu spuštění chce rozhodnout do konce srpna.

Jun 1

Podnikatelé chtějí odložit start EET. Babiš je proti

Týden.cz / Byznys

Hospodářská komora navrhuje posunout start elektronické evidence tržeb z letošního prosince na leden 2017. Podle jejího průzkumu s tím souhlasí více než polovina podnikatelů.

Mar 16

Senát schválil elektronickou evidenci tržeb

Týden.cz / Byznys

Senát podle očekávání schválil zavedení elektronické evidence tržeb. Vláda si od ní slibuje omezení daňových úniků a až 18 miliard korun do státní pokladny.

Feb 10

PŘEHLEDNĚ: O co jde v elektronické evidenci tržeb

Týden.cz / Byznys

Sněmovna ve středu schválila předlohy o zavedení elektronické evidence tržeb. Zde je přehled vybraných ustanovení, které evidenci tržeb upravují.

Nov 27

Babiš: Evidence tržeb se musí schválit ještě před rozpočtem

Týden.cz / Byznys

Hnutí ANO bude prosazovat, aby byl zákon o elektronické evidenci tržeb schválen dříve, než ve sněmovně začne závěrečné čtení rozpočtu pro příští rok. Po pátečním jednání sněmovny to řekl předseda hnutí a ministr financí Andrej Babiš.

Nov 3

"Babišovy" elektronické evidence se bojí většina živnostníků

Týden.cz / Byznys

Obavy ze zavedení elektronické evidence tržeb má 56 procent oslovených živnostníků a podnikatelů. Část z nich zároveň tvrdí, že pokud budou registrační pokladny spuštěny, ukončí činnost.

Sep 13

Babiš zastavil přípravu evidence tržeb, řekl Sobotka

Týden.cz / Byznys

Ministerstvo financí zastavilo přípravy zavedení elektronické evidence tržeb, řekl v České televizi premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Nelze podle něho vypisovat soutěže, když není schválen příslušný zákon. Pravicová opozice ve Sněmovně už…

Mar 22

Drobní řemeslníci se evidenci tržeb vyhnou, tvrdí Babiš

www.tyden.cz

Elektronická evidence tržeb se nebude týkat drobných řemeslníků. Vztahovat se bude zhruba na 300 tisíc živnostníků, mezi něž patří zejména restaurace, hotely a maloobchod. Původně se hovořilo o dvojnásobných 600 tisících firmách. Uvedl to…