English

Šlo jen o špatně uklízející hospodyně, tvrdil Babiš a soptil: Stupidita!

Premiér Andrej Babiš (ANO) odmítl tvrzení, že by jeho vláda prováděla nevratné změny.

More from Týden.cz / Domácí

Mar 4

V Česku opět platí nouzový stav, vláda ho vyhlásila kvůli pomoci Ukrajincům

Týden.cz

Od půlnoci začal v Česku opět platit nouzový stav. Vláda Petra Fialy (ODS) ho ve středu vyhlásila zatím na 30 dní kvůli efektivnější péči o uprchlíky z Ukrajiny.

Mar 26

Babiš doufá v prodloužení nouzového stavu do Velikonoc

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) doufá, že Sněmovna podpoří žádost menšinové vlády ANO a ČSSD o prodloužení nouzového stavu alespoň do Velikonoc.

Feb 27

V Česku od soboty platí nový nouzový stav, navázal na předchozí

Týden.cz / Domácí

V Česku od soboty platí nový nouzový stav, plynule navazující na předchozí. Kvůli epidemii nemoci covid-19 ho v pátek vyhlásila vláda na dobu 30 dní do 28. března.

Feb 24

Vláda požádá o delší nouzový stav, chystá další zpřísnění

Týden.cz

Vláda se ve středu večer sejde k dalšímu jednání a požádá Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu i po sobotě, řekl novinářům po ranním zasedání kabinetu premiér Andrej Babiš (ANO).

Feb 10

Ministři se připravují na situaci, že nouzový stav skončí, uvedl Babiš

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš (ANO) uložil ministrům řešit situaci, která by nastala, kdyby Sněmovna neumožnila vládě prodloužit nouzový stav.

Jan 22

Spolu s nouzovým stavem vláda prodloužila i epidemická opatření

Týden.cz

Vláda v pátek spolu s nouzovým stavem prodloužila i platnost opatření proti šíření epidemie covidu-19. Novinářům to po jednání řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Dec 16

Ve čtvrtek vláda zformuluje žádost o prodloužení nouzového stavu

Týden.cz / Domácí

Vláda ve čtvrtek ráno rozhodne o žádosti o prodloužení nouzového stavu, s níž předstoupí před Sněmovnu. Informoval o tom ve středu tiskový odbor Strakovy akademie.

Nov 10

Vláda bude žádat o prodloužení nouzového stavu, trvat může až do Vánoc

Týden.cz

Kvůli vývoji epidemie koronaviru bude vláda muset Sněmovnu opět požádat o prodloužení nouzového stavu, uvedl vicepremiér a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD).

Oct 27

Vláda požádá Sněmovnu o další měsíc nouzového stavu, řekl premiér Babiš

Týden.cz

Vláda požádá Sněmovnu o možnost prodloužit nouzový stav o měsíc do 3. prosince. Kabinet to schválil na úterním mimořádném zasedání, řekl novinářům premiér Andrej Babiš (ANO).

Sep 30

V Česku začne od pondělí opět platit nouzový stav, má zabránit šíření koronaviru

Týden.cz

V Česku začne v pondělí 5. října opět platit nouzový stav, má zabránit šíření epidemie koronaviru. Návrh ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) schválila vláda. Prymula důvody zavedení zvláštního režimu vysvětlil dopoledne ve…

Sep 20

Nouzový stav bude možná platit znovu, připustil premiér Babiš

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš (ANO) nevyloučil možnost, že by v Česku mohl být kvůli koronaviru znovu vyhlášen nouzový stav.

May 12

Přesně dva měsíce v Česku platí nouzový stav

Týden.cz / Domácí

Již dva měsíce, od 12. března, v ČR platí nouzový stav. Co přesně takový status znamená a co se za dobu jeho platnosti v Česku stalo? Přinášíme výběr nejdůležitějších událostí.

May 4

Premiér Babiš: Vláda o další prodloužení nouzového stavu žádat nebude

Vláda podle premiéra Andreje Babiše (ANO) nebude žádat Sněmovnu o prodloužení stavu legislativní nouze, který platí do 17. května. Babiš to v neděli řekl v pořadu Televizní noviny: Speciál televize Nova. Vyjádřil rovněž spokojenost s…

Apr 24

Vláda schválila žádost o prodloužení nouzového stavu

Týden.cz / Domácí

Vláda schválila materiál ministerstva zdravotnictví, na základě kterého požádá Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu. Na dotaz ČTK to uvedl vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Ve čtvrtek vládní představitelé uvedli, že chtějí…

Apr 7

Nouzový stav je v zájmu obyvatel, řekl poslancům Babiš

www.tyden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý požádal Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu o měsíc do pondělí 11. května v souladu s usnesením vlády. Podmínky pro jeho vyhlášení podle ministerského předsedy trvají a nouzový stav je v zájmu každého…

Mar 30

Ve volebním průzkumu před nouzovým stavem vedlo stále ANO

Týden.cz

Ve volebním průzkumu prováděném ještě před vyhlášením nouzového stavu kvůli koronaviru vedlo stále hnutí ANO premiéra Andreje Babiše s výrazným náskokem na ostatní strany. Na přelomu února a března by ANO získalo ve volbách do Sněmovny 33…

Mar 12

Vláda vyhlašuje nouzový stav, nakažených je 96

Týden.cz

Vláda ve čtvrtek vyhlásila kvůli výskytu koronaviru na 30 dnů nouzový stav na celém území České republiky. Začal platit od čtvrtečních 14.00. Důvodem je ohrožení zdraví obyvatel. Na tiskové konferenci to po mimořádném zasedání vlády řekl…

Apr 3

Babiš musí vést vládu! trvá na svém ANO. S ČSSD řeší ministry

Hnutí ANO dál trvá na postu premiéra pro svého šéfa a předsedu vlády v demisi Andreje Babiše. S ČSSD se stále rozchází i v názoru na to, kolik resortů by v případné koaliční vládě měla sociální demokracie obsadit a které by to mohly být.

Jan 22

ANO: Babiš je jediný kandidát na premiéra

Týden.cz

Předseda ANO Andrej Babiš je jediným kandidátem hnutí na předsedu příští vlády. V kandidátské pozici ho jednomyslně potvrdil výbor hnutí. ANO taktéž vyzvalo své členy, voliče a sympatizanty, aby ve druhém kole prezidentských voleb dali…

Jul 18

Babiš premiérem? Hlasování rozhodlo ANO!

Týden.cz / Domácí

Na Bezpečnostní radě státu, jež proběhla před měsícem, se první místopředseda vlády Andrej Babiš nechal slyšet, že již brzy může být sám premiérem. Podle výsledků ankety TYDEN.CZ se ministr financí tentokrát ani nemusí plést.