English

Muž, který přežil teror v Londýně, si po Manchesteru vzal život

Teroristický čin v Manchesteru, při němž původně zemřelo 22 lidí, má podle britských médií na svědomí další oběť. Tony Walter (52), který přežil bombový útok v Londýně v roce 2005, si den po atentátu na koncertu Ariany Grande vzal život.

More from Týden.cz / Zahraničí

Mar 28

Po celém území Ruska policie zatýká lidi za komentáře k teroristickému útoku v Krasnogorsku

www.tyden.cz

Od Petrohradu na západě Ruska až po Magadan na Dálném východě ruská policie zatýká lidi za to, že komentovali teroristický útok v Krasnogorsku na okraji Moskvy. Upozornil na to dnes zpravodajský server Meduza, který působí z lotyšského…

Aug 2

Ariana Grande bude mít virtuální koncert ve Fortnitu

www.tyden.cz

Další z řady koncertů ve hře Fortnite se zhostí popová americká zpěvačka Ariana Grande. Uskuteční se 7. a 8. srpna přičemž časy potěší i fanoušky u nás.

Feb 2

Muž v Londýně pobodal několik lidí, policie ho zastřelila

Týden.cz

Policie v neděli na nákupní ulici v jižní části Londýna zastřelila muže, který nožem zaútočil na několik lidí a nejméně tři zranil, z toho jednoho těžce. Incident policie označila za terorismus a uvedla, že okolnosti vyhodnocuje. Útočníka…

Jan 1

Muž pobodal v Manchesteru tři lidi, zadržela ho policie

Týden.cz

Muž vyzbrojený kuchyňským nožem pobodal v pondělí večer v centru Manchesteru na stanici železnice a tramvaje tři osoby - muže, ženu a policistu. Informoval o tom zpravodajský server BBC. Policie následně potvrdila, že útok vyšetřuje jako…

Aug 14

VIDEO: Incident u britského parlamentu má policie za teroristický čin

Protiteroristické oddělení policie začalo vyšetřovat incident, při němž v úterý ráno najelo do zátarasů u britského parlamentu v Londýně auto.

Oct 7

Auto v Londýně najelo do lidí, policie terorismus nakonec vyloučila

Týden.cz

UVNITŘ VIDEO. Londýnská policie podle agentur Reuters a AFP oznámila, že sobotní událost u Přírodopisného muzea nespojuje s terorismem. Dodala, že ji vyšetřuje jako dopravní nehodu. Podle londýnské záchranné služby utrpělo zranění 11 lidí.…

Sep 29

Teroristické útoky v Somálsku si vyžádaly sedmnáct mrtvých

Příslušníci somálské teroristické skupiny Šabáb zaútočili na vojenskou základnu jihozápadně od metropole Mogadišo a zabili 17 vojáků. Radikálové poté převzali kontrolu nad základnou a nedalekým městem. O incidentu nejprve informovala…

Sep 14

Teroristické útoky si vyžádaly padesát mrtvých

Padesát mrtvých a nejméně 80 zraněných si vyžádaly dva teroristické útoky u města Násiríja v jižním Iráku.

Jun 7

Policie zadržela dva muže kvůli útokům v Manchesteru a v Londýně

Britská policie v rámci vyšetřování nedávných teroristických útoků v Manchesteru a v Londýně zadržela další dva muže.

Jun 4

Muslimská rada Británie odsoudila teroristický útok v Londýně

Muslimská rada Británie odsoudila noční teroristický útok v Londýně, který si vyžádal životy sedmi lidí a zranění několika desítek dalších. Generální tajemník rady Harun Rashid Khan uvedl, že ho zpráva o atentátu šokovala a rozhněvala.

Jun 3

Zpěvačka Grande navštívila děti zraněné při teroru na koncertě

Americká popová zpěvačka Ariana Grandeová v pátek v manchesterské dětské nemocnici nečekaně navštívila své mladé fanoušky zraněné při nedávném teroristickém atentátu na jejím koncertě v tomto anglickém městě. Grandeová podepisovala trička…

May 29

Muž, který přežil teror v Londýně, si po Manchesteru vzal život

Teroristický čin v Manchesteru, při němž původně zemřelo 22 lidí, má podle britských médií na svědomí další oběť. Tony Walter (52), který přežil bombový útok v Londýně v roce 2005, si den po atentátu na koncertu Ariany Grande vzal život.

May 24

Útok v Manchesteru má na svědomí celá síť lidí, míní policie

Britská policie je přesvědčena o tom, že za pondělní teroristický útok v Manchesteru je odpovědná celá skupina lidí.

May 23

Češka z Manchesteru: Bezpečnost na koncertu byla nulová

Týden.cz / Domácí

Pondělní výbuch v multifunkční hale v anglickém Manchesteru, kde se večer odehrál koncert zpěvačky Ariany Grande, tamní policie vyšetřuje jako teroristický čin. Při útoku zemřelo nejméně 22 lidí, dalších více než 50 lidí utrpělo zranění.

Mar 28

Masoodův teroristický útok v Londýně odsoudily matka i manželka

Manželka teroristy Khalida Masooda, který minulou středu u parlamentu v Londýně zavraždil čtyři lidi, čin svého muže odsoudila. V prohlášení, zveřejněném prostřednictvím policie, uvedla, že je atentátem šokována.

Nov 9

VIDEO: Masakr v Londýně si vyžádal nejméně pět mrtvých

Při středeční ranní nehodě tramvaje v jižním Londýně zahynulo pět lidí, dalších nejméně 50 osob utrpělo zranění a skončilo v nemocnici, někteří měli těžká zranění.

May 5

Policie honila pašeráky lidí na dálnici, jeden mrtvý

Smrtí jednoho člověka a zraněním dalších osob skončila ve čtvrtek ráno na dálnici v severní Francii honička, při níž belgická policie pronásledovala auto podezřelé z pašování migrantů.

Apr 15

Britská policie při protiteroristickém zátahu zadržela pět lidí

Britská policie v pátek zadržela pět lidí, které podezřívá z teroristické činnosti. Zatýkání souvisí s vyšetřováním atentátů ve Francii a v Belgii, bližší podrobnosti známé nejsou. Policie pouze uvedla, že zemi nehrozilo žádné…

Dec 28

Nutnost? Americká policie zastřelila bezmála 1000 lidí

Týden.cz

Policie ve Spojených státech v letošním roce zastřelila téměř tisíc lidí. Jde o počet, který pravděpodobně rozdmýchá už tak dost vášnivou diskusi o brutalitě americké policie.

Sep 11

Boj proti terorismu: britská policie zatkla rekordní počet lidí

Britská policie v rámci boje proti terorismu zatkla za rok do konce letošního března celkem 299 lidí, což je o 31 procent více než v předchozích 12 měsících.