English

Režisér Jan Svěrák: Při natáčení si nevymýšlím na tátu žádné blbosti…

Deník.cz / Kultura

Do kin přichází nový film režiséra Jana Svěráka Po strništi bos. Scénář napsali společně Jan a Zdeněk Svěrákovi na motivy stejnojmenné knihy Zdeňka Svěráka.

More from Deník.cz / Kultura

Mar 28

Zdeněk Svěrák slaví 85. narozeniny. Čeká ho nový film a vychází mu kniha

Deník.cz / Kultura

Nejradši prý je, když se oslavy jen tak přejdou. Ale to nyní nejspíš nevyjde. Zdeněk Svěrák má právě v neděli 28. března pětaosmdesáté narozeniny.

Mar 27

Zdeněk Svěrák je člověk veřejný, očkovaný senior, buditel i inspirativní otec

Deník.cz / Kultura

Tuto neděli oslaví Zdeněk Svěrák pětaosmdesáté narozeniny. Od syna Jana dostane darem roli v jeho novém snímku Betlémské světlo - i když původně další spolupráci neplánovali. Vychází mu i kniha. Oslavenec se ale dlouhá léta také čile…

Nov 5

Filmy Jana Svěráka v mezičase. Tvůrce Kolji se vrhl na knihy

Deník.cz / Kultura

Filmová parketa Jana Svěráka je momentálně u ledu. Jak režisér oscarového Kolji tvrdí, potřebuje se zamilovat. Do látky, aby bylo jasno.

Aug 18

RECENZE: Retro pro tátu. Strniště pro Jana Svěráka

Deník.cz / Kultura

Laskavé retro z těžké doby. Natočené podle klíče Obecné školy. To je v kostce nový film Jana Svěráka Po strništi bos, který režisér natočil spíš kvůli otci nežli kvůli sobě.

Aug 16

RECENZE: Retro pro tátu. Strniště pro Jana Svěráka

Deník.cz

Laskavé retro z těžké doby. Natočené podle klíče Obecné školy. To je v kostce nový film Jana Svěráka Po strništi bos, který režisér natočil spíš kvůli otci nežli kvůli sobě.

Aug 16

Byl jsem si jistý, že by z toho mohl být hezký film, říká Jan Svěrák

Deník.cz / Kultura

/ROZHOVOR/ Nový snímek Zdeňka a Jana Svěrákových, Po strništi bos, je příběhem z dětství Zdeňka Svěráka. Časově předchází film Obecná škola, odehrává se za druhé světové války a do Olomouce jej v předpremiéře před týdnem přivezl Jan Svěrák…

Aug 5

Jan Svěrák: Jeden z prvních filmů byl o černochovi na Moravě

Deník.cz / Kultura

FOTOGALERIE/„Nechtěl jsem řešit proč se tam dostal a proč je černý, jenom jsem natočil, jak byl černoch v moravském sklípku, kde mu dávají napít. Při natáčení jsme se samozřejmě všichni neustále opíjeli, takže ten snímek nebyl moc kvalitní…

Jun 16

Po strništi bos. Nová pravda o jedné rodině

Deník.cz / Kultura

/VIDEO/ Více lyrický než Obecná škola. Navzdory protektorátním kulisám. Takový bude film Jana Svěráka Po strništi bos, jehož vybrané ukázky včera tvůrci představili médiím.

May 22

Přinášíme další ukázku ze Svěrákova filmu Po strništi bos

Deník.cz / Kultura

/VIDEO/ Režisér Jan Svěrák představuje druhou ukázku ze svého připravovaného filmu Po strništi bos, kterou provází hlas Zdeňka Svěráka.

