English

Divadelní premiéry týdne: Hamlet i Titanic

Novinky.cz / Kultura

Třetí lednový týden přináší na divadelní jeviště v celé republice řadu premiér děl starších i zcela nových.

More from Novinky.cz / Kultura

Jan 1

Zemřel dabér a herec Pavel Vondra

Ve věku 54 let zemřel oblíbený dabér a herec Pavel Vondra. O jeho úmrtí informovala na Facebooku jeho kolegyně a kamarádka Mirka Součková, uvedl Super.cz.

Jul 25

Zemřel herec a dabér Ilja Kreslík

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 69 let zemřel herec a dabér Ilja Kreslík. Brněnský rodák svou kariéru spojil právě s moravskou metropolí. Hrál mimo jiné v tamním národním divadle, do širšího povědomí ovšem vešel jako skvělý dabér, hlas oblíbených audioknih či…

Jun 11

Zemřel herec a dabér Stanislav Fišer

Novinky.cz

Ve věku 90 let zemřel divadelní a filmový herec a dabér Stanislav Fišer. Informaci potvrdila deníku Blesk jeho partnerka Antonie.

Jan 21

Zemřel herec a dabér Jiří Plachý

Novinky.cz

Ve věku 75 let zemřel herec Jiří Plachý mladší. Informovalo o tom Divadlo na Vinohradech, kde působil víc než padesát let. Plachý hrál i ve filmech, televizních seriálech a inscenacích a byl vynikajícím dabérem.

Jul 7

Zemřel herec a dabér Kudla

Ve věku 74 let zemřel 6. července herec a dabér Vladimír Kudla. Na sociální síti to oznámila společnost Mluvící kniha, pro kterou natočil řadu audioknih.

Jul 15

Zemřel herec a dabér Zdeněk Hess

Novinky.cz / Kultura

Herec a dabér Zdeněk Hess, kterého znali televizní diváci třeba ze seriálu Ulice, je mrtvý. Podle Divadelních novin zemřel už koncem března, ale v době koronavirové paniky se informace nedostala na veřejnost.

Sep 5

Zemřel herec Jaroslav Weigel z divadla Járy Cimrmana

Novinky.cz

Ve věku 88 let zemřel herec, grafik, malíř a scénograf Jaroslav Weigel, dlouholetý člen divadla Járy Cimrmana. Novinkám to potvrdil Zdeněk Svěrák. Weigel zemřel nad ránem ve vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. Důvodem byla…

Jul 17

Zemřela herečka Jana Kopecká, vdova po slavném herci

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 80 let zemřela po dlouhé těžké nemoci 9. července v Praze Jana Kopecká, vdova po českém herci Miloši Kopeckém. Ve středu to s odkazem na rodinu řekl publicista Pavel Kovář, autor dvou životopisných publikací o oblíbeném herci.

Jun 26

Zemřel Stanislav Bruder, herec z Arabely

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 85 let zesnul herec Stanislav Bruder, který byl známý hlavně v sedmdesátých a osmdesátých letech díky televizní tvorbě. Byl hercem zejména malých rolí, objevil se například v seriálu Arabela či ve filmu Hvězda padá vzhůru.

Apr 24

Zemřel herec a dabér Jaroslav Kepka

Novinky.cz

Ve věku 83 let zemřel ve středu po dlouhé nemoci herec a dabér Jaroslav Kepka. Českému rozhlasu Radiožurnál to oznámil jeho synovec, herec a režisér Ondřej Kepka.

Mar 14

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Novinky.cz

Divadelní, filmový a televizní herec Stanislav Zindulka zemřel ve věku 86 let. Oznámil to ve čtvrtek ředitel Činoherního klubu Vladimír Procházka.

Feb 9

Zemřel herec a dabér Petr Oliva, hlas Bodieho z Profesionálů

Novinky.cz

Ve věku 75 let v sobotu zemřel herec a dabér Petr Oliva, uvedl Blesk.cz. Hlas propůjčil např. Pierru Richardovi či Bodiemu ze seriálu Profesionálové.

Jan 15

Divadelní premiéry týdne: Hamlet i Titanic

Novinky.cz / Kultura

Třetí lednový týden přináší na divadelní jeviště v celé republice řadu premiér děl starších i zcela nových.

Oct 19

Ve 100 letech zemřela herečka a zpěvačka Darrieuxová

Novinky.cz / Kultura

Francouzská herečka a zpěvačka Danielle Darrieuxová zemřela ve věku 100 let. Hrála od roku 1931 v obrovském množství filmů, za některé slabé snímky točené za nacistické okupace si vysloužila tvrdou kritiku.

Oct 18

Ve věku 92 let zemřela herečka Viola Zinková

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 92 let zemřela dnes ráno herečka Viola Zinková, bývalá manželka divadelního režiséra Jana Grossmana (1925-1993), oznámil její přítel Jan Šmíd. Zesnulá působila v někdejším Divadle E. F. Buriana a často spolupracovala s rozhlasem.

Jun 1

Ve věku 71 let zemřel divadelní a filmový herec René Přibil

Ve věku 71 let zemřel po dlouhé nemoci v úterý herec René Přibil, oznámilo pražské Divadlo pod Palmovkou, kde působil od roku 1996.

Jan 21

Zemřel dabér, herec a publicista Michal Pavlata

Novinky.cz

Ve věku 71 let v sobotu zemřel po dlouhé těžké nemoci herec, dabér, publicista a pedagog Michal Pavlata, sdělil jeho bratr, bývalý senátor Josef Pavlata.

Apr 14

Ve věku 91 let zemřela herečka Věra Kubánková

Novinky.cz

Ve věku 91 let zemřela herečka Věra Kubánková, nositelka ceny Thálie z roku 2006. Její herectví je spjato především se dvěma pražskými scénami – Realistickým divadlem (dnešní Švandovo divadlo) a Divadlem za branou. Před filmovou a…

Feb 1

Zemřel herec Finlay, jeden z filmových mušketýrů

Britský herec Frank Finlay, který hrál v sedmdesátých letech jednoho z mušketýrů a byl také nominován na Oscara za Othella, zemřel v sobotu ve věku 89 let.

Feb 13

Zemřel herec a dabér Jan Pohan

www.novinky.cz

Ve věku 84 let zemřel v pátek dopoledne herec a dabér Jan Pohan. Ztvárnil desítky převážně vedlejších filmových a televizních rolí, díky svému mužnému vzhledu často představoval vojáky či kriminalisty. V roce 2001 získal Cenu Františka…