Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Česko hostí softbalové mistrovství Evropy, Češi cílí na čtvrtý titul v řadě

Čeští softbalisté vstupují do evropského šampionátu opět v pozici favorita. Na tituly z posledních tří turnajů budou navíc moct navázat před domácím publikem. V Havlíčkově Brodě a Kostelci nad Orlicí se představí obměněný tým. Trenér Tomáš Kusý se nebude moct spolehnout na trojici hráčů - Michal Holobrádek, Marek Malý a Mikuláš Klas byli pozváni na mezinárodní turnaj ISC do Spojených států. Medailisté z mistrovství Evropy se kvalifikují na světový šampionát, který hostí příští rok také Česko. Přímé přenosy z ME sledujte od pátku 29. června na ČT sport a webu ctsport.cz.

Čeští softbalisté
zdroj: mensworlds2017 autor: Maddy Flanagan

Hned na úvod čeká český tým nepříjemný soupeř, obhájci bronzových medailí z Belgie. "Z té top pětky týmů na turnaji jsou Belgičané takový ten černý kůň. Určitě to nebude jednoduchý zápas, ale věříme, že start do mistrovství zvládneme," uvedla reprezentační opora Tomáš Klein.

V základní skupině Češi dál narazí na Itálii, Velkou Británii, Litvu a Německo. "Britové jsou nevyzpytatelní, protože vždycky posbírají hráče z celého Commonwealthu, takže je vždy velkým překvapením, s kým přijedou. V ostatních zápasech bychom měli být rozhodně favority, protože softbal tam není na takové úrovni jako u nás," zhodnotil soupeře vnitřní polař pražského Spektra.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Tomáš Klein před mistrovstvím Evropy v softballu

Reprezentace se musela před šampionátem vypořádat i s nepříjemnými ztrátami. "Těsně před turnajem si zlomil palec na ruce náš nejzkušenější hráč Patrik Kolkus. Další tři kluci sbírají zkušenosti v Americe, které pak doufám zúročí příští rok na mistrovství světa," objasnil Klein.

Český tým bude v domácím prostředí útočit na čtvrtý kontinentální titul v řadě, což se ještě nikomu nepodařilo. "Možná nás to bude trochu svazovat, ale chceme jít po jednotlivých zápasech a dojít zase až do vítězného finále. A je jedno, jestli je to poprvé nebo počtvrté," řekl Klein.

Na posledních dvou šampionátech se Češi utkali ve finále s Dánskem. A právě severský soupeř je znovu hlavním spolufavoritem mistrovství. "Dánsko je evropskou velmocí a všechny zápasy s nimi jsou vyrovnané. Mají kvalitu na nadhozu i na pálce a silnou psychiku. Pro nás je to největší soupeř," připustil český reprezentant.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články