English

Mazda chce od roku 2035 prodávat už jen elektrifikovaná auta

Deník.cz

Na technologickém fóru ve Frankfurtu oznámila Mazda svůj plán do budoucna, který zahrnuje především prodej výhradně elektrifikovaných vozů od roku 2035. Právě v tom roce by chtěla japonská značka prodávat už jen auta hybridní, plug-in…

More from Deník.cz

Aug 2

Majitelé aut Mazda MX-5 potěšili malé rokycanské pacienty. Míří do Krušných Hor

rokycansky.denik.cz

Hrdí majitelé vozů Mazda MX-5 si dali dostaveníčko při orientačním závodu 10 000 zatáček přes Krušné Hory.

May 2

Auto z poctivé japonské školy, které navíc umí nestárnout: Test Mazda 6

Deník.cz / Auto

Nejvíce zákazníků značky Mazdy volí v současnosti její modely z kategorie SUV. Tato automobilka má ale stále v nabídce auta s klasickými karosériemi. Jak v malých, tak i středních i velkých velikostech…

Apr 19

Mazda MX-30: Městský kočárek (nejen) pro rodiče malých dětí

Deník.cz / Auto

Vystačíte si s 200kilometrovým dojezdem? Pokud jezdíte hlavně po městě, máte kde nabíjet a chcete i krátké cesty trávit v pohodlí a hezkém prostředí, může pro vás být elektrická Mazda to pravé.

May 5

Češi si finále Evropské ligy nezahrají. West Ham vypadl s Frankfurtem

Deník.cz / Sport

Fotbalisté West Hamu s českými reprezentanty Tomášem Součkem, Vladimírem Coufalem a Alexem Králem do finále Evropské ligy nepostoupili. Londýnský tým v semifinále s Frankfurtem i podruhé prohrál, po domácí porážce 1:2 podlehl v Německu 0:1.

Aug 9

Dieselgate na japonský způsob. Mazda, Suzuki i Yamaha podváděly u emisí

Deník.cz

Aféra německého koncernu Volkswagen, do kterého spadá i mladoboleslavská automobilka Škoda, už zdaleka není pouze jeho ostudou. Stává se globálním nešvárem. Nedostatky u měření spotřeby a výfukových plynů nyní řeší také v Asii, konkrétně v…

Jun 17

Alonso udělal druhý krok. Přiblížil se zisku motoristické trojkoruny

Deník.cz / Sport

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso vyhrál dnes poprvé slavný automobilový závod 24 hodin Le Mans a může pomýšlet na vyrovnání ojedinělého motoristického primátu.

Nov 2

Druhý motoristický svátek v Brně? Ve hře je návrat superbiků na Masarykův okruh

Deník.cz / Sport

Brno – Po pěti letech se litrové motorky zřejmě opět budou prohánět po Masarykově okruhu. V provizorním kalendáři mistrovství světa superbiků na příští rok figuruje i brněnská trať. „Budeme rádi, pokud se do Brna superbiky po pětileté…

Sep 15

Autosalon ve Frankfurtu: Co vidět, abyste nebyli zklamaní?

Deník.cz / Auto

Právě dnes otevírá 67. ročník autosalonu ve Frankfurtu své brány široké veřejnosti, a ty se nezavřou až do 24. září. Pokud se na autosalon vydáte na vlastní pěst, připravte se na spoustu elektromobility a vizionářské budoucnosti, na…

Sep 11

Začíná autosalon ve Frankfurtu. Jaké novinky představí?

Deník.cz / Auto

Už zítra otevře svoje brány už 67. ročník autosalonu ve Frankfurtu. Nejprve přivítá zástupce tisku, od 16. do 24. září jej bude moci navštívit i veřejnost. A co si pro nás automobilky, které se autosalonu účastní, připravily?

