English

Lotus se drží své zásady. Nadupaný Exige Cup 380 je mrštný, zábavný a doveze vás i do práce

AutoRoad.cz

Pouze šedesát vyrobených kusů, velmi nízká hmotnost, skvělá akcelerace. Právě to jsou atributy limitované edice modelu Exige britské automobilky Lotus.

More from AutoRoad.cz

Jul 21

TEST Cupra Formentor 2.0 TSI 180 kW – SUV, které je pravým „sport utility vehicle“

AutoRoad.cz

Po dlouhé době se jedná o auto, které se právoplatně nachází v kategorii SUV. Je jak vyšší a poměrně praktické, tak sportovní. Samozřejmě, že se nejedná o ryze sportovní vůz, ale přeplňované TSI s 245 koňmi za to umí hezky vzít. Na druhou…

Mar 4

TEST Range Rover Sport – lepší SUV s takovým šarmem a schopnostmi nenajdete

AutoRoad.cz

Málokteré SUV je tak stylové, luxusní a zároveň schopné v terénu, jako právě Range Rover. Na výběr je z několika různě velikých modelů. Dnešní recenze proklepne druhý největší – Sport. Označení je lehce zavádějící, protože sportovní…

Mar 8

DS AERO SPORT LOUNGE je brutální, luxusní, jedinečný, sci-fi koncept elektrického SUV

AutoRoad.cz

DS AERO SPORT LOUNGE představuje nový tvar automobilu s cílem využít jeho aerodynamickou účinnost jako hybatele avantgardy a objekt touhy. Posouvá hranice automobilového luxusu v technologicky vyspělém a současně elegantním prostředí, kde…

Dec 1

Lotus čekají velké výzvy. Vydaří se stavba prvního SUV a pokus vyrovnat se Ferrari?

AutoRoad.cz

Uplynuly zhruba dva měsíce od chvíle, kdy se tradiční britská automobilka Lotus stala součástí rozsáhlé čínské společnosti Geely, která již dříve pohltila například Volvo. Jaké plány má Geely s Lotusem bylo celou dobu velkou neznámou,…

Sep 4

Audi Sport potřebuje postavit pár rychlých SUV, než dojde na pořádný sporťák

AutoRoad.cz

Pokud i vy netrpělivě čekáte na exkluzivní sportovní vůz z produkce Audi Sport, na kterém automobilka odprezentuje své výjimečné schopnosti na poli estetiky, výkonu i ovládání, máme pro vás špatnou zprávu. Podle samotného šéfa této divize,…

Jul 22

Nová Evora GT430: Ten nejrychlejší silniční vůz, co kdy Lotus stvořil

AutoRoad.cz

Automobilka Lotus se pochlubila novým členem rodiny Evora s označením GT430, který je nejrychlejším silničním vozem této automobilky a zároveň patří i k tomu nejkrásnějšímu, co automobilka kdy stvořila.

Apr 24

Lotus se drží své zásady. Nadupaný Exige Cup 380 je mrštný, zábavný a doveze vás i do práce

AutoRoad.cz

Pouze šedesát vyrobených kusů, velmi nízká hmotnost, skvělá akcelerace. Právě to jsou atributy limitované edice modelu Exige britské automobilky Lotus.

Mar 8

Audi Q8 Sport Concept je konečně pořádným sportovním SUV. Kdy přijde na trh?

AutoRoad.cz

Na ženevském autosalonu se kromě jiného ukázala také studie vozu Audi Q8 Sport Concept. Dynamicky ztvárněné SUV disponuje motorem 3.0 TFSI, který podporuje elektricky poháněný kompresor. Bude to fungovat?

Jul 19

V Mostě hledají budoucího okruhového šampiona, přihlásit se můžete i vy

AutoRoad.cz

Automotoklub Most s podporou Automotoklubu České republiky připravil novou soutěž pro mladé muže a ženy ve věku 15 až 27 let. Akce „Hledá se nový okruhový šampión“ má za cíl rozšířit povědomí o okruhovém motorsportu mezi širokou veřejnost…

Mar 25

Acura NSX se ukázala v okruhové verzi GT3

AutoRoad.cz

Zanedlouho se spustí výroba prvních kusů nové Acury/Hondy NSX a my vám přinášíme první snímky její závodní verze.

Mar 9

VW Golf GTI TCR je dokonalou okruhovou specialitou

AutoRoad.cz

Šampionát Touring Car Racing získává na popularitě a aktuálně můžeme vidět nový přírůstek od značky Volkswagen.

Feb 29

Lotus Evora 400 shodil kila a nabral sílu, říká si Sport 410

AutoRoad.cz

Lotus Evora se už v provedení 400 řadí k nejrychlejším strojům své váhové a výkonové kategorie, nebyla by to ale britská automobilka, aby si s oběma důležitými parametry ještě nepohrála. Výsledkem je Evora Sport 410 s nižší hmotností a…

Oct 11

VIDEO: Lotus 3-Eleven se opět prohání po Nürburgringu

AutoRoad.cz

Nürburgring je místem, kde automobilky s velkou oblibou testují své nové modely. Stejně intenzivně jako testování, zde probíhají i pokusy o překonání traťových rekordů.

Aug 25

VIDEO: Lotus 3Eleven již běsní na Nurburgringu!

AutoRoad.cz

Lotus teprve nedávno představil extrémní 3-Eleven, ten se ale už nyní prohání po Nurburgringu. Jeho brutální zvuk a jízdní projev určitě stojí za zhlédnutí.

Aug 15

Lotus představuje novou limitovanou edici Exige 360 Cup

AutoRoad.cz

Britský výrobce super lehkých sporťáků, Lotus, si připravil novou speciální edici svého Exige. Ta nese název Exige 360 Cup. Vyvinut byl oddělením Lotusu Motorsport a nahrazuje tak ostrý Exige V6 Cup.

Jul 15

Foto: Lotus Evora 400 - záchrana Lotusu

AutoRoad.cz

Lotus doufá, že jej Evora vytáhne ze ztráty. Nejsilnější verze má ambice konkurovat zavedeným soupeřům jako je Porsche 911. Bude 3,5 litrový šestiválec od Toyoty stačit?

Jun 26

Nejrychlejší Lotus všech dob. Se spolucestujícím se nepočítá!

AutoRoad.cz

Nedávno jsme vám přinesli článek o chystaném Lotusu 3-Eleven s tasery, kterými se Lotus chlubil na sociálních sítích. Konečně ale přišla doba odhalení tohoto vozu a teď už můžeme říci, že to čekání se doopravdy vyplatilo.

May 19

Nový Lotus Evora 400 dorazí již v srpnu a už známe i jeho cenu

AutoRoad.cz

Nový Lotus Evora 400 je prezentován jako budoucí vlajková loď celé společnosti. Nyní byla po dlouhém čekání uvolněna oficiální cena vozu.

Mar 1

Okruhový Mercedes-AMG GT3 oficiálně představen

news.autoroad.cz

Mercedes-Benz koncem týdne oficiálně představil svůj okruhový speciál na bázi vozu AMG GT.

Feb 5

Okruhové Ferrari 488 GTBX na uměleckém snímku, je to nářez

news.autoroad.cz

Čtenář zahraničního serveru Wordcarfans se jménem Yasid Oozeear zveřejnil vlastní designovou studii okruhové verze Ferrari 488 s názvem GTBX.