English

Nový koordinátor digitální agendy: Operátoři pořád jenom brečí

Finmag.cz

„Nevidím důvod, proč ten obrovský potenciál konečně neodbrzdit a neukázat, k čemu všemu můžou být dobré přístroje, které všichni nosíme v kapse,“ říká Ondřej Malý, který má na Úřadu vlády na starost digitální agendu.

More from Finmag.cz

Mar 11

Schváleno: Vodafone převezme operátora SazkaMobil

www.penize.cz

Společnost Vodafone už na konci minulého roku oznámila, že se dohodla se společností Sazka na odkupu jejího virtuálního mobilního operátora SazkaMobil. Transakci nyní schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Spojení by mělo…

Jun 13

Vás nechceme. Úřad si posvítí na dohody o nepřetahování zaměstnanců

www.penize.cz

Nebudeme si přetahovat zaměstnance a nebudeme jim nabízet vyšší mzdu. I tak můžou vypadat kartelové dohody zaměstnavatelů. Na jejich odhalování se zaměří Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. „Poškozují zaměstnance a drží mzdy na nižší…

Nov 4

Jak ovládáte účet a proč? Češi řekli, co chtějí od digitálního bankovnictví

www.penize.cz

Už víc než polovina lidí spravuje své finance přes mobil, zájem o klasický přístup přes počítač klesá. Velký průzkum zjišťoval, co se klientům líbí, co jim nejvíc chybí a jaký mají zájem o technologické novinky.

May 24

Kratší úvazek pro všechny zájemce, láká operátor

www.penize.cz

Telekomunikační společnost Vodafone bude veškerá pracovní místa nově nabízet na částečný úvazek.

Mar 1

Srovnání cen za volání a mobilní data nabízí i státní ČTÚ

www.penize.cz

Nekomerční bezplatný porovnávač služeb elektronických komunikací nabízí ode dneška i Český telekomunikační úřad. Do května poběží ještě v pilotním provozu.

May 22

Chcete vrátit kredit, zaplaťte. Operátoři vyzráli na nový zákon

www.penize.cz

Zbylo vám 180 korun na nevyčerpaném kreditu u operátora, od něhož odcházíte? Podle nového zákona žádný problém. Zaplaťte 199 korun a jsou vaše!

Apr 1

Operátora už změníte snadněji. Musí vrátit i kredit

www.penize.cz

Od dubna platí nové podmínky. Levněji, snadněji a rychleji opustíte nejenom mobilního operátora, ale třeba i poskytovatele internetu nebo kabelové televize.

Nov 25

Nepodepsal dodatek, ale službu využíval dál. Spor s operátorem rozsekl úřad

www.penize.cz

Klient převzal nové zařízení a souhlasil tak se změnou tarifu. Neznamená to ale, že by automaticky souhlasil i s přiloženým dodatkem ke smlouvě.

Oct 10

Kdo se bojí antimonopolních hipsterů?

Finmag.cz

Minulý týden na Finmagu Matěj Schneider zabrousil do historie bojů proti monopolům v USA. Od bostoneského pití čaje k Amazonu. Po stručném historickém přehledu zaostřujeme na dnešek a nové antimonopolní hnutí.

Sep 15

Operátora opustíte snadněji. Pokuty klesnou, převod zrychlí

www.penize.cz

Polepší si nejenom spotřebitelé, ale i živnostníci. Operátoři mimo jiné budou muset vracet i nevyčerpaný kredit.

Sep 12

Neomezená data pro každého spouští druhý operátor

www.penize.cz

Tři týdny po T-Mobilu představil nové tarify konkurenční operátor O2. U obou na nabídku dosáhne i samostatný zájemce, zatímco Vodafone má komplikovanější podmínky.

Aug 6

O nevyčerpaný kredit už nepřijdete. Operátora změníte snadněji

www.penize.cz

Máte předplacenou kartu a chcete si telefonní číslo přenést ke konkurenci. Dnes to funguje tak, že zbytek kreditu si může nechat dosavadní operátor. Nejpozději do konce příštího roku se to ale změní.

Apr 20

Móda v digitálním věku

Finmag.cz

Velká část nového čísla Finmagu je věnovaná módě. Ať chceme, nebo nechceme, obklopuje nás. A formuje. Oblečení vyrábíme rychleji, blíž a se stále menší porcí lopoty. Ne každý v tom vidí dobré zprávy. Odemykáme podstatnou část úvodního…

Mar 7

Operátora změníte snadněji. Hraje se o ceny dat a čtvrtého operátora

www.penize.cz

Díky nešťastným výrokům ministryně průmyslu budou lidé měnit mobilní operátory snadněji.

Mar 1

Očima expertů: Data nad zlato. Dřou z nás operátoři kůži?

Finmag.cz

Proč jsou v Česku mobilní data nejdražší v celé Evropské unii? Je šance, že v dohledné době výrazně zlevní? A jak správně zatlačit na nenažrané operátory?

Oct 5

Očima expertů: Jak nebýt digitální otrok?

Finmag.cz

Jsou pro vás technologie dobrý sluha, nebo zlý pán? Dokážete vydržet offline? Lidé ze světa ekonomie, podnikání, kultury, publicistiky a psychologie radí, jak se z mobilů a počítačů nezbláznit.

Jun 17

Ondřej Vích: Češi jsou při sázení patrioti

Finmag.cz

Jaký sport je u klientů českých sázkových kanceláří nejoblíbenější? Kdy je největší riziko zmanipulování zápasu? Je favoritem bookmakerů na vítězství v prezidentských volbách stále Miloš Zeman? A kolik sázkařů se touhle činností dokáže…

May 27

Nový koordinátor digitální agendy: Operátoři pořád jenom brečí

Finmag.cz

„Nevidím důvod, proč ten obrovský potenciál konečně neodbrzdit a neukázat, k čemu všemu můžou být dobré přístroje, které všichni nosíme v kapse,“ říká Ondřej Malý, který má na Úřadu vlády na starost digitální agendu.

Mar 27

Chtějí Skotové do Evropské unie? Cesta vede přes Malou Británii

Finmag.cz

Skotská vláda uvažuje o dalším referendu o vystoupení z Velké Británie. Od toho posledního sice uplynulo pramálo času, jenže okolnosti se radikálně změnily s odhlasováním brexitu. Skotům se přitom z Evropské unie příliš nechtělo…

Oct 15

Šéf ČTÚ: Operátoři stavějí dálnice, ale pustí na ně jenom škodovky stodvacítky

Finmag.cz

Otevřený rozhovor s šéfem Českého telekomunikačního úřadu Jaromírem Novákem o tom, co Česku schází k tomu, aby se mohlo stát středoevropským lídrem v digitálních technologiích, o tom, že balíček s pětisty megabajty dat je dnes výsměch, o…