English

Do Prahy přijíždějí The 1975

Novinky.cz / Kultura

Kvůli nepředvídatelným okolnostem, jak uvedli v lednu, a cenám Brit Awards přeložili britští The 1975 své evropské turné. Jednu ze dvou nominací při předávání prestižních ostrovních cen proměnili ve vítězství a sošku za nejlepší britskou…

More from Novinky.cz / Kultura

Nov 14

Válka o předzahrádky v historickém centru Prahy

Novinky.cz

Již zhruba dva roky svádí část restauratérů v centru Prahy boje s městem kvůli předzahrádkám. Podle radního pro majetek a předsedy komise pro restaurační předzahrádky Adama Zábranského (Piráti) se však spory chýlí ke konci. Jestli se tak…

Mar 22

Aktivisté zablokovali dopravu v centru Prahy

Novinky.cz

Centrem Prahy ve středu odpoledne opět prošli aktivisté bojující za rychlost 30 km/h v metropoli. Tentokrát šli směrem k pražskému magistrátu. Povolený protest podle očekávání způsobil v centru města výrazné dopravní komplikace.

Feb 15

V centru Prahy se pokusil upálit muž

Novinky.cz

V centru Prahy se ve středu večer polil hořlavinou zatím neznámý muž a látku na sobě zapálil. S rozsáhlými popáleninami skončil v nemocnici.

Dec 20

V centru Prahy vjela tramvaj na chodník

Novinky.cz

Tramvajová doprava v centru Prahy kolabovala. Na křižovatce Lazarské a Spálené vykolejila v půl třetí odpoledne tramvaj a vjela na chodník. Provoz byl obnoven v 15:39 hodin.

Feb 13

Pod mostem v centru Prahy našli mrtvolu

Novinky.cz

Pražští kriminalisté vyšetřují od čtvrtečního dopoledne nález mrtvého muže, jehož tělo leželo v parku pod Mánesovým mostem. Podle předběžných závěrů policie lze vyloučit cizí zavinění.

Nov 21

V centru Prahy shořel autobus

Novinky.cz

Dvě jednotky hasičů likvidovaly ve středu večer požár autobusu soukromého dopravce v centru Prahy. Plameny poškodily také přilehlý dům. Škoda činí odhadem půl druhého milionu.

Oct 26

Zásah v centru Prahy: Policie zadržela čtyři cizince kvůli ozbrojování

Novinky.cz

Pražská policie zasahovala v pátek odpoledne v Žitné ulici, kde prověřovala oznámení o ozbrojených lidech. Na místo dorazili kriminalisté i pyrotechnik. V souvislosti s případem zadrželi policisté čtyři cizince v jednom z hotelů.

Sep 21

Náklaďák strhl trolej v centru Prahy, místem kvůli tomu nejezdily tramvaje

Novinky.cz

Nákladní auto strhlo v pátek dopoledne trolejové vedení na Karlově náměstí v centru metropole. Na frekventované trase mezi náměstím a stanicí I. P. Pavlova nejezdily do 14:30 tramvaje, cestující přepravovaly náhradní autobusy.

Aug 31

V centru Prahy přibyl měřič hluku kvůli hospodám

Novinky.cz / Domácí

Radnice Prahy 1 se rozhodla bojovat proti nadměrnému hluku a umístila zařízení na jeho měření do nejexponovanější části Starého města - na náměstíčko mezi ulice V Kolkovně, Kozí, Masnou a Dlouhou, kde se vyskytují desítky barů a zábavních…

Feb 23

Provoz tramvají v centru Prahy zkolaboval

Novinky.cz

Provoz tramvají v centru Prahy v pátek odpoledne paralyzovala prasklá kolej. Tramvaje nemohou odbočovat z Lazarské ulice na Karlovo náměstí, ani projíždět Myslíkovou ulicí. Vyplývá to z informací na webu pražského dopravního podniku. Podle…

Dec 5

Mikulášská show v centru Prahy

Po celé České republice v úterý do podvečerních ulic vyráží Mikulášové, andělé a čerti. Jinak tomu není ani na Staroměstském náměstí v Praze, kde jsou pro děti připraveny od 16 hodin připraveny různé soutěže.

Oct 10

Kvůli Airbnb místní nemůžou v centru Prahy mnohdy ani spát

Novinky.cz

Praha řeší dva aktuální problémy sdílené ekonomiky. Taxikáři vs. Uber a Airbnb. Jenže kvůli turistům z celého světa, kteří využívají krátkodobé pronájmy v centru Prahy, přichází Praha o miliony ročně a trvalí obyvatelé nájemních domů…

Aug 25

Babiš se pustil do primátorky Krnáčové kvůli stavbě v centru Prahy

Novinky.cz

Zastavět piazzettu před pražským hotelem InterContinental nebo na nábřeží u Vltavy vybudovat Zlaté vejce? Podle šéfa hnutí ANO Andreje Babiše jde v obou případech o špatný nápad.

Jun 22

V centru Prahy se střílelo

Novinky.cz

Několik policejních hlídek vyráželo ve čtvrtek večer na pražské Vinohrady, odkud byla hlášena střelba. Incident se obešel bez zranění, podle policie do něj byli zapojeni tři lidé.

Nov 13

V centru Prahy umrzl bezdomovec

Novinky.cz

Mrazivá noc a alkohol zřejmě stojí za smrtí 31letého bezdomovce, kterého našli v neděli ráno mrtvého na Karlově náměstí v Praze. Strážníci se ho ještě snažili oživit, ale bez úspěchu.

Apr 21

Dítě zaklíněné pod tramvají v centru Prahy vyprostil až jeřáb

Novinky.cz

Třináctiletého chlapce srazila ve čtvrtek v centru Prahy tramvaj. Vyprostit ho museli přivolaní hasiči za pomoci jeřábu.

Mar 29

Příznivci čínského prezidenta odpálili v centru Prahy ohňostroj

Novinky.cz / Domácí

V centru Prahy byl v úterý večer odpálen ohňostroj na počest návštěvy čínského prezidenta a nejvyššího představitele tamní komunistické strany Si Ťin-pchinga. Organizovala ho Smíšená česko-čínská komora vzájemné spolupráce a na přípravě se…

Dec 24

V centru Prahy se rozlévala vánoční rybí polévka

Novinky.cz / Domácí

Pražští politici ve čtvrtek v poledne rozlévali lidem na Staroměstském náměstí a dalších místech metropole. Primátorka Adriana Krnáčová s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem se objevili na Staroměstském náměstí.

Nov 24

Policie si došlápla na nepoctivé taxikáře. Zasahovala v centru Prahy

Novinky.cz

Pražská policie zasahovala v úterý odpoledne na Staroměstském náměstí v Praze. Zadržela několik taxikářů kvůli podezření z podvodu v souvislosti s předražováním jízdného. V centru Prahy policisté prohledávali jejich auta.

Sep 26

Islámská nadace dostala výpověď z modlitebny v centru Prahy

Novinky.cz / Domácí

Islámská nadace dostala výpověď z nájmu na prostory modlitebny v Pasáži Jiřího Grossmanna v centru Prahy, v budově mezi ulicemi Opletalova a Politických vězňů. Důvodem není islám, ale rozhodnutí nového majitele budovy, který chce prostory…