Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Baroš bojoval, zařídil vítězný gól Baníku, ale někdy byl až za hranou

Jak je důležitý Milan Baroš pro ostravský tým, se opět prokázalo v zápase s Jabloncem. Zkušený kapitán stál za vítězným gólem, který si dal Tomáš Holeš, když bránil právě bývalého hráče Liverpoolu a ve skluzu před ním dopravil míč do vlastní branky. Nedat ho jablonecký obránce, dal by ho střelec devíti ostravských gólů v minulé sezoně. Ovšem Baroš také nemusel utkání dohrát, protože jeho zákroky i následné reakce byly několikrát za hranou.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

V soubojích, které sváděl zejména s jabloneckým stoperem Davidem Hovorkou, něco schytal, ale hlavně rozdával a emoce nezvládal ani po odpískání. Trenér Petr Rada na lavičce hostujícího celku, který nakonec odjel domů po porážce 0:1 bez bodu, si nestěžoval. "Takhle se venku hraje, na to si musíme zvyknout. Po zápase jsme zase kamarádi," konstatoval. 

Ostravský kapitán řekl, že ho zápas taky bolel, a hovořil o emocích i o tom, že v tomhle duchu už svou kariéru dohraje. "Jsem takový, bojuju, rvu se," řekl bývalý reprezentant.

Ovšem kdyby byl rozhodčí Karel Hrubeš přísnější, mohl svůj tým oslabit ještě v prvním poločase, kdy neudržel nervy na uzdě. Hovorku trefil nejdřív loktem do krku, a když jej stoper, jenž přišel do Jablonce na hostování ze Sparty, za chvíli sám fauloval, na zemi jej Baroš lehce kopl do břicha a poté ho ještě chytil pod krkem a cloumal s ním. 

Naštěstí si šestatřicetiletá hvězda ostravského týmu o přestávce uvědomila, že tudy cesta nevede, a ve druhém poločase už nechala emoce v kabině a nakonec se to vyplatilo.  


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články