English

Ruská hrozba nerespektuje hranice, řekla Mayová na summitu

Britská premiérka Theresa Mayová při příchodu na summit EU v Bruselu jednoznačně spojila "drzý a bezohledný" útok nervovou látkou v jihobritském Salisbury s agresivním chováním Ruska vůči Evropě a dalším zemím v sousedství.

More from Týden.cz / Zahraničí

May 23

Britská vláda odložila hlasování o brexitu. Jak dopadne Mayová?

Britská vláda ve čtvrtek kvůli sílící nespokojenosti uvnitř kabinetu i Konzervativní strany ustoupila a odložila parlamentní hlasování o klíčovém zákonu o brexitové dohodě s EU, který se Dolní sněmovně původně chystala předložit v prvním…

Mar 22

EU převzala řízení brexitu, Mayová bez plánu

Evropská unie byla ve čtvrtek během brexitové debaty na summitu tím, kdo převzal iniciativu. Napsal to německý deník Die Welt s tím, že členské země odmítly žádost britské premiérky Theresy Mayové o odklad brexitu do 30. června.

Mar 12

Brexit? Mayová našla s EU shodu, Corbynovi ústupky nestačí

Evropská unie a Británie se zavázaly, že učiní vše, aby do konce roku 2020 našly náhradní řešení za spornou irskou pojistku.

Feb 22

Mayová si z Egypta dohodu s EU o brexitu nepřiveze

Britská premiérka Theresa Mayová na okraj nadcházejícího summitu zemí Evropské unie a Ligy arabských států (LES) na Sinajském poloostrově v Egyptě neuzavře se svými evropskými partnery žádnou "pouštní dohodu", která by odblokovala nynější…

Dec 13

Premiérka Mayová netriumfovala, píše britský tisk

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová dokázala obhájit důvěru svých konzervativních poslanců, opozice proti ní ve vlastních řadách je ale příliš silná a poškozuje ji. Ve čtvrtečních vydáních se na tom shodla většina předních britských deníků.

Nov 16

Ministrem pro brexit bude Barclay, jednání s EU povede premiérka

Novým ministrem pro odchod Británie z Evropské unie se stal Stephen Barclay, který dosud zastával post náměstka na ministerstvu zdravotnictví. Oznámil to mluvčí britské vlády. Další jednání s EU bude do mimořádného summitu EU vést osobně…

Sep 25

Mayová naznačila, že brexit bez dohody je lepší než nabídka EU

Britská premiérka Theresa Mayová naznačila, že by upřednostnila odchod Británie z EU bez dohodnutí podmínek rozluky před současnou nabídkou Bruselu týkající se budoucích vztahů.

Sep 21

"Ponížená Mayová". Váš brexit se rozbil, píší britská média

Britská premiérka Theresa Mayová se na neformálním setkání v Salcburku dočkala ponížení a je nyní v defenzivě. V komentáři ke čtvrtečnímu jednání šéfů států a vlád evropské osmadvacítky to uvedl levicový britský list The Guardian.…

Aug 28

Brexit bez dohody s EU? Žádný konec světa, řekla Mayová

Pokud se Británie nedohodne s Evropskou unií na nových vzájemných vztazích do svého odchodu ze společenství, nenastane žádný konec světa, prohlásila britská premiérka Theresa Mayová. Informovala o tom britská zpravodajská televize Sky News.

Feb 1

Mayová: Brexit ztíží pobyt v Británii nově příchozím občanům EU

Občané Evropské unie, kteří přicestují do Británie v přechodném období po vystoupení země ze společenství, nezískají stejná práva pobytu jako ti, co do země přesídlili dříve. Během návštěvy v Číně to řekla britská premiérka Theresa Mayová.

Jan 8

Mayová zřídí nový post v britské vládě pro brexit bez dohody s EU

Britská premiérka Theresa Mayová se chystá jmenovat ministerského náměstka, jehož agendou bude vytvořit scénář vystoupení Británie z Evropské unie, pokud se Londýn s Bruselem nedohodnou. Náměstek v nově vzniklé funkci bude spadat do…

Oct 10

Ať brexit vede premiérka Mayová, přeje si většina Britů

Většina obyvatel Británie si přeje, aby jejich zemi během procesu odchodu z Evropské unie vedla současná premiérka Theresa Mayová.

Oct 9

Mayová: Míč je na straně EU. Premiérka je pod tlakem

Britská premiérka Theresa Mayová v projevu v britském parlamentu opět položila důraz na vyjednání podmínek budoucího vztahu své země s Evropskou unií poté, co Británie evropský blok opustí. Znovu hovořila o tom, že brexit by mělo provázet…

Oct 4

Mayová věří ve "šťastný brexit". Británie s EU najdou shodu

Pokud přistoupíme k rozhovorům o brexitu ve správném duchu spolupráce a přátelství, dosáhneme dohody, která bude dobrá pro Británii i pro Evropskou unii. V projevu na závěr výroční konference své Konzervativní strany to řekla britská…

Oct 1

Mayová: Britská vláda chystá plán pro případ nedohody o brexitu

Britská ministerstva pracují na plánu pro případ, že Británie opustí Evropskou unii, aniž by dospěla k dohodě s evropským blokem o podmínkách odchodu.

Apr 18

Mayová chce volbami prosadit tvrdý brexit, míní skotská premiérka

Skotská první ministryně Nicola Sturgeonová v úterý prohlásila, že britská premiérka Theresa Mayová chce prostřednictvím předčasných voleb Británii vnutit svou vizi takzvaného tvrdého brexitu.

Oct 2

Brexit spustíme do konce března, řekla premiérka Mayová

Británie spustí článek 50 unijní smlouvy ohledně vystoupení z Evropské unie do konce března příštího roku. Řekla to stanici BBC premiérka Theresa Mayová. Při vyjednávání v následující dvouleté lhůtě o podmínkách odchodu Británie z unie…

Aug 27

Brexit je brexit! tvrdí britská premiérka. Chystá se obejít parlament

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová nehodlá počkat se zahájením jednání o odchodu Británie z Evropské unie až po hlasování parlamentu.

Jul 11

Nová premiérka Mayová: Udělám vše, aby se z brexitu stal úspěch

Britský premiér David Cameron ve středu odstoupí a uvolněné funkce se ujme nynější ministryně vnitra Theresa Mayová. Cameron to oznámil s tím, že Mayová má jeho plnou podporu.

Jun 29

Brusel: Angličtina i po brexitu zůstane oficiálním jazykem EU

UVNITŘ ANKETA. Zastoupení Evropské komise v Irsku odmítá tvrzení, že angličtina po odchodu Británie z Evropské unie přestane být oficiálním jazykem bloku.