English

Čáslav nebude převádět nemocnici na obchodní společnost

Týden.cz / Byznys

Čáslav na Kutnohorsku nebude převádět městskou nemocnici z příspěvkové organizace na obchodní společnost. Vedení města konzultovalo záměr s ministerstvem pro místní rozvoj, protože nemocnice je příjemcem dotací.

More from Týden.cz / Byznys

Apr 5

Profesionalizace armády byla krokem správným směrem, řekla Černochová

Týden.cz

Profesionalizace armády byla nepochybně krokem správným směrem, vedla ale i k tomu, že si společnost přestala uvědomovat svou odpovědnost za obranu země a nabyla pocit, že se o ni mají starat jenom a pouze vojáci. Na dnešním slavnostním…

Feb 26

Maďarský parlament schválil vstup Švédska do NATO

Týden.cz

Maďarský parlament dnes schválil vstup Švédska do Severoatlantické aliance. Maďarsko je poslední zemí z 31 členských států NATO, která přistoupení Švédů do vojenského bloku dosud neratifikovala. Podle švédského premiéra Ulfa Kristerssona…

Feb 26

Maďarský parlament hlasuje o vstupu Švédska do NATO

Týden.cz

Maďarský parlament dnes bude hlasovat o vstupu Švédska do Severoatlantické aliance. Šéf poslaneckého klubu vládnoucí strany Fidesz Máté Kocsis minulý týden tvrdil, že poslanci strany členství Švédska v NATO podpoří. Strana zatím schválení…

Feb 22

V Číně narazila nákladní loď do konstrukce mostu, havárie si vyžádala pět životů

Pět lidí v noci na dnešek zahynulo, když do mostu v čínské provincii Kuang-tung narazila velká loď a část mostní konstrukce se i s autobusem a několika auty zřítila do vody. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na čínská…

Nov 10

Byl představen aktualizovaný Steam Deck s OLED displejem. Vydrží déle a má jas až 1000 nitů

www.tyden.cz

Nový Steam Deck s OLED obrazovkou byl oficiálně představen. Společnost Valve vyslyšela prosby fanoušků a vyměnila LCD displej za OLED. Také se vylepšila výdrž baterie a zvýšil se jas displeje až na 1000 nitů.

May 31

Izrael přiznal smrt bývalého člena Mossadu během havárie lodi v Itálii

Izraelské úřady potvrdily, že při potopení lodě na italském jezeře Lago Maggiore zemřel bývalý člen tajné služby Mossad. Při neštěstí zahynuli také dva příslušníci italských tajných služeb a manželka majitele lodi, jež byla ruského původu.…

Jul 4

Místo do NHL zamíří Fedotov do armády za polární kruh

Týden.cz / Sport

Ruského hokejového brankáře Ivana Fedotova čeká služba za polárním kruhem. Podle agentury TASS bude kvůli vyhýbání se nástupu do armády poslán na vojenskou základnu na souostroví Nová země v Severním ledovém oceánu.

Oct 5

Petr Gazdík kvůli vyšetřování havárie na řece Bečvě podá trestní oznámení

Týden.cz

Některá pochybení při vyšetřování loňské ekologické havárie na Bečvě mohla být výsledkem nátlaku na úřady, řekl v úterý ve Sněmovně novinářům člen poslanecké vyšetřovací komise Petr Gazdík (STAN).

Sep 23

Český pilot jako druhý na světě nalétal na gripenu 2000 letových hodin

Týden.cz

Český pilot jako druhý na světě strávil v kokpitu nadzvukového letounu JAS-39 Gripen 2000 letových hodin. Velitel čáslavské 211. taktické letky podplukovník Michal Daněk této mety dosáhl ve středu.

Sep 29

Orbán vyzval Jourovou k odstoupení, urazila maďarské občany

Týden.cz / Domácí

Maďarský premiér Viktor Orbán vyzval místopředsedkyni Evropské komise Věru Jourovou k odstoupení. Uvedla to v úterý agentura Reuters s odvoláním na Orbánův dopis předsedkyni komise Ursule von den Leyenové, ve kterém ministerský předseda…

Aug 27

Maďarská OTP Bank prodává slovenskou dceřinou firmu

Týden.cz / Byznys

Maďarská bankovní skupina OTP Bank se plánuje stáhnout ze slovenského trhu. Zájem o slovenskou bankovní síť OTP projevily Československá obchodná banka (ČSOB) z belgické skupiny KBC, dále slovenská Tatra banka z rakouské bankovní skupiny…

Nov 30

Babiš: Česko neuvažuje u jaderných bloků o maďarské cestě

Týden.cz / Byznys

Česká vláda neuvažuje o tom, že by se nové jaderné bloky v zemi stavěly na základě podobné mezivládní dohody, jakou uzavřelo Maďarsko s Ruskem při dostavbě jaderné elektrárny Paks.

Jun 18

Maďarská Coca-Cola HBC investuje do rozšíření závodu

Týden.cz / Byznys

Maďarská společnost Coca-Cola HBC Magyarország investuje 1,8 miliardy forintů (přes 140 milionů korun) do rozšíření svého závodu na minerální vody v maďarském městě Zalaszentgrót. Informovala o tom agentura MTI.

May 18

Oživení půjček otevírá novou kapitolu pro maďarské banky

Týden.cz / Byznys

Po téměř deseti letech stagnace se zdá, že maďarské banky čekají léta růstu objemu nových úvěrů, což by mohlo pomoci premiérovi Viktoru Orbánovi v jeho úsilí udržet ekonomický růst na čtyřech procentech.

Mar 17

Čáslav nebude převádět nemocnici na obchodní společnost

Týden.cz / Byznys

Čáslav na Kutnohorsku nebude převádět městskou nemocnici z příspěvkové organizace na obchodní společnost. Vedení města konzultovalo záměr s ministerstvem pro místní rozvoj, protože nemocnice je příjemcem dotací.

Apr 12

Zakázku na zmodernizování houfnice české armády získala Tatra

Týden.cz / Byznys

Zakázku na modernizaci 33 samohybných houfnic Dana pro českou armádu získá společnost Tatra Trucks, a to bez otevřeného výběrového řízení.

Mar 12

Přístup k maďarským blokům je precedens, ale ne pro ČR

Týden.cz / Byznys

Přístup Evropské komise k rozšíření maďarské jaderné elektrárny Paks, které mají provést a financovat Rusové, je precedentem. Česko ale s největším pravděpodobností zvolí pro případnou stavbu nového jaderného bloku jiný model.

Feb 15

Z Prahy na Island budou nově létat maďarské aerolinky

Týden.cz / Byznys

Maďarské nízkonákladové aerolinie Wizz Air plánují od 31. května létat na přímé lince mezi Prahou a Reykjavíkem na Islandu. Spojení bude provozováno dvakrát v týdnu, a to ve středu a v neděli.

Nov 30

Likvidace havárie ve Fukušimě se prodraží až na dvojnásobek

Týden.cz / Byznys

Neštěstí v jaderné elektrárně Fukušima z roku 2011 bude zřejmě japonskou vládu stát 22,6 bilionu jenů (5,1 bilionu korun). Je to více než dvojnásobek původního odhadu.

Aug 19

Havárie Unipetrolu může ovlivnit ceny pohonných hmot

Týden.cz / Byznys

Čtvrteční havárie etylénové jednotky Unipetrol v Záluží u Litvínova může mít výraznější dopad na ceny pohonných hmot v ČR, pokud se produkce paliv z místní rafinérie plně neobnoví přibližně do dvou týdnů.