Ščasný by se měl vzdát funkce sportovního ředitele a Spartu trénovat, myslí si Komňacký

O fotbalové Spartě se v poslední době nemluví jen v souvislosti se sportovními výsledky. Kolem ligového týmu je rušno třeba kvůli velkému počtu zahraničních hráčů, aktuálně se řeší i trenérská situace. V polovině minulé sezony nahradil neúspěšného Itala Stramacioniho Pavel Hapal. Jenže ten už je taky pryč - v novém ročníku vydržel jen dva soutěžní zápasy. Teď se možná hledá nový kouč.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný.

Zdeněk Ščasný. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„V tuhle chvíli zatím nemáme žádné řešení, protože ty zápasy šly strašně rychle po sobě a my jsme teď neřešili trenéra, ale to, jak hrát v Jablonci, se Suboticí, se Slováckem. Nejužší vedení si sedne a bude situaci řešit,“ říkal sportovní manažer Sparty Zdeněk Ščasný po posledním ligovém utkání, které pro něj bylo třetím v pozici původně ohlášeného dočasného trenéra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ščasný by se měl vzdát funkce sportovního ředitele a Spartu trénovat, myslí si Komňacký

„Je to samozřejmě dosti podivná situace, když Sparta ohlásí hned po příchodu nového trenéra, že hledá jiného,“ myslí si František Komňacký, bývalý úspěšný ligový trenér a asistent u české reprezentace, podle kterého by pro Spartu neměl být problém najít kouče ani v současné nestandardní situaci.

„V tomhle okamžiku situace dospěla do stádia, kdy Zdeněk pracuje, připravuje tým a otázka volby trenéra teď musí přejít na někoho jiného,“ nespojoval by František Komňacký dohromady kvůli náročnosti funkci sportovního manažera klubu a trenéra týmu. Nabízí tak jednu možnou variantu.

„Myslím, že optimální by bylo, kdyby se Zdeněk Ščasný vzdal funkce sportovního ředitele a Spartu trénoval,“ říká František Komňacký.

O novém trenérovi ještě Sparta podle všeho jasno nemá, už ale počítá se zužováním kádru, který je podle Zdeňka Ščasného jen pro ligu a domácí pohár moc široký.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme