Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Krčmář-Moravec-Krupčík. Češi vládli sprinterskému závodu

Skvělý závod odjeli na světovém šampionátu v letním biatlonu čeští závodníci, kteří obsadili kompletní stupně vítězů. Michal Krčmář zvítězil o pouhé tři desetiny před Ondřejem Moravcem. Obě české opory doplnil na pódiu bronzový Tomáš Krupčík.

Ondřej Moravec, Michal Krčmář a Tomáš Krupčík
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Tři desetiny dělily v cíli Michala Krčmáře a Ondřeje Moravce. Postupem času se ukázalo, že právě to byl rozdíl mezi vítězstvím a druhým místem. Český úspěch navíc ještě zvýraznil třetí Tomáš Krupčík. Nikdy v historii se žádné zemi nepovedlo obsadit kompletní stupně vítězů.

"Je nepříjemné soupeřit s kolegama, ale děkuju Ondrovi, že mě vyhecoval, a zároveň se mu omlouvám. Bylo to těžké, ale nechal jsem tam všechno a hodnotím to hodně pozitivně," říkal po dojezdu Krčmář. "Je to fantazie," dodal. Jeho reprezentační kolega mu úspěch přál.

"Konce mívá Michal silné (úsměv). Trochu jsem to tušil. Na stojce jsem to risknul, i když jsem se necítil správně. Ale zkusil jsem to a vyplatilo se. Se střelbou jsem maximálně spokojený, byl to můj cíl po štafetě," líčil v cíli Moravec.

Jak závod probíhal?

Ondřej Moravec byl ve smíšené štafetě slabinou českého týmu. Jeho čtyři střelecké chyby ohrozily postavení, které před ním vydobyly Veronika Vítková s Markétou Davidovou. Ve sprinterském závodě to ale už byl jiný Moravec.

Na trati se držel dobře a co víc, na střelnici ani jednou nezaváhal. Český závodník, který na trať vystartoval s číslem 5, v cíli držel vedení a čekal, kdo ze soupeřů jeho čas překoná. A předním kandidátem nebyl nikdo jiný než reprezentační kolega Michal Krčmář.

Mladšímu z dua českých závodníků se na rozdíl od Moravce smíšená štafeta velmi povedla a v silném výkonu pokračoval i ve sprintu. S Moravcem je nikdy nedělilo více než pár vteřin, Krčmář nakonec rozhodl svým silným finišem: v cíli oba oddělily pouhé tři desetiny vteřiny.

A navíc to nebylo z českého pohledu ještě vše. I Tomáš Krupčík totiž uháněl na trati, a přestože pokazil poslední ránu, zařadil se v cíli hned za Moravce na třetí pozici. Trojice českých reprezentantů tak vedla závod a marně čekala, jestli soupeři dokáží zareagovat.

Mistrovství světa v letním biatlonu v Novém Městě na Moravě:

Sprint:

Muži (10 km): 1. Krčmář 24:14,2 (0 trest. okruhů), 2. Moravec -0,3 (0), 3. Krupčík -20,3 (1), ...17. Hošek -1:21,0 (2), 18. Václavík -1:21,4 (3), 43. Žemlička (všichni ČR) -3:02,3 (2).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články