Posily z Česka a přípravná utkání s českými týmy. Slovan Bratislava chce v KHL atakovat play-off

K nejhorším týmům Kontinentální ligy patřil v uplynulé sezóně bratislavský Slovan. Prošel si i finanční krizí. To už je ale minulost. Tým z hlavního města Slovenska by rád atakoval v příštím ročníku prestižní evropské soutěže play-off. Za vydatné pomoci českých hokejistů a po přípravě, kterou tým absolvuje na českých stadionech.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Slovanu Bratislava se radují ze vstřeleného gólu během přípravného utkání proti Mladé Boleslavi.

Hráči Slovanu Bratislava se radují ze vstřeleného gólu během přípravného utkání proti Mladé Boleslavi. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

„Slovan je známý tím, že přípravu hraje proti českým mužstvům. A je třeba říct, že ta česká mužstva jsou doopravdy kvalitní,“ pochvaluje si úroveň přípravných zápasů s českými soupeři trenér Vladimír Ország.

Přehrát

00:00 / 00:00

České posily a přípravná utkání s českými týmy. Slovan Bratislava se chystá na nový ročník KHL

Mistr světa z roku 2002 mužstvo převzal letos v létě za ne zcela jasné situace. Uplynulý rok se ve Slovanu nesl ve znamení finančních problémů. Tým pro novou sezónu kouč mohl skládat později, než si představoval.

„V obraně máme zkušenosti, ať je to Meszároš, Švarný nebo Sersen. Z české ligy jsme stáhli Jánošíka, Grmana, Čiliaka. Samozřejmě chceme také dát příležitost mladým klukům ze Slovenska, ale je třeba říct, že ta kvalita a kreativita nám u těchto slovenských hráčů chybí, a proto úlohu hráčů, kteří budou pravidelně bodovat, musí plnit hráči ze zahraničí,“ vysvětluje Ország.

Jedním z nich je jedenatřicetiletý útočník Michal Řepík. Měl by být právě tím rozdílovým hráčem. Na roli lídra týmu je připraven.

‚Farma a NHL se vůbec nedají srovnávat.‘ Filip Chlapík už nechce na zápasy jezdit autobusem

Číst článek

„Takovou pozici mám rád. Chci hrát co nejvíc, vyhovuje mi to, cítím se tak dobře. Doufám, že se mi bude dařit a že se bude dařit i celému týmu,“ říká Řepík.

Taková pozice zkrátka bývalému hráči Sparty, Liberce nebo pražského Lva sedí. 

„Vesměs všude, kde jsem hrál, ode mě trenéři tohle očekávali. Nijak se toho nebojím, naopak je to pro mě výzva,“ říká Řepík.

Útočnou sílu po příchodu z Hradce Králové posílil i Rudolf Červený. Stálicí mezi tyčemi je mistr světa z roku 2010 Jakub Štěpánek. O místo jedničky bude usilovat s dnes už bývalou oporou brněnské Komety Markem Čiliakem

‚Bylo by nefér, kdybych se na to teď vybodl.‘ Jágr poprvé od zranění odehrál celý zápas za Kladno

Číst článek

„Nemyslím si, že jeden odchytá všechno, ta soutěž je náročná. Myslím, že máme skvělý vztah, podporujeme se už teď od prvních zápasů,“ říká Jakub Štěpánek.

A přání pro nadcházející sezónu? Slovan by rád bojoval o pozice zajišťující start v play-off.

„Je třeba říct, že budeme klub, který bude mít v KHL nejnižší rozpočet. Pro Slovan je důležité, aby se finančně stabilizoval a abychom ani v dalších sezonách nemusel mužstvo skládat v posledních dnech,“ doplnil k ambicím slovenského klubu s českými hokejisty v sestavě trenér Vladimír Ország.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme