Čína pronikla do e-mailů Hillary Clintonové, z nichž mnohé obsahují tajné informace, napsal Trump

Čína pronikla do e-mailů Hillary Clintonové, která v roce 2016 kandidovala v prezidentských volbách. Ve svém novém tweetu to bez jakýchkoli důkazů tvrdí americký prezident Donald Trump. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí k tomu sdělila, že takové obviňování není nic nového.

Washington (Aktualizováno: 11:31 29. 8. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Čína pronikla do e-mailů Hillary Clintonové, z nichž mnohé obsahují tajné informace. Příští krok je na FBI (Federálním úřadu pro vyšetřování) nebo DOJ (ministerstvu spravedlnosti), jinak bude, po mnoha jiných jejich chybách, jejich důvěryhodnost navždy zničena,“ tweetoval časně ráno Trump.

Hillary Clinton’s Emails, many of which are Classified Information, got hacked by China. Next move better be by the FBI & DOJ or, after all of their other missteps (Comey, McCabe, Strzok, Page, Ohr, FISA, Dirty Dossier etc.), their credibility will be forever gone!

06:11 – 29. 08. 2018

15975 59281

I v předchozím příspěvku napsaném ještě v úterý večer Trump uvedl, že Čína pronikla do soukromého e-mailového serveru Clintonové. „Jsou si jisti, že to nebylo Rusko (pouze žertuji)?“ stojí v tweetu. Trump v něm tvrdí, že jde o důležitou věc a tajné informace.

Report just out: “China hacked Hillary Clinton’s private Email Server.” Are they sure it wasn’t Russia (just kidding!)? What are the odds that the FBI and DOJ are right on top of this? Actually, a very big story. Much classified information!

03:16 – 29. 08. 2018

19351 75933

Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Chua Čchun-jin na briefingu v Pekingu řekla, že Čína podobné obvinění nepovažuje za nic nového. Sdělila také, že Čína je vůdčí silou v kybernetické bezpečnosti a je proti jakékoli formě hackerských útoků.

Americké tajné služby se domnívají, že prezidentské volby mohlo hackerskými útoky na americké demokraty ovlivnit Rusko. V USA bylo z hackerských útoků na počítače Demokratické strany obviněno 12 členů ruské vojenské rozvědky.

Možnou roli Ruska v amerických prezidentských volbách z roku 2016 objasňuje tým zvláštního vyšetřovatele FBI Roberta Muellera. Trump jakoukoli případnou dohodu s Rusy popírá. O tom, že za hackerskými útoky může být Čína, hovořil už loni, ale ani tehdy své tvrzení nepodpořil důkazy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme