English

Zeman vystoupil na sněmu SPD. Přečtěte si celý jeho projev

EuroZprávy.cz

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes vystoupil na konferenci hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Zde si můžete přečíst celý jeho projev

More from EuroZprávy.cz

Dec 14

Svoboda bude opět pražským primátorem, podpoří ho i hnutí ANO

EuroZprávy.cz

Hnutí ANO podpoří na čtvrtečním jednání zastupitelů volbu lídra Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) Bohuslava Svobody primátorem Prahy. Ve funkci nahradí Zdeňka Hřiba (Piráti). Členem nyní dosluhující rady však nebude, ale bude mít pravomoce…

Nov 4

Babiš podal kandidaturu na prezidenta, má podporu poslanců hnutí ANO

Předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš podal dnes ráno na ministerstvu vnitra kandidaturu na prezidenta. Podepsalo mu ji 56 poslanců jeho hnutí. Babiš to po odevzdání kandidátní listiny řekl novinářům. Expremiér oznámil záměr…

Jul 30

Zemřel "Pan demokracie", první přímo volený prezident Tchaj-wanu

Ve věku 97 let zemřel bývalý tchajwanský prezident Li Teng-chuej, který hrál klíčovou roli v přechodu ostrova od autoritářské vlády k demokratickému systému. Informovala o tom agentura Reuters.

Feb 21

Je to ještě demokracie? Kazašský prezident donutil vládu k demisi

Kazašský prezident Nursultan Nazarbajev dnes přinutil vládu k demisi. Kabinet tak učinil poté, co šéf státu prohlásil, že vláda musí odstoupit, neboť nedokázala zvýšit reálné příjmy, vytvořit nová pracovní místa ani zvýšit životní úroveň.…

Oct 28

Pozor na hnutí, zničí politiku a zavedou diktaturu. Projev prezidenta Miloše Zemana při udílení vyznamenání

Prezident Miloš Zeman dnes udělil nejvyšší počet vyznamenání za své působení ve funkci prezidenta republiky. Ocenil 41 osobností, loni jich bylo 39. Přinášíme přepis projevu prezidenta Miloše Zemana při ceremoniálu.

Oct 25

Prezident Miloš Zeman naši zemi nespojuje!

EuroZprávy.cz

Komentář Josefa Brože - Kdyby měl Miloš Zeman, prezident České republiky, odstupovat vždy, když se ozve nějaká petice na jeho odstoupení, nedělal by nic jiného. Tentokrát ovšem, jenom dva dny před počátkem oslav 100. výročí vzniku…

Dec 9

Sjezd SPD pochválil Zemana jako prezidenta, přímou podporu ale nedostal

Praha - Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) vyzdvihlo práci prezidenta Miloše Zemana. Prezidentem má být podle usnesení strany i po lednových volbách nadále člověk, který bude podporovat přímou demokracii, bude bojovat proti migraci a…

Dec 9

Prezident Zeman vystupil na konferenci SPD

Praha - V Praze na Pankráci se dnes sejdou delegáti hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Na celostátní konferenci budou rozhodovat, koho strana podpoří v lednové prezidentské volbě. Na sjezdu vystoupí i prezident Miloš Zeman.

Dec 4

Prezident Zeman přednese projev na konferenci Okamurovy SPD

Praha - V sobotu se bude konat sjezd hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Osobně jej navštíví také prezident Miloš Zeman, který tu vystoupí s projevem. ČTK to dnes sdělil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Aug 14

Hnutí STAN představilo kandidátky, celostátním lídrem je Farský

Praha - Celostátním lídrem hnutí Starostové a nezávislí (STAN) pro říjnové volby do Sněmovny bude poslanec Jan Farský. Předseda STAN Petr Gazdík bude stát v čele kandidátky ve Zlínském kraji.

Mar 9

Miloš Zeman bude opět kandidovat na prezidenta

EuroZprávy.cz

Praha - Miloš Zeman bude v příštím roce podruhé kandidovat na prezidenta České republiky. Oznámil to dnes na Pražském hradě u příležitosti oslav své inaugurace.

Feb 26

Stropnický jako nový prezident? Ministra hnutí podpořilo

MAGAZÍN - Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) se zatím nevyjádřil k tomu, zda bude kandidovat na prezidenta. Už dříve ale uvedl, že za nutnou podmínku pro takové rozhodnutí by považoval své zvolení místopředsedou ANO. To se stalo a…

Feb 25

OBRAZEM: Čtvrtý celostátní sněm hnutí ANO začal

Praha - Vicepremiér a předseda ANO Andrej Babiš zahájil čtvrtý celostátní sněm hnutí, který se koná dnes a zítra v Praze. Členy čeká mimo jiné volba nového předsednictva.

Nov 17

Úsvit trest za hanobení prezidenta nepodpoří

Praha - Poslanci hnutí Úsvit - Národní koalice ustoupili od podpory návrhu na obnovení trestného činu hanobení prezidenta. ČTK to dnes řekl předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

Oct 18

Nepřímá demokracie už nám nevoní? Počet referend se dramaticky zvyšuje

Londýn - Obliba referend v poslední době roste. V červnu se Britové rozhodovali pro brexit, v Maďarsku se lidé vyslovili proti kvótám, v Kolumbii pak smetli mírovou dohodu s povstalci FARC. Britský list The Guardian si položil otázku, co…

Aug 28

Zeman vyzval k účasti u podzimních voleb. Koho podpoří?

EuroZprávy.cz

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes vyzval k co nejvyšší volební účasti v podzimních krajských a senátních volbách. Krajské volby se letos uskuteční společně s prvním kolem senátních voleb v pátek 7. a v sobotu 8. října.

Aug 8

OBRAZEM: Hnutí Úsvit - Národní demokracie si zvolilo nové vedení

EuroZprávy.cz

Praha - Strana Úsvit přímé demokracie si dnes na sjezdu vybrala nového předsedu Miroslava Lidinského, válečného veterána z Afghánistánu, a pět místopředsedů. Kromě toho delegáti rozhodovali i o novém názvu a logu strany.

Aug 8

Hnutí Úsvit - Národní demokracie povede válečný veterán Lidinský

Praha - Předsedou nejmenší parlamentní strany Úsvit - Národní koalice se stal válečný veterán Miroslav Lidinský. Na volební konferenci v Praze mu dnes dala hlas většina delegátů strany.

Aug 4

Okamura se stal předsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie

Praha - Tomio Okamura se dnes stal předsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), které založil po vnitřních sporech v hnutí Úsvit.