English

Čína varuje: Válka na Korejském poloostrově nebude mít vítěze

Čína vyzvala Severní Koreu a Spojené státy, aby ukončily svou slovní válku, a varovala, že případný konflikt na Korejském ostrově by neměl vítěze. Jihokorejská tisková agentura Jonhap uvedla, že KLDR podle všeho posiluje svou obranu na…

More from Týden.cz / Zahraničí

Apr 27

Čína varovala Jižní Koreu a USA, aby neprovokovaly konfrontaci s KLDR

Čína dnes varovala Jižní Koreu a Spojené státy, aby "neprovokovaly konfrontaci" se Severní Koreou, uvedla agentura AFP. Americký prezident Joe Biden a jeho jihokorejský protějšek Jun Sok-jol na společné tiskové konferenci ve středu uvedli,…

Jun 24

Kim Čong-un rozhodl, že KLDR nepoužije armádu proti Jižní Koreji

Týden.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un v úterý rozhodl o tom, že KLDR pozastaví svoje plány na podniknutí vojenských kroků vůči Jižní Koreji. Podle agentury Reuters to uvedla státní severokorejská tisková agentura KCNA.

Apr 25

Čína vyslala do KLDR zdravotnické experty. Mají pomoci Kim Čong-unovi

Čína vyslala do Severní Koreje tým zahrnující zdravotnické odborníky, který má radit severokorejskému vůdci Kim Čong-unovi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na tři informované zdroje. Cesta čínských lékařů a úředníků přichází v době,…

Apr 21

Jižní Korea popřela zprávy o vážném stavu Kim Čong-una

Jihokorejská vláda v úterý popřela zprávy o tom, že by byl severokorejský vůdce Kim Čong-un ve vážném stavu poté, co podstoupil operaci. Podle Reuters to uvedla agentura Jonhap s odkazem na vládního činitele.

Aug 2

KLDR odpálila další balistické střely. Trump je v klidu

Týden.cz

Severní Korea ve čtvrtek odpálila další balistické střely krátkého doletu při testu podobném těm z předchozích dnů. Informovaly o tom agentury Reuters a AFP s odvoláním na americké a jihokorejské zdroje.

Mar 2

Kim Čong-un se vrací do KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un strávil poslední den v Hanoji, kde po skončení neúspěšného summitu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem od čtvrtka pokračovala jeho státní návštěva Vietnamu. Nyní je Kim již na cestě zpět do KLDR.

May 9

Japonsko, Čína a Jižní Korea chtějí spolupracovat ohledně KLDR

Vrcholní představitelé Japonska, Číny a Jižní Koreje se v Tokiu dohodli na spolupráci při úsilí o odstranění jaderných zbraní ze Severní Koreje.

Apr 1

Kim Čong-un zavítal na koncert jihokorejských popstars

Severokorejský vůdce Kim Čong-un přišel na koncert jihokorejských popových hvězd, který se konal v Pchjongjangu. Do Severní Koreje v sobotu přicestovala skupina hudebníků, vládních představitelů, novinářů a také družstvo taekwondistů.

Feb 10

KLDR pozvala jihokorejského prezidenta na jednání s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in přijal v prezidentském paláci v Soulu delegaci vysokých představitelů KLDR, včetně sestry severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Sep 15

Odplata. Jižní Korea v reakci na nový test KLDR odpálila rakety

Jižní Korea poblíž hranic s KLDR odpálila dvě balistické střely v reakci na nejnovější raketový test Pchjongjangu.

Sep 2

Obavy z KLDR. Jižní Korea rozšíří svůj program balistických střel

Jižní Korea kvůli severokorejské hrozbě zvažuje rozšířit možnosti vlastního programu balistických střel. Jihokorejský prezident Mun Če-in se již dohodl s americkým prezidentem Donaldem Trumpem na revizi dohody, kterou se Soul dobrovolně…

Jul 28

KLDR nejspíš odpálila další mezikontinentální balistickou raketu

Severní Korea pravděpodobně odpálila další mezikontinentální balistickou raketu, která doletěla do vzdálenosti 1 tisíc kilometrů, než dopadla do Japonského moře.

Jul 7

Jihokorejský prezident se chce sejít s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in se chce sejít k jednáním s vůdcem znepřátelené Severní Koreje Kim Čong-unem v době, kdy mezi oběma zeměmi panuje zvýšené napětí kvůli severokorejským jaderným a raketovým testům.

May 21

Severní Korea odpálila balistickou střelu

Severní Korea v neděli z oblasti severně od Pchjongjangu odpálila balistickou raketu, která uletěla asi 500 kilometrů a dopadla do moře východně od Korejského poloostrova.

Sep 23

Máme plán, jak zavraždit Kim Čong-una, potvrdila Jižní Korea

Týden.cz

Jižní Korea má v pohotovosti elitní vojáky připravené zavraždit severokorejského vůdce Kim Čong-una, pokud by se země cítila ohrožená severokorejskými jadernými zbraněmi.

Aug 3

KLDR odpálila další balistickou střelu, až do japonské zóny

Severní Korea ve středu odpálila balistickou raketu, jež dopadla východně od pobřeží KLDR a do blízkosti japonských vod. Raketa urazila 1000 kilometrů a podle Soulu jde o jeden z nejdelších severokorejských raketových testů.

Jul 19

KLDR odpálila trojici balistických raket, skončily v moři

Severní Korea v úterý podle všeho opět provedla zkoušku svých balistických raket. Soul podle agentury Reuters tvrdí, že KLDR odpálila trojici střel, které dopadly po 500 až 600 kilometrech letu do vod Japonského moře. Severokorejské…

Mar 10

KLDR odpálila další dvě balistické rakety krátkého doletu

www.tyden.cz

Severní Korea odpálila další dvě balistické rakety krátkého doletu z odpalovacího zařízení nedaleko přístavu Wonsan na východním pobřeží země. Oznámila to jihokorejská agentura Jonhap s odvoláním na vojenské zdroje v Soulu.

Mar 9

KLDR má hlavice pro balistické rakety, tvrdí Kim Čong-un

Severní Korea pokročila ve zmenšování jaderných hlavic tak, že mohou být umístěny na balistických raketách. Prohlásil to severokorejský vůdce Kim Čong-un.

Jan 1

Kim Čong-un se chce sejít s jihokorejskou prezidentkou

www.tyden.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un ve čtvrtek nabídl setkání s jihokorejskou prezidentkou Pak Kun-hje v rámci výzvy k zlepšení vztahů na Korejském poloostrově a obnovení společného dialogu.