Můžeme jednat o vydání Assange, naši ambasádu bude muset opustit, řekl ekvádorský prezident

Ekvádor je připraven jednat o vydání Juliana Assange ze své ambasády v Londýně. Ve Španělsku to potvrdil prezident Ekvádoru Lenín Moreno. Assange podle něj dřív nebo později bude muset ambasádu opustit.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na ekvádorské ambasádě v Londýně žije zakladatel Wikileaks Julian Assange už šest let. Švédsko jeho stíhání kvůli obvinění ze znásilnění loni v květnu odložilo.

Assange by ale mohli vyšetřovat v Británii kvůli porušení podmínek kauce. Sám Assange se nejvíc obává vydání do Spojených států, které o to ale zatím nepožádaly.

Před osmi lety na serveru Wikileaks zveřejnil množství tajných dokumentů k válce v Iráku a Afghánistánu poskytnutých Chelsea Manningovou.

Před dvěma lety pak Wikileaks publikovaly e-maily amerických demokratů, které měli před prezidentskými volbami ukrást ruští hackeři.

Tomáš Havlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme