English

Zemanův problém s Čínou? Nový vývoj. Na krach to nevypadá. Odpůrci prezidenta ještě více vyděšeni. Jaromír Soukup se směje. A mezitím v Číně...

ParlamentniListy.cz

Kauza čínské společnosti CEFC, jejíž zakladatel Jie Ťien-ming působí jako poradce Miloše Zemana, má další vývoj. Společnost bude částečně zestátněna a dojde i k zásadním změnám ve vedení firmy. Pozornost světových vůdců na sebe svým…

More from ParlamentniListy.cz

Jan 9

Hrad: Prezident republiky hovořil s čínským prezidentem

Prezident republiky Miloš Zeman hovořil v pondělí dne 9. ledna 2023 ze zámku v Lánech prostřednictvím videohovoru s prezidentem Čínské lidové republiky Si Ťin-pchingem.

Dec 24

Hrad: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese tradiční vánoční poselství občanům České republiky a krajanům v pondělí dne 26. prosince 2022 ve 13.00 hodin.

Dec 24

Hrad: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese tradiční vánoční poselství občanům České republiky a krajanům v neděli dne 26. prosince 2021ve 13.00 hodin.

Jul 7

Hrad: Prezident republiky hovořil s čínským prezidentem

Prezident republiky Miloš Zeman ve středu dne 7. července 2021 telefonicky hovořil ze zámku v Lánech s prezidentem Čínské lidové republiky Si Ťin-pchingem.

Dec 25

Hrad: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese tradiční vánoční poselství občanům České republiky v sobotu dne 26. prosince 2020 ve 13:00 hodin.

Jun 16

Vztahy s Ruskem. Čínští agenti a informace prezidenta... V ČT promluvil Jindrák z Hradu

Vztahy Česka a Ruska nejsou dobré. Začalo to sochou sovětského maršála Koněva, pokračovalo kauzou údajného ruského agenta s ricinem a končí vzájemným vyhošťováním diplomatů. Rovněž vztahy s Čínou se zhoršují. O vztazích s velmocemi v…

Apr 30

Poděkování za pomoc od čínského prezidenta. Osobně kvůli tomu volal Miloši Zemanovi

Prezidenta Miloše Zemana ve čtvrtek telefonicky kontaktoval jeho čínský protějšek Si Ťin-pching, aby mu poděkoval za humanitární pomoc, kterou Česko poskytlo Číně a pozval jej na podzimní summit nejlidnatější země světa se státy střední a…

Feb 10

Prezident Zeman nemá čínského poradce Jie. Je to vyhaslá záležitost, objasnil mluvčí Ovčáček

Šéf investiční skupiny CEFC Jie Ťien-ming v roce 2018 nenadále zmizel. Prezident Miloš Zeman o něm ale i nadále mluvil jako o svém poradci. Na počátku roku 2020 se však situace změnila. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček oznámil, že Jie Ťien-ming…

Dec 23

Hrad: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese tradiční vánoční poselství občanům České republiky ve čtvrtek dne 26. prosince 2019 ve 13:00 hodin.

Oct 4

Cenzurovaná témata v Číně? Patří k nim i zprávy o Jie Ťien-mingovi

Server Neovlivní.cz poukázal na výzkum neziskového projektu Global Voices, kdy podle všeho zprávy o čínském poradci Jie Ťien-mingovi patřily mezi deset nejvíce cenzurovaných témat na největší čínské sociální síti WeChat.

Dec 31

Jan Vítek: Jak čínský prezident Si Ťin-pching napravuje chybu dynastie Ming

Nenajdete jiné místo na světě s tolika vojenskými základnami soupeřících národů jako v jihoafrickém Džibutsku, kde bují intriky a špionáž je předepsanou etiketou.

Dec 21

Hrad: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese tradiční vánoční poselství občanům České republiky ve středu dne 26. prosince 2018 ve 13:00 hodin.

Oct 12

Čínský poradce prezidenta Zemana má problém

ParlamentniListy.cz

Člen poradního týmu prezidenta Miloše Zemana Jie Ťien-ming je vyšetřován pro podezření z ekonomické kriminality. Píše o tom server České Noviny.cz.

Mar 19

Potvrzeno: Zemanův poradce Jie Ťien-ming je v Číně vyšetřován

V kauze, kvůli které letěli zástupci Hradu Vratislav Mynář s Martinem Nejedlým a byznysmen Jaroslav Tvrdík do Číny, je konečně jasno.

Mar 2

Poradce prezidenta Zemana není vyšetřován, tvrdí čínská CEFC

Informace o vyšetřování předsedy představenstva čínské společnosti CEFC Jie Ťien-minga se nezakládají na faktech. S odvoláním na sdělení firmy to dnes uvedla agentura Reuters. Zprávu převzala ČTK.

May 12

VIDEO Miloš Zeman se v Pekingu sešel s čínským prezidentem. Víme, co mu přivezl

Prezident Miloš Zeman už je v Pekingu. V čínské metropoli zahájil svůj zdejší program setkáním s prezidentem Si Ťin-pchingem. „Vážím si vašeho přátelství,“ řekl mu Zeman.

Apr 2

Zeman se v Číně opět setká s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem

Prezident Miloš Zeman se letos při návštěvě Číny opět setká s prezidentem Si Ťin-pchingem. Poté se zúčastní konference o vybudování novodobé Hedvábné stezky. ČTK to řekl nový ředitel zahraničního odboru Pražského hradu Rudolf Jindrák.

Apr 12

Policisté, kteří sloužili během návštěvy čínského prezidenta, byli pozváni na Hrad

Prezident Miloš Zeman dnes na Hradě poděkoval policistům za zásahy při nedávné návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga i při loňské oslavě 17. listopadu. Na twitteru to uvedl jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Některé zákroky policie během obou…

Mar 24

Na Hradě budou dnes zkoušet salvy k příjezdu čínského prezidenta

Vojáci pražského posádkového velitelství v rámci příprav na návštěvu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga dnes cvičně odpálí ze zahrad Pražského hradu osm dělostřeleckých salv. Salvy bude slyšet mezi 07:00 a 08:00. V úterý pak budou součástí…

Aug 25

Hrad zveřejnil Zemanův program v Číně. Český prezident se vojenské přehlídky zúčastní

ParlamentniListy.cz

Prezident Miloš Zeman se v Pekingu zúčastní slavnostní vojenské přehlídky konané k výročí ukončení druhé světové války. Vyplývá to z programu hlavy státu, který zveřejnil Hrad. O cestě Zemana do Číny je rozhodnuto dávno, doteď ale nebylo…