Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2007 18:08 | Šport | Futbal

Duel s Írskom bol pre reprezentáciu SR posledným na Tehelnom poli

Duel s Írskom bol pre reprezentáciu SR posledným na Tehelnom poli
BRATISLAVA - Nedávny kvalifikačný zápas s Írskom (2:2) bol pre slovenskú reprezentáciu definitívne posledným na bratislavskom Tehelnom poli. Na štvrtkovej tlačovej konferencii po zasadnutí výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) to potvrdil prezident SFZ František Laurinec.

"Už sme dohodnutí na tom, že jediný zostávajúci domáci duel v tejto kvalifikácii na Euro 2008 v októbri proti San Marínu odohráme v Dubnici nad Váhom. Stretnutia budúcej kvalifikácie by sme chceli hrávať v Trnave alebo Žiline, všetko to musíme vyriešiť do jesene budúceho roku. Vo výkonnom výbore sú zástupcovia oboch týchto miest a klubov, Ladislav Kuna za Trnavu a Karol Belaník za Žilinu, s ktorým chceme o tejto možnosti v budúcnosti rokovať. Rozhovory budeme samozrejme viesť aj so zástupcami oboch miest či fanklubmi," vysvetlil František Laurinec, ktorý odpovedal aj na otázky ohľadom dlhoočakávaného Národného štadióna: "Na budúci mesiac 5. októbra sa uskutoční zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom by za priaznivých okolností malo dôjsť k podpisu nájomnej zmluvy medzi mestom Bratislava a spoločnosťou Národný futbalový štadión, a. s. V tom prípade by sa už na budúce leto mal začať nový štadión na mieste súčasného Tehelného poľa. SFZ investoval už 5 miliónov korún do rôznych štúdií, na ktoré by sme teraz chceli nadviazať."

Výkonný výbor SFZ sa na svojom štvrtkovom zasadnutí venoval aj iným témam. "Schválili sme návrh Kódexu futbalovej etiky, ktorý predkladal ombudsman Pavol Kandráč. Na budúci týždeň tento návrh predložíme Rade SFZ, ktorá bude zasadať v piatok na Donovaloch. Ďalšou témou boli výsledky auditu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorý sa na Slovensku uskutočnil 24. a 25. júla 2007 a bol zameraný na posúdenie rôznych aktivít SFZ. Audit dopadol nad očakávanie pozitívne, vyzdvihol najmä prehľadné nakladanie s financiami, vedenie účtov či externých kontrolórov. FIFA nám ďalej odporučila vybudovať si vlastné marketingové oddelenie, upozornila na potrebu vybudovania národného štadióna a vyzdvihla potenciál SFZ na ďalší rozvoj," vysvetlil prvý muž slovenského futbalu.

"Ďalej sme prijali návrh nových stanov SFZ, ktoré by mali byť prijaté na konferencii. Riešia sa v nich otázky v boji proti intolerancii či alternatívy modernizácie štruktúr SFZ. Uvažujeme tiež o zmene fungovania výkonného výboru a možnosti zrušenia Rady SFZ."

Prezident SFZ František Laurinec musel tiež reagovať na priamu otázku, či neuvažuje o odstúpení zo svojej funkcie. "Ja som nebol na tento post samozvane zvolený, a preto nemôžem a ani nechcem sám odisť. Ak už nebudem mať dôveru, určite tu nebudem nasilu. No nemienim odstúpiť len preto, že niekto si chce so mnou osobne vybavovať účty. Myslím si, že všetci vo vedení SFZ robíme pre futbal dosť podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia," dodal F. Laurinec.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Fico vychválil naše členstvo v Únii do nebies: V tomto bode však nastala zmena
Kolumbijský prezident Gustavo Petro
Krajina ruší vzťahy s Izraelom: Čo ju k tomu viedlo? Šéf izraelskej diplomacie si následne nedával servítku pred ústa
Sex môže vyvolať astmatické záchvaty rovnakým spôsobom ako intenzívne cvičenie. (ilustračné foto)
Je to v posteli čoraz väčšia NUDA? 13 potravín, ktoré nakopnú váš sexuálny život!
Americký prezident Joe Biden.
Spojené štáty rozšírili balík sankcií: Týka sa to aj Slovenska! Tieto subjekty sú podozrivé z…
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken žiada Hamas o jediné: Šanca na konečné zmiernenie utrpenia v Gaze?
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo