English

Resort dopravy nakoupí automobily Škoda za 230 milionů korun

Auto.cz

Hlavními kritérii tendru byly náklady provozu aut, jejich spotřeba, emise a volitelná nadstandardní výbava, kterou mohli zájemci nabídnout. Celkem fond poptával vozidla v pěti kategoriích, ve všech se svými modely zvítězila Škoda Auto.

More from Auto.cz

Dec 26

Automobilky v ČR letos vyrobí 1,45 milionu aut

Auto.cz

Tuzemské automobilky letos vyrobí rekordních téměř 1,45 milionu osobních vozů, což představuje meziroční růst téměř o tři procenta. Loni to bylo 1,41 milionu aut.

Oct 16

Automobilka Audi zaplatí za podvody s emisemi 800 milionů eur

Auto.cz

Německá automobilka Audi zaplatí za podvody s emisemi 800 milionů eur (20,7 miliardy Kč).

Sep 14

Automobilka Tatra Trucks vytvořila loni čistý zisk 556 milionů Kč

Auto.cz

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks vytvořila v loňském roce čistý zisk 556 milionů korun. Zisk byl o 34,2 milionů korun (6,6 procenta) vyšší než v roce 2016.

Aug 26

Testovali jsme nově vyrobené auto: Jak probíhá zátěžová zkouška?

Auto.cz

V nošovické továrně Hyundaie ve Slezsku postaví každou hodinu 66 aut – ročně 350.000 kusů. Do každého z nich na konci usedne technik a vyrazí na testovací jízdu. Byli jsme u toho.

Jun 1

Změny v dozorčí radě automobilky Škoda. Do jejího čela míří šéf koncernu Volkswagen

Auto.cz

Herbert Diess ve funkci předsedy dozorčí rady Škody Auto střídá Franka Wittera. Ten bude v radě nadále působit jako její místopředseda.

Mar 23

Mladá Boleslav prodala lukrativní pozemky Škodě Auto za 146 milionů Kč. Co na nich postaví?

Auto.cz

O pozemky se zajímaly další čtyři firmy, které nabídly vyšší cenu za samotné pozemky, město by ale přišlo o stamiliony v benefitech, které dostane od Škody.

Dec 5

VW jedná o odkoupení podílu v automobilce GAZ. Bude to nová levná značka koncernu?

Auto.cz

Německý koncern spolupracuje s ruskou automobilkou od roku 2011 a v létě letošního roku došlo k prodloužení partnerství. Podle nejnovějších informací má Volkswagen Group jednat o koupi podílu v GAZ Group.

Sep 27

Automobilka Škoda Auto vyrobila 20 milionů automobilů

Auto.cz

Automobilka Škoda Auto vyrobila automobil s pořadovým číslem 20 milionů. Jubilejním vozem se stal sportovně-užitkový Karoq, který sjel z linky ve výrobním závodě v Kvasinách na Rychnovsku.

Aug 3

Německé automobilky upraví software u pěti milionů dieselů

Auto.cz

Německé automobilky na své náklady upraví software u více než pěti milionů dieselových aut tak, aby snížily množství škodlivých emisí, které vozy produkují.

Jul 28

Volkswagen hodlá nabídnout úpravu čtyř milionů naftových aut

Auto.cz

Plány úprav statisíců automobilů se vznětovými motory v posledních dnech zveřejnilo více automobilek. Nyní se k nim přidává také Volkswagen.

Apr 5

Automobilka PSA plánuje investovat na Slovensku přes 165 milionů eur

Auto.cz

Francouzská automobilka PSA plánuje investovat do výroby nového modelu ve své továrně na Slovensku přes 165 milionů eur (4,4 miliardy korun).

Oct 21

Fisker se nevzdává: Chystá elektrické auto s křídlovými dveřmi

Auto.cz

Henriku Fiskerovi se povedlo získat zpět své jméno a použije jej opět k výrobě automobilu, tentokráte však čistě elektrického

Apr 4

Automobilka Tatra loni dosáhla čistého zisku 390 milionů korun

Auto.cz

Kopřivnická automobilka Tatra loni dosáhla čistého zisku 390 milionů korun, o třetinu vyššího než před rokem. Tržby Tatry činily 3,7 miliardy korun, což bylo zhruba stejně jako před rokem, letos plánuje 4,5 miliardy. Uvedly to dnešní…

Feb 11

Německé automobilky svolají v USA kvůli airbagům 2,5 milionu aut

Auto.cz

Německý automobilový koncern Volkswagen svolá ve Spojených státech do servisů zhruba 850.000 automobilů VW a Audi, které jsou vybaveny problémovými airbagy japonské společnosti Takata.

Jan 8

České automobilky v roce 2015 vyrobily rekordních 1,3 milionu aut

Auto.cz

Nejen prodeje nových aut na českém trhu rostou, daří se i českým výrobců. Nejvíce výroba rostla v nošovickém závodu Hyundai.

Oct 21

Automobilka Ferrari získala primární emisí akcií 893 milionů USD

Auto.cz

Italský výrobce sportovních automobilů Ferrari získal primární emisí svých akcií 893 milionů dolarů (21,3 miliardy Kč). Plyne to z informací o emisní ceně, kterou sdělily dva nejmenované zdroje.

Oct 20

Zemědělské Bentley: SUV Bentayga dostane naftový motor s elektrickým dmychadlem

Auto.cz

Bentley opět bourá mantinely, po prvním SUV přijde i první sériový diesel. Bentayga dostane naftový osmiválec s elektrickým dmychadlem, který se představí nejdříve v Audi SQ7.

Oct 6

Dieselgate se v Evropské unii týká osmi milionů vozů koncernu Volkswagen

Auto.cz

Kauza Diseselgate se po celém světě týká asi jedenácti milionů automobilů. Osm milionů z nich se pohybuje v Evropské unii.

Oct 1

Automobilka Fisker se nově jmenuje Karma, podle svého nejslavnějšího modelu

Auto.cz

Karma Automotive, tak se nově jmenuje automobilka dříve známa jako Fisker Automotive podle svého zakladatele, dánského designéra Henrika Fiskera. Pod jeho vedením však značka zbankrotovala.

Jun 23

Naftový Ram 3500 má nově 1220 N.m, údajně nejvíce z masově prodávaných vozidel

Auto.cz

Točivý moment masivních 1220 N.m nově nabízí Ram 3500 modelového roku 2016 se šestiválcovým dieselem Cummins. Podle Dodge žádný jiný produkční automobil nenabízí více.