English

Konec Islámského státu? Kurdové s USA plánují útok na baštu IS

Syrské kurdské síly podporované Spojenými státy předpokládají, že během léta zaútočí na hlavní baštu Islámského státu (IS), na město Rakka v severní Sýrii. Informovaly o tom tiskové agentury s odvoláním na velitele koalice Syrské…

More from Týden.cz / Zahraničí

Dec 3

Teroristé z IS ohrožují Kurdy v Iráku

Teroristická organizace Islámský stát (IS), poražená v Iráku už před dvěma lety, nyní ohrožuje vesničany v iráckých kurdských oblastech

Dec 13

Arabsko-kurdská koalice slaví úspěchy při dobytí syrské bašty IS

Syrským demokratickým silám, což jsou arabsko-kurdští spojenci mezinárodní koalice, se podařilo dále proniknout do města Hadžín, poslední bašty Islámského státu na východních březích Eufratu.

Nov 11

Arabsko-kurdská koalice obnovila útoky proti IS

Syrské demokratické síly (SDF), což jsou arabsko-kurdští spojenci mezinárodní koalice, oznámily, že obnovily pozemní útok proti ozbrojencům z Islámského státu v jejich poslední enklávě u hranic s Irákem.

Aug 14

Arabsko-kurdská koalice jedná v Damašku. Cílem je autonomie

V Damašku jedná politická delegace arabsko-kurdských sil, které se podílely na boji proti radikálům v Sýrii a ovládají podle agentury Reuters asi čtvrtinu země. Syrský provládní list al-Vatan napsal, že jde o druhé kolo rozhovorů v Damašku…

May 24

Arabsko-kurdská koalice zadržela francouzského džihádistu

Arabsko-kurdská koalice SDF, kterou podporují Spojené státy, oznámila, že u syrské Rakky, což je někdejší bašta teroristické organizace Islámský stát (IS), zadržela francouzského džihádistu, jenž byl zapojen do teroristických útoků ve…

Mar 6

Arabsko-kurdská koalice vyšle 1700 svých bojovníků do Afrínu

Arabsko-kurdská koalice SDF vyšle do severosyrské oblasti Afrín 1700 svých bojovníků na pomoc kurdským milicím proti turecké armádě. Oznámil to mluvčí SDF, podle kterého je už 700 bojovníků na cestě. SDF má své lidi hlavně ve východní…

Jan 24

Arabsko-kurdské milice: Turecko lže, IS v Afrínu není!

V severosyrském Afrínu, kde Turecko o víkendu zahájilo vojenskou operaci, radikálové z Islámského státu nepůsobí; boj s terorismem v regionu je pro Ankaru pouze záminkou, aby své mocenské ambice zdůvodnila před veřejností.

Jan 3

Kurdští vojáci zadrželi francouzskou náborářku Islámského státu

Kurdské jednotky zatkly v Sýrii Francouzku, která tam před několika lety odešla za radikály z Islámského státu a hrála důležitou roli jako jejich propagandistka a náborářka.

Oct 18

Arabsko-kurdské milice v Rakce likvidují miny. Zkáza je obrovská

Arabsko-kurdské milice SDF, které s podporou mezinárodní letecké koalice vedené Spojenými státy, v úterý dobyly syrské město Rakka, hlavní baštu samozvaného Islámského státu (IS), začaly ve městě likvidovat miny a odklízet silnice.

Oct 17

Islámský stát přišel v městě Rakká o další strategické místo

Arabsko-kurdské milice SDF dobyly z rukou bojovníků teroristické organizace Islámský stát město Rakka, které dříve sloužilo jako hlavní bašta IS v Sýrii.

Oct 9

Arabsko-kurdské síly brzy zahájí finální boje o Rakku

Arabsko-kurdská milice SDF, která s podporou mezinárodních sil v čele se Spojenými státy bojuje v Sýrii proti samozvanému Islámskému státu (IS).

Jul 27

Arabsko-kurdská koalice dobyla již polovinu Rakky

Týden.cz

Bojovníci arabsko-kurdské koalice, kterou ze vzduchu podporuje mezinárodní koalice v čele se Spojenými státy, už dobyli polovinu severosyrského města Rakka.

Jun 29

Bojovníci Islámského státu jsou ve městě Rakka zcela obklíčení

Bojovníci teroristického hnutí Islámský stát (IS) jsou od čtvrtka zcela obklíčení ve městě Rakka, své poslední baště v Sýrii.

May 12

Konec Islámského státu? Kurdové s USA plánují útok na baštu IS

Syrské kurdské síly podporované Spojenými státy předpokládají, že během léta zaútočí na hlavní baštu Islámského státu (IS), na město Rakka v severní Sýrii. Informovaly o tom tiskové agentury s odvoláním na velitele koalice Syrské…

Feb 23

Rána pro IS. Irácké jednotky dobyly letiště v Mosulu

Irácké vládní jednotky dnes dobyly strategické letiště na jihu města Mosul. Oznámila to irácká státní televize. Podle BBC bitva o letiště trvala čtyři hodiny, agentury však uvádějí, že o letiště se stále bojuje a že v rukou armády je zatím…

Apr 3

Syrské síly dobyly na IS další město, Iráčané se vrací do Ramádí

Syrské vládní síly zaznamenaly další úspěch v tažení proti extremistům z Islámského státu (IS). Týden po dobytí historické Palmýry vojáci získali plně pod kontrolu i město Karjatajn, jednu z posledních bašt islamistů v centrální provincii…

Mar 20

Syrská Rakka pod intenzivní palbou. Desítky mrtvých v baště IS

Syrská monitorovací skupina SOHR se sídlem v Londýně v neděli zvýšila na 55 počet obětí pokračujících náletů na severosyrské město Rakka, označované za hlavní město radikálů z organizace Islámský stát.

Mar 14

Bašta IS: Syřanky tajně točily "město duchů"

Týden.cz

Dvě Syřanky z města Rakka, které od roku 2013 okupují radikálové z organizace Islámský stát, natočily tajně video ukazující život v této hlavní základně islamistů v Sýrii.

Jan 24

Syrské jednotky dobyly baštu povstalců v provincii Latákíja

Syrská armáda dobyla z rukou protivládních povstalců město Rabíja, jejich poslední baštu v přímořské provincii Latákíja. Informovala o tom syrská státní média a opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva.

Nov 12

Islámský stát pod palbou Kurdů, chtějí dobýt strategické město

Jednotky iráckých Kurdů zahájily operaci, jejímž cílem je dobytí města Sindžár, které ovládá radikální organizace Islámský stát.