English

O co jde Islámskému státu? Chce rozpoutat apokalypsu

EuroZprávy.cz

Teherán - Na východě šiítského svatého města Karbalá vybuchla v pátek bomba. Sebevražedná atentátnice odpálila svůj výbušný pás na trhu a zabila tak nejméně 30 lidí a zranila 35. K útoku se přihlásil Islámský stát. Jedná se celkově třetí…

More from EuroZprávy.cz

Sep 5

Při útoku Islámského státu v Iráku zemřelo 13 policistů

Při útoku teroristické organizace Islámský stát (IS) na kontrolní stanoviště nedaleko iráckého města Kirkúk v noci na dnešek zahynulo 13 příslušníků irácké policie. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na zdroje ze zdravotnických a…

May 5

Islámský stát se údajně v Iráku zreorganizoval a znovu zabíjí

eurozpravy.cz

Teroristická skupina Islámský stát (IS) se v Iráku přeorganizovala a je stále aktivní. V rozhovoru s agenturou Reuters to řekl jeden ze šéfů iráckého Vlasteneckého svazu Kurdistánu (PUK) Láhúr Talabání. V minulých dnech zemřelo při útocích…

Oct 22

Islámský stát na severu Iráku zabili šest policistů

Šest policistů včetně dvou vysoce postavených velitelů přišlo dnes o život v severním Iráku při útoku radikálů z teroristické organizace Islámský stát. Policisté na místě vykonávali průzkumnou misi, když na ně extremisté začali střílet.

Jul 7

V Íránu popravili osm teroristů IS, loni zaútočili na parlament a mauzoleum

Teherán - V Íránu bylo popraveno osm teroristů usvědčených za loňský útok na parlament a teheránské mauzoleum ajatolláha Rúholláha Chomejního, při kterém zahynulo 18 lidí. Šlo o vůbec první akci sunnitského Islámského státu (IS) na území…

Mar 8

Irák odsoudil k smrti sestru chalífy Islámského státu

Bagdád - Sestra samozvaného chalífy IS abú Bakra Bagdádího dostala v Iráku trest smrti. Podle nejvyššího soudu pomáhala bojovníkům IS v páchání teroristických útoků. Radikálům v Mosulu více než tři roky distribuovala peníze. Její manžel…

Dec 27

Islámský stát zlikvidujeme za tři měsíce, tvrdí Irák

Bagdád - Zlikvidovat takzvaný Islámský stát (IS) potrvá tři měsíce. Dnes to uvedl irácký premiér Hajdar Abádí.

Sep 28

Islámský stát už nemá pod kontrolou žádné ropné vrty v Iráku

Bagdád - Irácké ministerstvo energetiky dnes oznámilo, že má země pod kontrolou téměř všechny ropné vrty, které ještě nedávno ovládal Islámský stát. Uvedla to agentura Reuters.

Sep 18

K útoku v Minnesotě se přihlásil Islámský stát. Muž pobodal osm lidí, vzýval Alláha

EuroZprávy.cz

St. Cloud - Muž v sobotu zaútočil v nákupním středisku v americkém státě Minnesota. Nožem zranil osm lidí, policie ho zastřelila. Podle agentury AP pachatel vzýval Alláha. K zodpovědnosti za čin se přihlásila teroristická skupina Islámský…

Aug 8

Islámský stát upálil v Iráku 52 mladých lidí, většinu zaživa

EuroZprávy.cz

Bagdád - Členové organizace Islámský stát (IS) popravili v iráckém městě Havídža v provincii Kirkúk 56 mladých lidí za to, že nabádali obyvatelstvo k útěku z území ovládaného IS.

Mar 26

V Iráku byl prý Islámským státem zabit turecký voják

Istanbul - Turecký voják byl zabit a další zraněn, když na základnu v severním Iráku dopadly rakety vypálené radikálním hnutím Islámský stát (IS).

Feb 18

V Iráku se zřítila helikoptéra, k sestřelení se hlásí Islámský stát

Bagdád - Islámský stát (IS) se přihlásil k sestřelení irácké stíhačky západně od Bagdádu. Incident si vyžádal jednoho mrtvého a dva zraněné.

Feb 12

Islámský stát bude letos poražen, tvrdí Irák

Mnichov - Irák chce podle do konce tohoto roku ze svého území zcela vytlačit Islámský stát (IS). Na Mnichovské bezpečnostní konferenci to dnes řekl irácký premiér Hajdar Abádí.

Oct 29

Irák se ostře pustil do USA kvůli Islámskému státu

Washington/Bagdád - Pouhý den poté, co Pentagon slíbil vyšší partnerskou pozemní podporu, prohlásila irácká vláda, že o žádnou americkou angažovanost v těchto operacích proti Islámskému státu nestojí.

Apr 16

Jourová: První Čech bojuje za Islámský stát

domaci.eurozpravy.cz

Praha - Podle eurokomisařky pro spravedlnost Věry Jourové po boku Islámského státu bojuje první Čech. Zařadil se tak k několika tisícům radikálů, kteří odjeli z Evropy do Sýrie za džihádem. Už začátkem dubna BIS řekla, že přítomnost…

Apr 12

Islámský stát tvrdě útočí na největší rafinérii v Iráku

Bagdád - Islámský stát se znovu snaží získat ropnou rafinérii Bajdží, která je největší v Iráku. Ofenziva radikálů začala včera večer útokem sebevražedných atentátníků, v následných bojích zahynulo 20 islamistů.

Apr 8

Irák zahájil útok proti Islámskému státu

Bagdád - Irácká armáda zahájila novou ofenzivu proti bojovníkům organizace Islámský stát (IS) ve snaze dobýt převážně sunnitskou provincii Anbár na západě Iráku. Informovala o tom agentura Reuters.

Mar 29

Islámský stát popravil dalších osm mužů

Damašek - Členové organizace Islámský stát (IS) zveřejnili videozáznam, na kterém stínají hlavy osmi mužům. Podle agentury AP se jedná o šíitské muslimy a byli zabiti v provincii Hamá.

Feb 18

Další masakr Islámského státu: Radikálové v Iráku upálili 45 lidí

Bagdád - Bojovníci z islámského státu (IS) upálili prý 45 lidí v západoiráckém městě Bagdádí v provincii Anbár, které dobyli před několika dny. S odvoláním na místního policejního velitele o tom dnes informovalo zpravodajství BBC.

Feb 8

Islámský stát porazíme. Ale podpořte nás, žádá premiér Iráku

Bagdád/Mnichov - Islámský stát láká stovky mladých lidí z celého světa, varoval dnes na bezpečnostní konferenci v Mnichově irácký premiér Hajdar Abádí. Svět by se proto měl spojit a řádění džihádistů zastavit dřív než bude pozdě.

Jan 28

Islámský stát zaútočil na luxusní hotel v Libyi. Zemřelo osm lidí

Tripolis - Ozbrojenci dnes v Tripolisu zaútočili na luxusní hotel, který využívají libyjští politici a zahraniční delegace. Podle libyjských bezpečnostních sil při sebevražedném atentátu přišli o život čtyři cizinci, mimo jiné Francouz a…