Mar 4

Českým lvům vládnul film o Janu Masarykovi. Učitelka vyšla naprázdno

Deník.cz

/FOTOGALERIE/ - Životopisné drama Masaryk ovládlo udílení Českých lvů v pražském Rudolfinu. Tvůrci filmu obdrželi ocenění ve 12 kategoriích. Snímek tak překonal dosavadní rekord, který držel Hořící keř s 11 soškami. Dvě prestižní ocenění…

Mar 3

VIDEO: Ukázky z nového Svěrákova filmu Po strništi bos

Deník.cz

Praha - Režisér Jan Svěrák dotočil v lednu film Po strništi bos, založený na vzpomínkách na dětství svého otce Zdeňka Svěráka a nyní odhaluje první ukázky.

Jan 13

Byla to dřina, vzpomíná Jihočeška na natáčení filmu Po strništi bos

Deník.cz / Kultura

Slavonice - I kdyby se na plátně neobjevili ani na vteřinu, budou mít na co vzpomínat. Jihočeši Tereza Pavlovsky a Tomáš Bourek si coby komparzisté zahráli po boku Zdeňka Svěráka, Ondřeje Vetchého, Oldřicha Kaisera nebo Jana Třísky ve…

Jan 11

Padla poslední klapka Svěrákova filmu Po strništi bos.

Deník.cz / Kultura

Jindřichohradecko - Scénu, v níž jako tatínek bije malého Edu, si protrpěl. Herec Ondřej Vetchý dnes u vesnice Markéta poblíž Slavonic na Jindřichohradecku mrzl při posledním natáčecím dni filmu Jana Svěráka Po strništi bos. Natáčel dnes i…

Aug 19

Svěrákovo Po strništi bos se bude natáčet také na Žatecku

Deník.cz / Kultura

Žatec - Nový snímek Jana a Zdeňka Svěrákových dějově předchází Obecné škole, odehrává se za druhé světové války. Na Žatecku tvůrci našli historické zemědělské statky.

Aug 17

Jan Svěrák točí ve Slavonicích film Po strništi bos. Hrají v něm Kaiser i Tříska

Deník.cz / Kultura

Slavonice /FOTOGALERIE/ - Oscarový režisér, producent a scenárista Jan Svěrák natáčí ve Slavonicích na Jindřichohradecku film Po strništi bos. Scénář napsal jeho otec Zdeněk Svěrák.

Jul 7

Jan Svěrák začne film Po strništi bos natáčet v srpnu

Deník.cz / Kultura

Karlovy Vary - Už 10. srpna začne režisér Jan Svěrák natáčet podle předlohy svého otce Zdeňka film Po strništi bos. Dějově předchází jejich společnému filmu Obecná škola, role rodičů ztvární Tereza Voříšková a Ondřej Vetchý.

Mar 29

Jak měl Zdeněk (Svěrák) narozeniny

Deník.cz / Kultura

Praha - V Lucerně i jinde po světě se v pondělí večer slavilo. Autorovi Obecné školy přišli přát Daniela Kolářová, Jiří Bartoška i Bolek Polívka.

Mar 28

Zdeněk Svěrák slaví osmdesátku. Gratulujeme!!!

Deník.cz / Kultura

Žatec - „Žatec mám moc rád. Mám na něj spoustu krásných vzpomínek," říká oslavenec, který ve městě pracoval jako učitel.

Mar 22

Jan a Zdeněk Svěrákovi dokončují scénář dalšího společného filmu

Deník.cz / Kultura

Praha - Těžké, až "krvavé" změny čekají Zdeňka a Jana Svěrákovy při dokončování scénáře filmu Po strništi bos, který se má natáčet už v létě. Filmový a televizní scenárista, textař, spisovatel, herec a spoluzakladatel Divadla Járy Cimrmana…

Sep 22

Režisér Ševčík začal natáčet film o diplomatovi Janu Masarykovi

Deník.cz / Kultura

Bratislava - Historické drama o někdejším československém diplomatovi Janu Masarykovi a událostech spojených s mnichovskou dohodou o rozbití Československa z roku 1938 začal dnes v Bratislavě natáčet režisér Julius Ševčík. V česko…