English

Bundesbank chce zahrnout čínský jüan do devizových rezerv

Týden.cz / Byznys

Německá centrální banka uvažuje, že by zahrnula do svých devizových rezerv čínský jüan kvůli jeho rostoucímu globálnímu významu.

More from Týden.cz / Byznys

Jan 30

Německá Deutsche Bank je opět ve ztrátě

Týden.cz / Byznys

Finanční ústav Deutsche Bank vykázal kvůli nákladné restrukturalizaci za loňský rok ztrátu 5,27 miliardy eur (133,1 miliardy korun), zatímco o rok dříve měla zisk 341 milionů eur.

Jun 7

Německá centrální banka výrazně zhoršila hospodářský výhled

Týden.cz / Byznys

Německá centrální banka snížila odhad letošního růstu německé ekonomiky na 0,6 procenta z 1,6 procenta předpovídaných v prosinci. Za zhoršením prognózy podle banky stojí především slabší globální poptávka, která má negativní dopad na…

Feb 27

Šéfem německé Bundesbank zůstává Jens Weidmann

Týden.cz / Byznys

Prezident německé centrální banky Jens Weidmann (50) zůstane ve funkci na dalších osm let. Rozhodla o tom německá vláda. Média spekulují, že Weidmann by se mohl stát kandidátem na místo šéfa Evropské centrální banky (ECB), které se uvolní…

Jan 23

Centrální banka USA vyšetřuje Deutsche Bank kvůli Danske Bank

Týden.cz / Byznys

Centrální banka USA (Fed) vyšetřuje německou Deutsche Bank v souvislosti s praním špinavých peněz v bankovní společnosti Danske Bank. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací to uvedla agentura Bloomberg.

Nov 19

Do skandálu Danske Bank se noří Deutsche Bank

Týden.cz / Byznys

Do skandálu kolem údajného praní špinavých peněz v Danske Bank se stále více zaplétá německá Deutsche Bank, píše agentura Bloomberg. Whistleblower Howard Wilkinson, který vypovídal před komisí dánského parlamentu, řekl, že přes pobočku…

Sep 23

Německá vláda je pro fúzi Deutsche Bank a Commerzbank

Týden.cz / Byznys

Německá vláda je nakloněna spojení největších domácích bankovních ústavů Deutsche Bank a Commerzbank. Fúzí by vznikla spolehlivá banka, která by mohla financovat německou exportně orientovanou ekonomiku.

Jun 29

Ruské ekonomice pomůže fotbal, uvedla tamní centrální banka

Týden.cz / Byznys

Mistrovství světa ve fotbale by mohlo ve druhém čtvrtletí zvýšit tempo meziročního růstu ruské ekonomiky až o 0,2 procentního bodu. Uvedla to v pátek ruská centrální banka.

Jun 1

Německé bance Deutsche Bank se zhoršilo hodnocení

Týden.cz / Byznys

Ratingová agentura Standard & Poor's v pátek snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti největší německé bankovní společnosti Deutsche Bank o jeden stupeň na BBB+.

Feb 19

Evropská centrální banka zastavila platby lotyšské ABLV Bank

Týden.cz / Byznys

Evropská centrální banka (ECB) zastavila veškeré platby lotyšské banky ABLV Bank, třetí největší úvěrové instituce Lotyšska. Její likvidní situace se zhoršila poté, co ji Spojené státy obvinily z porušení sankcí uvalených na Severní Koreu…

Nov 28

Centrální banka: Zadlužení Slováků je rizikové

Týden.cz / Byznys

Zadluženost domácností na Slovensku s ohledem na velikost ekonomiky dosáhla maximálních hodnot v regionu střední a východní Evropy.

Nov 22

Deutsche Bank varuje před investicemi do bitcoinu

Týden.cz / Byznys

Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank varovala před investicemi do kybernetické měny bitcoin. "Prostě bych to běžným investorům nedoporučoval," uvedl hlavní investiční stratég banky Ulrich Stephan. Upozornil, že tato měna není…

Jul 28

Ruská centrální banka úroky nezměnila

Týden.cz / Byznys

Měnový výbor ruské centrální banky ponechal na svém dnešním zasedání základní úrokovou sazbu beze změny na devíti procentech. Své rozhodnutí zdůvodnil geopolitickými riziky a obavami z vývoje inflace. Banka však naznačila, že vidí prostor…

Jul 27

Deutsche Bank pokulhává za dlouhodobými cíli

Týden.cz / Byznys

Čistý zisk největší německé bankovní společnosti Deutsche Bank ve druhém čtvrtletí výrazně vzrostl na 466 milionů eur (12 miliard Kč) z pouhých 20 milionů před rokem, přesto pokulhává za očekáváním banky.

Mar 22

Deutsche Bank zaplatí 450 milionů eur kvůli islandské bance

Týden.cz / Byznys

Německý finanční ústav Deutsche Bank zaplatí 450 milionů eur (přes 12 miliard Kč) za urovnání sporu kolem krachu islandské banky Kaupthing v době světové finanční krize.

Dec 9

Bundesbank zlepšila výhled německé ekonomiky

Týden.cz / Byznys

Německá centrální banka zlepšila odhad růstu německé ekonomiky na letošní i příští rok.

Nov 24

Turecká centrální banka se vzepřela Erdoganovi

Týden.cz / Byznys

Turecká centrální banka poprvé za téměř tři roky zvýšila úrokové sazby, a vzepřela se tím tlaku prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana na zlevňování úvěrů. Banka zpřísnila měnovou politiku zejména proto, aby zastavila propad měny, která letos…

Oct 1

Jak by krach Deutsche Bank zapůsobil na české banky?

Týden.cz / Byznys

Případný krach Deutsche Bank by způsobil finanční krizi, která by postihla řadu evropských finančních institucí. Český bankovní sektor je ale tak stabilní, že by jej tyto problémy neměly ohrozit.

Sep 30

Akcie Deutsche Bank na historickém minimu

Týden.cz / Byznys

Akcie německé banky Deutsche Bank po zahájení pátečního obchodování prudce oslabily a vůbec poprvé se ocitly pod hodnotou deset eur (270 Kč).

Apr 28

Zisk Deutsche Bank klesl více jak o polovinu

Týden.cz / Byznys

Největší německé bance Deutsche Bank klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk o 58 procent na 236 milionů eur (6,4 miliardy Kč). K propadu přispěly slabší výsledky divize investičního bankovnictví.

Jan 21

Deutsche Bank čeká rekordní ztrátu

Týden.cz / Byznys

Největší německý finanční ústav Deutsche Bank čeká za loňský rok kvůli odpisům a dodatečným nákladům rekordní čistou ztrátu 6,7 miliardy eur (181 miliard Kč). Akcie banky na středeční večerní oznámení společnosti reagovaly propadem o čtyři…