English

Pivo v Protivíně kontrolují raci, obliba "nealka" roste

Týden.cz / Byznys

Spotřeba piva v letních měsících narůstá. Podle mluvčí Kauflandu Renaty Maierl Češi hojně přecházejí na nealkoholické pivo. V létě 2016 jsme ho vypili o 43 procent více než ve stejném období roku 2015.

More from Týden.cz / Byznys

Jun 16

Zubaře nemá každý pátý Čech

Týden.cz / Domácí

Zubního lékaře na pojišťovnu nemá podle České stomatologické komory (ČSK) podle dat z loňského listopadu asi 17 procent pojištěnců, včetně ukrajinských uprchlíků 21 procent.

Apr 19

Spotřeba piva v ČR stoupá, pivovary loni musely vařit více

Týden.cz / Domácí

Pivovary v ČR loni uvařily 20,55 milionu hektolitrů piva, meziročně je to o 950.000 hektolitrů více. Zvedla se také spotřeba piva na jednoho obyvatele ze 129 litrů na 136 litrů za rok. Objem výroby piva se po dvou letech poklesu sice zvedl…

Feb 9

Každý druhý Čech si loni pravidelně odkládal finance stranou

Týden.cz

Každý druhý Čech si v posledním roce pravidelně odkládal finance stranou. Sebejistota ve finanční gramotnosti Čechů je ale v mezinárodním srovnání horší.

Aug 12

Slováci loni vypili nejméně alkoholických nápojů od roku 2016

Týden.cz

Spotřeba alkoholických nápojů na Slovensku loni po předchozím růstu klesla na nejnižší úroveň od roku 2016. Vyplývá to z údajů slovenského statistického úřadu.

May 30

Z Česka se loni vyvezlo 5,16 milionu hektolitrů piva. Nejvíce na Slovensko

Týden.cz / Byznys

Točeného českého piva v sudech a tancích se loni poprvé vyvezlo více než toho v lahvích a plechu. Ve čtvrtek to na tiskové konferenci uvedli představitelé Českého svazu pivovarů a sladoven. Z Česka se loni vyvezlo rekordních 5,16 milionu…

Apr 9

Pivovary loni vyrobily rekordní množství piva

Týden.cz / Byznys

Tuzemské pivovary loni uvařily rekordní množství piva, když po předloňském poklesu vyrobily 21,3 milionu hektolitrů a výstav meziročně vzrostl o 4,7 procenta. Za nárůstem výroby stál hlavně export, který se meziročně zvýšil o 11,8 procenta.

Aug 2

Češi si oblíbili ovocné pivo, prodává se ho stále více

Týden.cz / Byznys

Objem prodaných ovocných piv, takzvaných radlerů, v maloobchodě se za uplynulý rok končící pololetím v ČR zvětšil o 18 procent na 25,1 milionu litrů.

Jun 21

Češi loni prosázeli stovky miliard

Týden.cz / Byznys

Češi loni prosázeli rekordních 224,1 miliardy korun, meziročně o 14,1 procenta více. Objem vyplacených výher vzrostl o 17,3 procenta na 184,3 miliardy korun. Hrubé příjmy legálních provozovatelů loterií a podobných her tak dosáhly 39,8…

Jun 19

Výroba nejznámějšího českého piva se zatím stěhovat nebude

Týden.cz

Nejznámější české pivo Pilsner Urquell se bude dál vařit jen v Plzeňském Prazdroji v České republice, s licenční výrobou jinde ve světě se nepočítá. V pondělí to řekl ředitel evropských podniků skupiny Asahi Rjoiči Kitagawa při otevření…

May 24

Budvar loni prodal 1,54 milionu hektolitrů piva, o 4 procenta méně

Týden.cz / Byznys

Budějovický Budvar loni prodal 1,547 milionu hektolitrů piva, meziročně klesl výstav o čtyři procenta a to navzdory vyššímu exportu.

Nov 28

Češi utratí za Vánoce o pětinu více než loni

Týden.cz / Byznys

Češi letos v průměru utratí za Vánoce deset tisíc korun, což je o pětinu více než loni. Svátky představují pro většinu lidí zvýšenou finanční zátěž a musí na ně šetřit, jen 17 procent jich je schopno je financovat ze svého běžného rozpočtu.

Jun 24

Pivo v Protivíně kontrolují raci, obliba "nealka" roste

Týden.cz / Byznys

Spotřeba piva v letních měsících narůstá. Podle mluvčí Kauflandu Renaty Maierl Češi hojně přecházejí na nealkoholické pivo. V létě 2016 jsme ho vypili o 43 procent více než ve stejném období roku 2015.

May 11

Kde je pivo nejlevnější? Norové mohou Čechům závidět

Týden.cz

Analytici Deutsche Bank zkoumali ceny piva ve světových metropolích. Nejlevnější je podle jejich zjištění v Praze, kde stojí v průměru 1,3 dolaru (tedy asi 31,9 koruny) za půllitr. Nejdražší pivo je v norském Oslo. Informoval o tom server…

Apr 26

Prazdroj loni prodal 11 milionů hektolitrů piva. Zvýšil vývoz do ciziny

Týden.cz / Byznys

Plzeňský Prazdroj loni prodal v Česku a v cizině téměř 11 milionů hektolitrů piva, o necelý milion hektolitrů víc než v roce 2015. Vývoz do více než 50 zemí posílil o deset procent.

Mar 17

Budvar má rekord. Loni prodal nejvíce piva v historii

Týden.cz / Byznys

Budějovický Budvar loni prodal 1,61 mil. hektolitru piva, což je nejvíce v historii podniku. Za 11 let zvýšil pivovar výstav o 40 procent. Meziročně výstav vzrostl o 0,8 procenta. Loňský prodej piva mohl být podle něj ještě vyšší, ale…

Feb 15

Zisk Heinekenu loni výrazně vzrostl, stoupl i odbyt piva

Týden.cz / Byznys

Čistý zisk nizozemské pivovarské společnosti Heineken za loňský rok vzrostl o 8,5 procenta na 2,10 miliardy eur (56,7 miliardy korun), a mírně tak překonal odhady analytiků. Prodej piva rostl zejména v Asii, druhý největší světový výrobce…

Feb 14

Budvar letos investuje 730 milionů, prodej piva loni vzrost

Týden.cz / Byznys

Budějovický Budvar letos investuje zhruba 730 milionů korun. Staví nové logistické centrum, aby překonal hranici dvou milionů hektolitrů vyrobeného piva za rok. Objem prodaného piva se loni zvýšil. Řekl to mluvčí Budvaru Petr Samec. V roce…

Jan 5

Živnostenský list má každý pátý Čech

Týden.cz / Byznys

V Česku má živnostenské oprávnění téměř 1,8 milionu lidí, tedy každý pátý Čech starší 15 let. Svoji živnost však vykonává pouze 1,4 milionu lidí. Třetinu podnikatelů s aktivní živností tvoří ženy.

Dec 7

Číňané koupili hostinec, kde pil pivo Si Ťin-pching s Cameronem

Týden.cz / Byznys

Čínská společnost SinoFortone Investment koupila tradiční britský hostinec, kam si loni zašel na pivo tehdejší britský premiér David Cameron s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem.

Apr 8

České pivovary vyrobily rekordní množství piva

Týden.cz / Byznys

Pivovary loni v ČR vyrobily meziročně o 2,2 procenta více piva, skoro 20,1 milionu hektolitrů. Rostl export, na vývoz šlo o 13,3 procenta více, celkem 4,14 milionu hektolitrů.