English

VW to s přepravníky budoucnosti myslí vážně. Kdy autonomní Sedric vyrazí do ulic ve velkém?

Auto.cz

Autonomní řízení a elektromobilita - stěžejní pilíře automobilového průmyslu budoucnosti. Alespoň podle koncernu VW, jenž tyto názory prezentuje na show ve Frankfurtu. A myslí to vážně!

More from Auto.cz

Feb 17

Koncern VW v lednu prodal meziročně o 1,8 procenta méně aut

Auto.cz

Začátek letošního roku nezačal pro německý automobilový koncern Volkswagen dobře. Zejména kvůli slabší poptávce v Číně a Americe dodal v lednu na trh jen 882.200 automobilů, meziročně o 1,8 procenta méně.

Oct 18

Šéf VW se bojí, že německý automobilový průmysl dopadne jak Detroit. Kvůli emisím

Auto.cz

Herbertu Diessovi se nelíbí, jak se v Evropě bojuje proti individuální dopravě. Mimo jiné varuje před mohutným propouštěním v automobilovém průmyslu.

May 26

VW spolupracuje s Applem. Mají postavit autonomní Transporter

Auto.cz

Není to sice oficiální, ale automobilka Volkswagen už prý našla partnera pro vývoj autonomních technologií. A nejde o žádnou malou rybku…

Mar 5

Volkswagen Sedric se tentokrát představuje jako autonomní školní autobus

Auto.cz

Volkswagen si pro letošní autosalon v Ženevě připravil svůj autonomní přepravník Sedric v nové podobě. Žlutá barva tohoto vozidla má dávat jasně najevo, že se muže stát ideálním školním autobusem.

Jan 24

Autonomní budoucnost aut? Není tak blízko, jak se zdá, tvrdí šéf Uberu

Auto.cz

Uber patří mezi velké propagátory autonomních vozidel, jeho generální ředitel však tvrdí, že nejsou tak blízko, jak dnes naznačují mnohé optimistické prognózy.

Dec 5

VW jedná o odkoupení podílu v automobilce GAZ. Bude to nová levná značka koncernu?

Auto.cz

Německý koncern spolupracuje s ruskou automobilkou od roku 2011 a v létě letošního roku došlo k prodloužení partnerství. Podle nejnovějších informací má Volkswagen Group jednat o koupi podílu v GAZ Group.

Sep 19

VW to s přepravníky budoucnosti myslí vážně. Kdy autonomní Sedric vyrazí do ulic ve velkém?

Auto.cz

Autonomní řízení a elektromobilita - stěžejní pilíře automobilového průmyslu budoucnosti. Alespoň podle koncernu VW, jenž tyto názory prezentuje na show ve Frankfurtu. A myslí to vážně!

Mar 6

Koncernový večer VW: Prohlédněte si nejdůležitější novinky koncernu VW!

Auto.cz

Stejně jako loni se nacházíme znovu na stejném místě, v jedné z menších hal ženevského výstaviště. Pompézním večírkům VW odzvonilo. Bylo letos vůbec něco jinak?

Mar 1

Kolem koncernu FCA a emisí to v USA houstne...

Auto.cz

Italsko-americkou automobilovou skupinu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Spojených státech kvůli emisím naftových vozů vyšetřují kromě ministerstva spravedlnosti také další úřady, včetně Komise pro cenné papíry a burzy (SEC).

Jan 27

V kauze Dieselgate je už téměř 40 obviněných. Na mále má i bývalý šéf koncernu VW

Auto.cz

Prokurátoři v Německu rozšířili vyšetřování emisního skandálu Volkswagenu a podezírají bývalého generálního ředitele, že o manipulacích s emisemi věděl dříve, než doposud tvrdil.

Nov 29

Německé koncerny vybudují síť rychlonabíječek. Co to znamená pro Teslu?

Auto.cz

Koncerny BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company a Volkswagen Group už v příštím roce vybudují 400 rychlonabíječek. Budou mít mnohem větší výkon než Superchargery od Tesly.

Oct 24

Kdo je kdo v automobilovém světě, aneb která značka patří do jakého koncernu?

Auto.cz

Už jen minimum automobilových značek je samostatných, nejnověji tuto skupinu „sirotků“ opustila značka Mitsubishi.

Jun 21

Brexit by způsobil problémy německým automobilkám

Auto.cz

Případný odchod Británie z Evropské unie by podle analytiků způsobil problémy německému automobilovému průmyslu.

Jun 21

Koncern VW: Ducati není na prodej!

Auto.cz

Slavná italská značka má zůstat pod křídly koncernu VW Group a o jejím prodeji se podle slov předsedy představenstva automobilky Audi Ruperta Stadlera neuvažuje.

Apr 22

Automobilka Peugeot se stala terčem razie při vyšetřování emisí

Auto.cz

Francouzský úřad pro stíhání podvodů v rámci pokračujícího vyšetřování emisí v automobilovém průmyslu vykonal prohlídku v automobilové skupině PSA Peugeot Citroën.

Mar 3

Šéf VW byl prý na problémy kolem emisí upozorněn již v roce 2014

Auto.cz

Bývalý šéf německé automobilky Volkswagen Martin Winterkorn byl již v květnu 2014 upozorněn na problémy kolem testování emisí naftových vozů ve Spojených státech.

Feb 13

Odbyt koncernu VW Group se v lednu vrátil k růstu

Auto.cz

Prodeje VW Group v důsledku problémů na důležitých trzích v Číně nebo Brazílii v loňském roce klesly. V lednu ale koncern zaznamenal růst.

Jan 14

Autonomní automobilové prototypy vykazují tisíce poruch

Auto.cz

Leadeři v oblasti vývoje bezpilotních systémů řízení aut oznamují, že testování prototypů provází velká spousta problémů.

Dec 8

Podíl Škody na produkci koncernu VW se od spojení zdvojnásobil

Auto.cz

Škoda Auto se během čtvrt století v koncernu Volkswagen pořádně vyšvihla. Nyní se na produkci podílí více než deseti procenty, tedy zhruba dvakrát více než v prvním roce pod německými křídly.

Sep 21

Prodeje koncernu VW Group v srpnu klesly o 5,4 %

Auto.cz

Čína nebo Brazílie byly velice nadějnými trhy, tamější prodeje ale v posledních měsících klesají. Situace už zasáhla i VW Group.