English

Elvis zemřel před 40 lety. Rokenrol nevynalezl, ale stal se jeho králem

Novinky.cz / Kultura

Před 40 lety, 16. srpna 1977, zemřel Elvis Aaron Presley, jedna z největších rokenrolových a popových hvězd všech dob. Alespoň tak zní oficiální údaj, ale najdou se i příznivci různých spikleneckých teorií, kteří věří, že Elvis žije.

More from Novinky.cz / Kultura

Jan 8

Elvis Presley ožívá a vrátí se na pódia

Legendy, které již opustily hudební scénu či dokonce nežijí, se na ni zase mohou vrátit. Děje se tak díky novým technologiím a možnosti představit se v podobě hologramů. Po takto koncipovaných koncertech skupiny ABBA v Londýně a ohlášení…

Jan 3

Taylor Swiftová přeskočila Elvise Presleyho

Americká popová zpěvačka Taylor Swiftová zaznamenala další úspěch. Její alba byla na vrcholu žebříčku Billboard 200 v součtu 68 týdnů. Aktuálně se v této disciplíně dostala před Elvise Presleyho. K nejvyšší pozici má ale ještě daleko.

Jun 22

RECENZE: Elvis. Velký americký biják

Novinky.cz / Kultura

Vše, co můžete žádat od pořádného amerického hudebního velkofilmu, Elvis splňuje. Právě kvůli takovým bakchanáliím má ještě velké plátno smysl.

May 10

Na Šumavu se po letech vrátil její král

Novinky.cz / Kultura

V šumavských lesích se pomalu chýlí ke konci natáčení Krále Šumavy. Nikoli však remaku stejnojmenného snímku, který v roce 1959 natočil režisér Karel Kachyňa. Ale skutečného příběhu Josefa Hasila, který byl tím opravdovým králem Šumavy.…

May 5

Elvis Presley je v novém filmu nahlížen jako superhrdina

Jedním z filmů představených v ukázkách na dubnové přehlídce CinemaCon v Las Vegas byl Elvis od Baze Luhrmanna. Nejde o typický životopisný snímek, režisér v něm přirovnává zpěváka k superhrdinovi. Film bude poprvé uveden v květnu na…

Nov 16

První záběr odhalil filmového představitele krále rokenrolu Elvise Presleyho

Novinky.cz / Kultura

Elvis se vrátil. Tentokrát ne v konspirační teorii o tom, že nikdy nezemřel, ale ve filmu renomovaného režiséra Baze Luhrmanna, kde hudební ikoně propůjčí tvář mladý americký herec Austin Butler.

Nov 18

Tom a Jerry se po 80 letech dostali do hraného filmu

Novinky.cz / Kultura

Trailer celovečerního hraného filmu Tom a Jerry, který by měl jít do kin příští rok, je venku. Vychází z osmdesát let starého animovaného seriálu o kočce a myši, který už většina dnešních dětí ani nezná.

Jul 13

Vnuk Elvise Presleyho se postřelil a zemřel

Novinky.cz / Kultura

Vnuk Elvise Presleyho Benjamin Keough podlehl střelnému zranění, které si sám způsobil, uvedl bulvární list The Daily Mail. Jeho tělo bylo nalezeno úřady v jeho domě v Calabasas v Kalifornii. Podle serveru TMZ šlo o sebevraždu.

May 11

Zemřel americký herec Jerry Stiller

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 92 let zemřel americký herec Jerry Stiller, který s manželkou Anne vytvořil komediální dvojici. V pondělí o Stillerově skonu informoval jeho syn Ben Stiller, který je rovněž známým hercem.

Mar 29

Elvis Presley v životopisném filmu, manažera má hrát Tom Hanks

Novinky.cz / Kultura

Tom Hanks jedná o roli manažera Elvise Presleyho Toma Parkera. Film, který chystá Baz Luhrmann pro studio Warner Bros., zatím nemá oficiální název.

Dec 27

V lednu vydraží předměty Elvise Presleyho

Novinky.cz / Kultura

V Gracelandu, někdejším bydlišti amerického zpěváka Elvise Presleyho, se po Novém roce uskuteční aukce předmětů s ním spojených. Konat se bude 6. ledna 2018.

Dec 6

Zemřel Johnny Hallyday

Novinky.cz

Ve věku 74 let v noci na středu zemřel francouzský zpěvák a herec Johnny Hallyday. Agentuře AFP to oznámila jeho manželka. Umělec, vlastním jménem Jean-Philippe Smet, se proslavil jako interpret rockové a popové hudby v celém frankofonním…

Dec 5

Praotec rokenrolu Little Richard slaví 85 let, zbožňovali ho McCartney i Brown

Americký zpěvák, skladatel a pianista Little Richard, který 5. prosince slaví 85. narozeniny, je živoucí legendou a jedním z otců „ďáblovy hudby” zvané rokenrol.

Sep 2

Před 670 lety byl Karel IV. korunován českým králem

Novinky.cz

Dne 2. září 1347 byl Karel IV., tehdy již římsko-německý král, korunován českým králem. Jeho manželka Blanka z Valois českou královnou. Karel IV., později i římský císař, byl jedním z největších panovníků české historie. Založením…

Aug 20

Zemřel americký filmový komik Jerry Lewis

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 91 let zemřel v neděli americký komik Jerry Lewis. Oznámil to americký filmový časopis Variety, podle něhož herec zemřel ve svém domě v Las Vegas. Lasvegaský časopis Review-Journal oznámil, že Lewis zemřel dnes ráno z přirozených…

Aug 16

Elvis zemřel před 40 lety. Rokenrol nevynalezl, ale stal se jeho králem

Novinky.cz / Kultura

Před 40 lety, 16. srpna 1977, zemřel Elvis Aaron Presley, jedna z největších rokenrolových a popových hvězd všech dob. Alespoň tak zní oficiální údaj, ale najdou se i příznivci různých spikleneckých teorií, kteří věří, že Elvis žije.

Jan 17

Americký hudebník Elijah Ford: Rozhodl jsem se následovat rokenrol

Novinky.cz / Kultura

Americký hudebník Elijah Ford přijede se svou kapelou The Bloom poprvé do České republiky. Již 25. ledna vystoupí ve Velkém studiu Českého rozhlasu v Olomouci, o den později zahraje v Hard Rock Café v Praze a trojici koncertů završí 27.…

Sep 17

Do Kalichu vtrhnou hity Elvise Presleyho

Novinky.cz / Kultura

Výbušné hity Elvise Presleyho v současných hudebních aranžích, romantického hrdinu a rozpohybovanou režii a scénografii Šimona Cabana – to vše nabízí muzikál Srdcový král, který bude mít 21. září českou premiéru v pražském Divadle Kalich.

Jul 4

RECENZE: Výstava, která je satisfakcí rokenrolu

Jestli se chcete dotknout rockové historie a jít krok za krokem společně se členy legendární britské skupiny Rolling Stones, navštivte výstavu Exhibitionism v londýnské Saatchi Gallery, která trvá do 4. září. Výpravná expozice pak bude…

Feb 3

Hledá se Elvis, B.B. King i Cash do seriálu o kořenech rokenrolu

Nový hraný seriál o kořenech rokenrolu chystají v Americe. Odehrává se v padesátých letech a hledají do něj talentované mladé herce pro role Elvise Presleyho, Johnnyho Cashe, Jerryho Lee Lewise, B.B. Kinga či Carla Perkinse.