Aug 31

Ve Frankfurtu evakuují 70 tisíc lidí. Kvůli bombě z druhé světové války

Deník.cz

Německá policie dnes oznámila, že v neděli ve Frankfurtu evakuuje přibližně 70 tisíc lidí ze svých domovů. Důvodem akce je nález nevybuchlé bomby z druhé světové války. Jde o jednu z nejtěžších náloží, které britské letectvo proti…

Aug 1

Mazda MX-5 od Flyin' Miata má pod kapotou osmiválec a 525 koní

Deník.cz / Auto

Mazda MX-5 patří mezi oblíbená auta různých úpravců. Na japonský roadster se zaměřuje i americká firma Flyin' Miata, která představila svou vlastní - a hodně divokou - verzi nové generace MX-5. Od konkurence se totiž liší zástavbou…

Apr 28

Mazda vyrobila už milion roadsterů MX-5

Deník.cz / Auto

Mazda MX-5 se poprvé ukázala v roce 1989 a rychle si získala pověst zábavného auta se skvělými jízdními vlastnostmi. Japonský roadster však byl úspěšný také obchodně. A daří se jí i nadále. Výrobce už postavil milion kusů.

Mar 25

Světovým autem roku se stala Mazda MX-5, Superb je čtvrtý

Deník.cz / Auto

Docela překvapivým výsledkem skončila anketa Světové auto roku 2016. Vítězem se totiž stala Mazda MX-5, tedy malý, nepříliš praktický dvoumístný roadster. U porotců tak letos jednoznačně zvítězily jízdní vlastnosti a zábavnost.

Mar 23

Mazda představila model MX-5 RF, Miatu s pevnou skládací střechou

Deník.cz / Auto

Japonská automobilka Mazda si pro autosalon v New Yorku připravila novou verzi modelu MX-5. Novinka má přídomek RF a liší se pevnou skládací střechou, která z vozu umí udělat targu.

Nov 4

Mazda ukázala MX-5 ve dvou nových podobách. Jedna přišla i o čelní sklo

Deník.cz / Auto

V americkém Las Vegas se rozběhl další ročník obří tuningové show SEMA, která v posledních letech přitahuje i samotné výrobce aut. Zajímavé exponáty letos vystavuje například Mazda. Pochlubila se tu dvěma upravenými verzemi roadsteru MX-5.

Sep 18

Mazda se pochlubila studií Koeru. Kupé-SUV může naznačit vzhled budoucí CX-7

Deník.cz / Auto

Japonská automobilka Mazda do Frankfurtu dovezla studii dynamicky vyhlížejícího "kupé-SUV" jménem Koeru. Samotní zástupci značky tvrdí, že koncept má velkou šanci na sériovou výrobu.

Sep 8

Nissan do Frankfurtu veze studii crossoveru. Možná předobraz nového "zetka"

Deník.cz / Auto

Nissan na autosalon ve Frankfurtu, který začíná 15. září, přiveze studii sportovně vyhlížejícího crossoveru. Koncept by mohl ukazovat podobu nového zástupce slavné řady Z. Nebo také příští generaci modelu Juke.

Aug 27

Nová Mazda MX-5 se u nás začne prodávat v září. Stojí nejméně 630 tisíc

Deník.cz / Auto

Čtvrtá generace Mazdy MX-5 má český ceník. Nejnovější provedení japonského roadsteru se u nás začne prodávat v září, v nabídce jsou dva motory.

Aug 10

Kia do Frankfurtu přiveze evropskou Optimu. Už ukázala sportovní verzi GT

Deník.cz / Auto

Automobilka Kia sice představila novou generaci sedanu Optima už v dubnu na autosalonu v New Yorku a krátce poté také v domovské Jižní Koreji, ale evropské provedení zatím neukázala. Až doteď.

Aug 8

Mazda do Frankfurtu veze koncept Koeru. Ukazuje možnou podobu nového crossoveru

Deník.cz / Auto

Japonská automobilka Mazda na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem představí studii Koeru. Nejnovější koncept naznačuje vzhled budoucího sportovně střiženého crossoveru.